Plastik ve kauçuk işleme makineleri sektörüne yönelik standartlar masaya yatırılıyor

Türkiye plastik sektörünün ulusal ve küresel rekabet gücünü artırmak vizyonuyla çalışmalarını sürdüren PAGDER, dokuz ülkeden 33 sektör profesyonelinin katılımıyla beşinci kez gerçekleştirilen ISO Çalışma Grubu Toplantısı’nın ev sahipliğini üstlendi.
Avrupa Plastik ve Kauçuk İşleme Makinecileri Üreticileri Birliği EUROMAP, Alman Makine ve Aksamları Derneği VDMA ve İtalyan Plastik ve Kauçuk İşleme Makineleri ve Kalıpları Üreticileri Derneği ASSOCOMAPLAST tarafından kurulan ISO Çalışma Grubu, plastik ve kauçuk işleme makinelerine yönelik uygulamaları tek bir standart etrafında toparlamayı amaçlıyor.
Grup, 4 Kasım tarihinde başlayıp 5-6 Kasım tarihlerinde de Park Bosphorus Hotel’de devam edecek olan “ISO/TC 270/WG 1” toplantısında, enjeksiyon makinelerine yönelik yöntemleri masaya yatırarak bu konudaki standardizasyon çalışmalarını ele alacak.
Almanya, Avusturya, Fransa, İtalya, Amerika, Çin, Japonya, İsviçre ve Türkiye’den 33 temsilcinin katılımıyla üç gün boyunca devam edecek olan toplantı, 4 Kasım sabahı Alman Makine ve Aksamları Derneği (VDMA) temsilcisi Bernd Nötel, PAGDER Yönetim Kurulu Üyesi Burç Angan ve ISO gözlemcisi Stephan Kennedy’nin açılış konuşmalarıyla başladı.
“Avrupa ve Asya arasında bir köprü olacak”
Yaptığı açılış konuşmasında Türkiye’de plastik sektörünün en etkin sivil toplum örgütlerinden biri olarak, sektörel standartların belirlenmesi konusunda duydukları hassasiyetin altını çizen PAGDER Yönetim Kurulu Üyesi Burç Angan, “Beşincisi için bir araya geldiğimiz ISO Çalışma Grubu toplantısının ev sahipliğini üstlenmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Dünyanın dört bir yanından gelen sektör temsilcileri ile sektörümüzün geleceğine global anlamda yön vermek bizler için oldukça önemli. Nasıl ki İstanbul, Avrupa ve Asya arasında bir köprü görevi görüyorsa, bu toplantının da tüm dünya genelinde plastik işleme makineleri standartları açısından bir köprü vazifesi görmesini umuyoruz.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın