‘YAZARLAR OKULLARI İLE BULUŞUYOR’

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yapılan “Yazarlar Okullarıyla Buluşuyor” Projesinin Protokol İmza Töreni 17 Aralık 2013 tarihinde yapıldı.

Şube Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar proje hakkında şu bilgileri verdi.

“Belirli zamanlarda yönetim kurulumuz ile birlikte Şehrimizin yönetiminde söz sahibi olan başkanlarımız, daire müdürlerimiz ile bir araya gelerek şehrimiz, ülkemiz için olması gerekenleri tartışıyor, ortak akıl ile karşılıklı yapabileceklerimizi ortaya koyuyoruz.

Milli Eğitim Müdürümüz ve çalışma arkadaşları ile yapmış olduğumuz ufuk turunda ortak neleri yapabileceğimizi konuştuk. Bu gün, burada protokolünü imzalayarak hayata geçireceğimiz ‘Yazarlar Okulları ile Buluşuyor”  projesi böyle bir istişarenin neticesinde ortaya çıktı.

Programımız MÜSİAD Eğitim Kültür Komisyonu ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı arkadaşlarımızın oluşturduğu ortak komisyon tarafından yürütülmektedir. Komisyonumuz yazar havuzu oluşturarak yazarlarımızı ve kitaplarını belirlemişlerdir. MÜSİAD tarafından temin edilecek olan kitaplar belirli bir program dahilinde Milli Eğitim Müdürlüğümüz denetiminde belirlenen okullara dağıtılacaktır. Şimdilik on yazar ile projeyi hayata geçirmeyi planlamaktayız. Amacımız bu işi burada bırakmayarak yazar ve okur sayısını artırarak sürdürülebilir bir proje haline getirmektir.

Kitabını dağıttığımız yazarımızı belirli bir takvim ile şehrimize davet edeceğiz. Öğrencilerimiz ile yazarlarımızı buluşturarak kitapla ilgili söyleşiler düzenleyeceğiz. Program durumuna göre yazarlarımızı okurları ile kamuoyu ile bir araya getirmeyi de planlamaktayız. Böylelikle yalnızca öğrencilerimizin değil toplumunda okuma kültürünün oluşmasına katkı koymayı amaçlıyoruz.

Yapılan bir araştırmaya göre ülkemizde insanlar kitap okumama sebeplerinin başında %50,2 ile okuma alışkanlıklarının olmamasını göstermektedirler. Bu program kapsamında lise ve orta öğretimde okuyan gençlerimizin kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını ve bu alışkanlığı artırmayı hedeflemekteyiz.

Kitap ile olan bağımızı biraz araştırınca hoşlanmayacağımız bazı verilere ulaştık. Bir Japon bir yılda 25 kitap okurken, bir İsviçreli 10 kitap, bir Fransız ise bir yılda 7 kitap okuyor. Ülkemize gelince bizler bir yılda 1 kitabı 6 kişi paylaşıyoruz. Başka bir veri ise Türkiye’de insanlar günde ortalama altı saatini televizyon izleyerek, üç saatini internette dolaşarak geçirebilirken, kitap okumaya yılda sadece altı saat zaman ayırıyor.

Birleşmiş milletlerin insani gelişim raporunda ‘’ülkeler kitap okuma oranına göre sıralamada’’ Türkiye kendine maalesef bazı Afrika ülkelerinin arkasından 86. sıradan yer bulabilmiş. Kitap basım adetleri ve okuma alışkanlığı ile üst sıralarda olan ülkelere baktığımız zaman çoğunun ortak özellikleri büyük ekonomilere sahip ülkeler olması. GSYH rakamları ilk on ekonomi içerisinde olan birçok ülke kitap dostu olarak ta ilk sıralarda kendilerine yer bulabilmekteler.

Buradan hareketle ekonomimizi büyütmek, iktisadi kalkınmayı sağlamak, ülkemizi gelecekte daha iyi noktalara çıkarmakta ortak hedefleri olan insanların; üretmek, istihdam sağlamanın yanında gençliğimizin sosyal, kültürel olarak ta gelişimi için gayret içerisinde olması gerektiğine inanmaktayız.

Bilgi çağı içerisinde, Dünyada saygın bir yer edinmek istiyorsak okumalı, buna bağlı olarak düşünmeli, sorgulamalı ve bilim üretmeliyiz. Bunları gerçekleştirebildiğimizde çağdaş dünyada ileri ekonomiler arasında mutlak bir yer edinebiliriz.

MÜSİAD her zaman iş dünyasına olduğu kadar toplumun diğer kesimleri içinde örnek bir eğitim, rehberlik ve danışmanlık merkezi olmuştur. Sosyal, kültürel, siyasal, ekonomik, bilimsel ve teknolojik yönlerden kalkınmış mutlu ve müreffeh, daha güçlü bir Türkiye için birlik ve beraberlik ruhu içerisinde çalışmaya devam edeceğiz.

Başkan Çolakbayrakdar; Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ve mesai arkadaşlarına, projenin oluşmasında göstermiş oldukları emek ve gayretten dolayı teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz yaptığı konuşmada şunları söyledi; Hayırseverlikle bilinen Kayseri bu özelliğini fiziki mekanlarla yapılan noktalarda göstermektedir. Bu projeyle de insana yatırım yapmaktadır.

Toplumda duyarlılık oluşturacak “Yazarlar Okullarla Buluşuyor” projesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapan MÜSİAD Kayseri Şubesine öncelikle bir eğitimci olarak teşekkür ederim.

10 bin öğrenciye ulaşılması hedeflenen bu projeyle gençler kitaplarını okudukları yazarlar ile aynı mekanda buluşacak, sohbet etme, soru sorma imkanı bulacak. Bunun gençlerin ruh dünyasına büyük etkileri olacaktır.

İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, bunun bir başlangıç olmasını ve devamının gelmesini temenni ederim diyerek konuşmasını sonlandırdı.müsiad okul (1) [640x480] müsiad okul (2) [640x480]

Bir yanıt yazın