MÜSİAD VE KOSGEB YENİ GİRİŞİMCİLER YETİŞTİRECEK

KOSGEB (1) [640x480]MÜSİAD Kayseri Şubesi Dernek Toplantı Salonunda gerçekleştirilen işbirliği protokolü törenine Şube Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, KOSGEB Kayseri Hizmet Müdürü Erdal Çınar ile MÜSİAD Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

MÜSİAD Kayseri Şubesi ile KOSGEB Kayseri Hizmet Müdürlüğü arasındaki işbirliği protokolü çerçevesinde başlatılacak olan girişimcilik eğitimi programını paylaşmak için bir araya geldiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar “birazdan imzalayacağımız protokol ile önümüzdeki günlerde belirli bir program dahilinde verilecek olan dersler ile ülke ekonomisine katkı sağlayacak yeni girişimcilerin yetişmesi için gayret göstereceğiz. Kıymetli hocalarımızın vereceği teorik derslere, iş hayatının içerisinde karşımıza çıkan gündelik sorunların ve pratik çözümlerin katılacağı tecrübe paylaşımları ile zengin bir program oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Başkan Çolakbayrakdar açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

Ticaret, sanayi gibi alanlarda sermaye koyarak bir işi yapmaya girişen, kar amacıyla riski üzerine alan kişi, girişimci olarak tanımlanmaktadır.  Ekonomik ve sosyal anlamda son derece hayati işlevleri yerine getiren girişimcilerin desteklenmesi, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve girişimciliği gençlere bir kariyer fırsatı olarak sunmak amacıyla KOSGEB tarafından verilen Girişimcilik Destek Programını son derece önemli bulmaktayız. Yeni girişimcilerin yetiştirilmesinin gerek ülke gerekse de Kayseri ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.

Türkiye’de KOBİ’ler istihdam, yatırım ve kalkınma gibi makroekonomik göstergeleri pozitif bir şekilde etkilemektedir. Ülkemizdeki KOBİ’ler toplam yatırımların yüzde 50’sini, katma değerin yüzde 55’ini, istihdamın ise yüzde 78’sini oluşturmaktadır. Rakamların bu denli yüksek olması girişimcilerin iş dünyasına katılması ile oluşacak yeni KOBİ’ler için bizlere cesaret vermektedir. Bu cesaretin altındaki gözü karalık hiçbir zaman için hesapsız bir adım atmayı arkasından getirmemelidir. Aksine piyasa şartlarını iyi okuyarak, karlı sektörleri seçerek, iyi fizibilite yapıp, duayen girişimcilerle istişare ederek isabetli iş kollarında çalışmalarımızı sürdürmeliyiz.

Girişimci ekonomiyi canlandırmada önemli bir role sahiptir. Yeni iş olanakları oluşturması, ürün, hizmet ve süreçlerde yenilikler getirmesi, mevcut işletmeler tarafından karşılanmayan tüketici isteklerini karşılaması girişimciye önem kazandırır. Yenilikçi ve üretken olmak, esneklik, risk alabilmek, önceden görebilmek gibi girişimcilik özellikleri iş yaşamında başarı etkenleridir. Bu noktada şahsım ve yönetim kurulumdaki arkadaşlarım tecrübelerimizle her zaman için girişimci arkadaşlarımızın yanında olacağız.

Eğitim sonunda KOSGEB onaylı Katılım Belgesi verilecektir. Girişimcilerimizin hayallerini gerçekleştirmeleri noktasında bu protokol onlara büyük imkanlar sunacaktır.

Yeni projelerin hayata geçirilmesi, yeni ürünler üretilmesi,  yeni işletmelerin kurulması, istihdama katkı sağlanması şehrimizin kalkınmasında büyük etki sağlayacaktır. Bu eğitimler sonucunda oluşacak işletmelerin zamanla büyüyerek ülke ekonomisine katma değer üreten birer güç olmaları bizleri şimdiden gururlandırmaktadır.

Temennimiz, kendi işini kurmak isteyen MÜSİAD Gençlik Kurulu üyelerini, girişimcilik kültürü, iş planı gibi kavramlarla tanıştırarak kuracakları işletmelerin başarı olanaklarını artırmalarıdır.

Bu minvalde, MÜSİAD Kayseri Şubesi olarak, genç girişimci kardeşlerimize destek mahiyetinde KOSGEB ile yaptığımız işbirliği protokolü çerçevesinde “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” nin onların hayatlarında yeni bir dönüm noktası olmasını umut ediyorum.

Projenin hayırlı olması ve faydalı sonuçların ortaya çıkmasını dileyen Başkan Çolakbayrakdar, katkı ve desteklerinden dolayı KOSGEB Müdürü Erdal Çınar beye teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Bir yanıt yazın