Medica “daha iyi bir dünya” için Liderler Zirvesi’nde

z

Alvimedica CEO’su Cem Bozkurt, 19-20 Eylül tarihlerinde New York’ta düzenlenecek Küresel İlkeler SözleşmesiLiderler Zirvesi’ne katılarak, iklim değişikliği, kadının güçlendirilmesi, gıda, su, eğitim ve hakkaniyetli çalışma olanakları gibi konuların ele alınacağı “2015 sonrası kalkınma gündemi” tartışmalarında yer alıyor. Binyıl Kalkınma Hedefleri için son tarih olarak belirlenen 2015 öncesinde iş dünyası liderlerini son kez biraraya getirecek Zirve’de tartışmalar, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon moderatörlüğünde ve dünya çapında yetkin isimler tarafından yürütülüyor.

Sorumlu kurumsal yurttaş Alvimedica

Dünya vatandaşlarının geleceği açısından önem taşıyan bu buluşmaya davet edilmiş olmayı şahsı ve Alvimedica için büyük bir onur olarak değerlendiren Cem Bozkurt, Zirve’ye katılımı ise ‘dünya vatandaşlığı görevi’ olarak gördüğünü söyleyerek “Sürdürülebilir bir dünyanın yalnızca gelişmiş ülkelerin değil, hepimizin ortak meselesi olduğuna inanıyoruz” diyor. İki yıl önce bu inanç doğrultusunda BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzaladıklarını hatırlatan Bozkurt, şunları söylüyor: “2011 yılında, sorumlu kurumsal yurttaş kimliğimize güçlü bir çerçeve oluşturduğunu düşündüğümüz bu sözleşmeyi imzaladık. Ve gerek kurumsal kültürümüz, gerekse çalışma şartlarımız itibarıyla Küresel İlkeler Sözleşmesi’ndeki tüm maddelerin arkasında duruyoruz.”

Dünya liderleri bir arada

2004 yılından bu yana düzenlenen BM Küresel İlkeler Sözleşmesi Liderler Zirvesi, sözleşmeye imza atmış kuruluşların ve diğer paydaş gruplarının üst düzey yöneticilerini bir araya getiriyor. Kendi alanında en büyük buluşma olarak gösterilen zirve, katılımcılara kurumsal sürdürülebilirlik stratejilerini tartışma ve söz konusu inisiyatifin geleceği için öneriler sunarak zorunlu aksiyonları belirleme imkanı veriyor. Zirve, daha geniş anlamda, toplantıya katılan iş, işgücü ve sivil toplum liderlerinin sözleşmeye ve ilkelerine bağlılığını artırmayı; bu konuda iş dünyasında belli bir hareket kabiliyetinin oluşturulup geliştirilmesini; yine, konuya yönelik destekleyici çevrelerin ve ortak bir eylemin teşvik edilmesini hedefliyor.

Türkiye 14’üncü sırada

Liderler Zirvesi bu sene “BM Binyıl Kalkınma Hedefleri için son tarih olarak belirlenen 2015 öncesinde liderlerin biraraya geleceği son buluşma olması” nedeniyle özel önem taşıyor. BM’nin bütün ülkelerce onaylanmış Binyıl Kalkınma Hedefleri aşağıdaki 8 maddeden oluşuyor: “Aşırı yoksulluğu ve açlığı ortadan kaldırmak”, “Herkes için evrensel ilköğretim sağlamak”,“Cinsiyet eşitliğini teşvik etmek ve kadının güçlendirilmesini sağlamak”, “Çocuk ölümlerini azaltmak”,“Anne sağlığını iyileştirmek”,“HIV/AIDS, sıtma ve diğer hastalıklarla mücadele”,“Çevresel sürdürülebilirliği sağlama” ve “Kalkınma için küresel bir ortaklık kurmak”.

BM temsilcilerinin son göstergeleri ve hedeflere ulaşma durumunu ortaya koyacağıtoplantıda, 2015 sonrasında bu temel başlıklar etrafında yapılabilecekler iş dünyasının tartışmasına açılacak.
Türkiye, Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne imza atan firma sayısına bakıldığında 14’üncü sırada yer alıyor. 242 imzacı firmanın bulunduğu ülkemizden Zirve’ye bu sene 40 liderin katılması bekleniyor.

Bir yanıt yazın