“TÜRKİYE’NİN VE DÜNYANIN GÖZÜ KAYSERİ’DE”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki; “Kayseri’nin, farkedilen gelişimi ile yurt içinde ve yurt dışında itibar gören ve merak uyandıran bir şehir olduğunu” söyledi.

AK Parti İl Divan Toplantısında konuşan Başkan Özhaseki, Kayseri’nin öneminin gittikçe arttığına vurgu yaparak; “Kayseri, Türkiye’nin son yıllarda en hızlı gelişen, büyüyen ve dikkat çeken şehri oldu. Bu gelişim ve değişim yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da ilgiyle takip ediliyor. Kamerun’dan daha yeni geldim ve orada kardeş şehir ilişkileri çerçevesinde temaslarda bulunduk. Mayıs içinde Macaristan’a gideceğiz. Macar Büyükelçiliği ısrarlı bir şekilde Miskocl şehri ile kardeş şehir ilişkisi kurmamızı istiyor. Mostar ile birkaç yıldır kardeş şehir ilişkimiz sürüyor. Orada açtığımız kurslarda Boşnak, Sırp, Hırvat hep birlikte eğitim görüyor. Avrupa Birliği’nin başkenti sayılan Strasbourg’tan, ABD’nin Kuzey Karolinya Eyaleti’nden heyetler gelip gidiyorlar. Bunun yanısıra yurt içinden de yüze yakın belediye başkanı heyetleriyle birlikte şehrimize geldi ve yaptığımız çalışmaları yerinde gördü. Kayseri’ye yurt içinden gelen heyetler ‘Kayseri Modeli’ni sorarken yabancı heyetler de ‘Dünya ekonomik krizde. Batı’nın birçok mega kentinde durgunluk varken Kayseri’deki bu hareketlilik, bu canlanma nereden kaynaklanıyor? Biz bu şehrin dününü de biliyoruz, şimdi ne oldu da bu seviyelere geldi?’ diye soruyorlar. Biz de onlara Kayseri Modeli’ni anlatıyoruz” dedi.

“İDEOLOJİK BELEDİYECİLİK DEĞİL, HİZMET BELEDİYECİLİĞİ”

Konuşmasında Kayseri Modeli Belediyecilik’ten örnekler veren Başkan Özhaseki, ideolojik belediyecilik değil hizmet belediyeciliği yaptıklarına dikkat çekerek, “Kayseri Modeli’nin içinde ideolojik belediyecilik değil hizmet belediyeciliği var. Sorumlu belediyecilik anlayışı var, her derde derman, her yaraya merhem olmak var. İşini gönülden severek yapmak var, ailenden özelinden fedakarlık yapmak var. Bütün bunları biraraya getirdiğinizde ortaya işte bugün herkesin gıptayla baktığı Kayseri çıkıyor. Kayseri Modeli sorulduğunda ayrıca geliştirdiğimiz finans yöntemlerini anlatıyoruz. Kamunun malını kendi malından aziz bilme, ona sahip çıkma, çarçur etmeme ve ettirmemeyi anlatıyoruz. Yeni formüller bularak kamunun cebinden para çıkmadan Kadir Has Stadı gibi, Yamula Barajı gibi devasayatırımları nasıl yaptığımızı anlatıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanı 25 ilde Kayseri Modeli ile stad yapımı başlattıklarını söylüyor. Bunların yanısıra sorumlu belediyecilik anlayışı gereği yalnızca kanunen yükümlü olduğumuz işlerle yetinmeyip şehrin ihtiyaç duyduğu her konuda elimizi taşın altına sokuyoruz. Sağlık Bakanlığı için Akıl ve Ruh Hastalıkları Hastanesi, Adalet Bakanlığı için Çocuk Islah Evi, İçişleri Bakanlığı için Melikgazi Kaymakamlığı’nı yaptık. İkinci devlet üniversitesi olan Abdullah Gül Üniversitesi’ni hayata geçirdik. Ayrıca diğer vakıf üniversiteleri için öncülük ettik, imkanlar sağladık. Bütün bunlara ilave olarak da Erciyes Kış Turizm Merkezi’ni hayata geçirdik. Turizm Bakanlığı’nın konusu olan ve devletin yapması gereken çok büyük bir yatırımın altına girdik.  Allah’a şükürler olsun ki, bugün gururla yeni bir kayak merkezini ülkemiz insanın hizmetine sunmuş durumdayız. ‘Ufuktaki Kent Kayseri’ vizyonumuzun kapsamına giren ve her biri ayrı bir bakanlığın konusu olan bu hizmet ve yatırımların yanısıra onlarca işi daha önümüzdeki günlerde takip etmeye ve şehrimize kazandırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“2000’Lİ YILLAR ÇOK KONUŞULACAK”

Konuşmasının son bölümünde 2000’li yılların şehir açısından bir dönüm noktası olduğuna vurgu yapan Başkan Özhaseki, yapılanların yüzlerce yıl yaşayacağını ve insanlara hizmet edeceğini söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı: “Kayseri, 2000’li yılların başında yakaladığı gelişim ve değişim hızıyla Türkiye’nin en çok dikkat çeken şehri oldu. Bu yıllardan itibaren başlayan yatırım hamleleri sonucunda Yamula Barajı, Stadyum, Raylı Sistem, Gecekondu Önleme Bölgesi ve kentsel dönüşüm faaliyetleri, Erciyes Kış Turizm Merkezi ve Abdullah Gül Üniversitesi gibi çok büyük tesis ve yatırımlar hayata geçirildi. İşte bu nedenledir ki, ilerleyen yıllarda 2000’li yılların başı çok konuşulacak ve Kayseri’nin o tarihlerden itibaren gelişim trendini yakaladığı söylenecek. Gecekondulardan imarlı semtlere, İkarus dolmuşlardan raylı sisteme, ilkel stadlardan arena tipi modern stada geçiş ve bunun gibi beşyüzün üstünde farklı çalışma şehrin gelişiminin nirengi noktası olarak kabul edilecek. Günü kurtarma değil, geleceği inşa etme kaygısı ile yürüttüğümüz çalışmaların neticesinde işte böyle bir Kayseri ortaya çıktı”

Bir yanıt yazın