Kayseri’de Plastik Günü Dönüşüm Eğitim Cd’si Tanıtıldı

Kayseri Plastik İşletmeciler Derneği ile Plastik Sanayiciler Federasyonu tarafından, ‘Plastik Günü Dönüşüm Eğitim CD’sinin’ tanıtım toplantısı düzenlendi.

Fatma Mustafa Hasçalık Ortaokulunda düzenlenen etkinliğe, Vali Orhan Düzgün‘ün eşi Gül Düzgün, Vali Yardımcısı ve Talas Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Erdoğan, Melikgazi  Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikmen, Plastik Sanayiciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Yusuf Özkan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Toplantıda açılış konuşması yapan Plastik Sanayiciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Yusuf Özkan, 2,5 yıllık çalışmanın sonucunda düzenlenen programdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özkan, “Proje çerçevesinde bütün okullardan gönüllü öğretmenlerimiz, çevre sorumlusu olarak seçildi.  Her öğretmen çevre konusunda okullarda çeşitli faaliyetler düzenledi. Yaklaşık 80 öğretmenimizle birlikte toplantı yaptık. Çevre hakkında ve geri dönüşüm hakkında bilgilendirmelerimiz de yapıldı. 20-30 kişilik öğrenci gruplarının, geri dönüşüm tesislerini yerinde görmelerini sağladık. Bunu bütün okullarımıza nasıl taşırız düşüncesiyle eğitim filmi hazırladık. Çekimlerimizi PLASED sponsorluğunda gerçekleştirdik. Çocuklarımıza aynı zamanda çevre konusunun okullarda ders olarak okutulması da önemlidir. Çocuklar çevre konusunda böylelikle daha bilinçli olarak yetişecektir. Biz de bu amaçla çevre eğitiminin ilkokulda başlamasını istiyoruz.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Erdoğan ise, “Biz öğrencilerimizi geleceğe hazırlarken onların düşünen, yorumlayan, okuyan iyi insan olmasını istiyoruz. Çevre bilincini ve sorumluluğu taşıması anlamında böyle bir proje gerçekleştiriliyor. Bu en duyarlı olduğumuz projelerden bir tanesi. O açıdan bu projenin hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Vali Yardımcısı ve Talas Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya da, “Öğrenmede en etkili yöntem deney yöntemidir. Ondan sonra izlemek geliyor. Bundan sonrada belki okumaktır. Bizimde öğrenciliğimiz zamanında bu tür gezilerle bir yerlere gittiğimizde öğrendiğimiz şeyleri hala hatırladığımızı biliyoruz. Dolayısıyla da bu anlamda geri dönüşüm fabrikası okullarımızda bir program dahilinde çocuklara çevre ve geri dönüşüm bilinci küçük yaşlarda aşılanmaya çalışılıyor. Çocuklara böyle bir CD çalışması yapılmaya karar verilmiş. Yani deney yöntemi kadar etkili olmasa da izleme yönteminin ne kadar etkili olduğunu bildiğimiz için çocuklarımıza faydası olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın