Muhalif aday Erkan Öztürk Kayseri Şeker’in borcunu 3 milyar olarak açıkladı, sordu ve söz verdi

Sivas’ın  Gemerek İlçesi Tatlıpınar Köyünden çiftçi bir ailenin en küçük çocuğu olduğunu,  uzun süren Bir bankacılık deneyiminden sonra esnaf olarak hayatını devam ettiren 38 yaşında ki  evli Erkan Öztürk. Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifine neden başkan adayı olduğunu, Kayseri Şeker’in bugün geldiği durumu ve yapacaklarını açıkladı. Erkan Öztürk, 3 milyar borcun nasıl yapıldığının açıklanmasını isterken, seçildiğinde yapacaklarınıda namusu üzerine söz vererek sıraladı, şöyle konuştu.

“Burada Toplanmak ve Bu Basın Açıklamasını Yapma Sebebimiz Kayseri Şeker Fabrikasının Şu An Tekrardan Borç Batağına Girmiş Olması , Durumunun Çok Kötüye Gitmesidir. Gerek Yazılı Basında Gerek Sosyal Medyada Kayseri Şeker Fabrikasının Durumunun Çok  İyi Olarak Lansedilmesi Bizi Bu Açıklamaları Yapma Mecburiyetine İtmiştir.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yaklaşık 80 Bin Ortağı Olan ve Kayseri Şeker Fabrikası Anonim Şirketinin Yüzde 58 Hissesine Sahip Olan Bir Çiftçi Kooperatifidir. Kayseri Şeker Fabrikası Kimsenin Şahsi Malı Değil , Çiftçinin ve Milletin Malıdır.

Bildiğiniz Üzere Bir Kayyum Süreci Yaşandı. 2015 Yılında Boğazlıyan İlçesinde Davullar ve Zurnalar Eşliğinde Borçların Bittiğini Kutlamıştı ve Bunlara Hep Beraber Sevinmiştik.Ve 27 Nisan Gibi Hiç Arzu Etmediğimiz Bir Tarihte İkinci Kutlama Üst Düzey Yöneticiler Tarafından Yapıldı. Taki 2017 Yılından Sonra 2 Yıl Gibi Kısa Bir Sürede Fabrika Tekrardan Nasıl Borç Batağına Sürüklendi. Bu Zaman Zarfında Neler Oldu , Neler Yaşandı ?? Sizler Bile Benim Biraz Önce Söylediklerim Karşısında Şaşırdınız Değil mi ? Çünkü Yönetim Her Hafta Kötü Gidişatı Saklamak İçin Yalan Yanlış Beyanlarda Bulunarak Gerçeklerin Üstünü Kapatmayı Başarmıştır.İşte Bizim Aday Olmamızı Ve Basın Açıklaması Yapmamızı Gerektiren Sebep Tam Olarak Budur.Şimdi Rakamlarla Size Bu Borçlardan Bahsedicem.

Kayseri Şeker Fabrikasının 30 Nisan 2019 Tarihi İle Toplam Borcu 2 Milyar 91 Milyon 881 Bin 628 Liradır

  • 2017 Yılı Ödenen Faiz : 54 Milyon 774 Bin 253 Lira
  • 2018 Yılı Ödenen Faiz : 218 Milyon 849 Bin 508 Lira
  • 2019 Yılı Ödenen Faiz : 311 Milyon 671 Bin 424 Lira
  • Son 3 Yılda Ödene Toplam Faiz : 585 Milyon 295 Bin 185 Lira

Turhal Şeker Fabrikasının Bile 569 Milyon Liraya Satın Alındığı Göz Önünde Bulundurulursa Ödenen Faiz Tutarına Bir Şeker Fabrikası Daha Satın Alınıyor.30 Nisan İtibari İle 2 Milyar 91 Milyon 881 Bin 628 Lira Olan Borcun Yıl Sonuna Kadar 3 Milyar Olması Beklenmektedir.

Peki , Şimdi Soruyorum Ne Olduda 2 Yıl Gibi Kısa Bir Sürede Fabrika Bu Kadar Borçlandı, Bu Süre Zarfında Neler Yaşandı. İstanbul Bayrampaşada Bulunun Çok Kıymetli 27 Bin Metrekare Arazinin Satışı  ve Gaziantepde Satılan Fabrikanın Satışından Gelen Gelirleri Olmasına Rağmen  Bu Paralar Nerelere Harcandı.

Kooperatifimizdeki Çiftçilerimiz Müşteri Değildir. Kooperatif Olarak Alınan Her Türlü Ekipmanlar Alınan Tutarın Üstüne Afaki Kar Marjı Koyularak Çiftçilerimize Hizmet Adı Altında Satılarak Üyelerimiz Üzerinden Kazanç Sağlamak Amacı Gütmektedir.

Şimdi Sayın Akay’a Sesleniyorum !

Çiftçilerimizin Avanslarını ve Pancar Paralarını Gününde Ödeyerek Hatta Devletin Açıkladığı Tutardan 1 Tık Fazla Vererek Çiftçilerimize Herşey Yolunda İmajı Vermek Çiftçilerimizi Gerçekte Olan Kötü Tablodan Uzaklaştırmak İçin İyi Bir Kaçış Planıdır.Çiftçi Kardeşlerimizinde Yanıldığı Nokta Tam Olarak Burasıdır.

!! Ayrıca ; Kayseri Şeker Fabrikasında Yüzde 58 Oranında Hakkı Bulunan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifinin Hisselerinin Yüzde 16’sını Borsaya Açmak Demek Mevcut Durumda Çiftçinin Söz Hakkını Elinden Almak Demektir Ki Bu Durumda Çiftçilerimiz İçin Düşünülen En Sinsi Plandır.

Sayın Hüseyin Akay ; !!

Çiftçinin Fabrikasını ve Emeğe Zarara Uğratıyor ve Yaptığı Basın Açıklamalarıyla Çiftçilerimize Yanlış Bilgiler Veriyor. 3 Milyara Yaklaşan Borcun Hesabını Veremiyorsun ve Bu Durumdan Kurtuluş Yolu Aramıyorsun. Kayseri Şeker Fabrikasının Borcu Cirosunun 2 Katı Sermayesinin de 4 Katı Büyüklüğünde. Kurumumuz Ekonomik Faaliyetlerini Devam Ettiremeyecek Duruma Gelmiştir. Bundan Dolayı , Borçları Borçla Kapatarak Fabrikamızın Borcu Sürekli Devam Etmiştir ve Makas Gitgide Açılmaktadır. Bu Makasın Açılmasının Sebebi Yönetimdir. Yönetim Zaafiyeti Ayan Beyan Ortadadır , Mevcut Yönetimin Çoğu ‘Fetö’ Terör Örgütüne Üyeliktan Yargılanmakta Veyahut Ceza Almaktadır.

Sıkıntılı Bir Yönetimden Devraldığın Fabrikayı Daha Büyük Sıkıntılara Sokarak Devam Ediyorsun , Birde Bunun Üstüne Bir Televizyon Programına Çıkıp Sanki Herşey Güllük Gülüstanlık Gibi Utanmadan Sıkılmadan Hodri Meydan Diyorsun. Arkanda Duran Bütün Siyasi Gücüne , Yargı Gücüne , Para Gücüne , Personel Gücüne Rağmen Hodri Meydanına Hodri Meydan…

VAADLERİMİZ !

  • Çiftçinin Kota Sorununu Çözeceğiz.
  • Hiç Pancar Ekmeyen İnsanlara Kota Vermeyeceğiz.
  • Faiz İle Çiftçiye Hiçbir Ürün Satmayacağız.
  • Ekmek İsteyen Ama Ekemeyen Çiftçilere Pancar Ekme İmkanı Vereceğiz.
  • Çiftçi İstediği Zaman Şahsım Ve Yönetimime Rahat Bir Şekilde Ulaşarak Derdini Anlatacaktır.

Bunlar İçin Namusum ve Şerefim Üzerine Yemin Ederim.

Bir yanıt yazın