Hediyemiz, evdeki işyerindeki süs eşyamız kitap olsun

Kayseri Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sivritaş, ülke olarak kitap okumakla ilgili istatistiklere bakıldığında sınıfta kaldığımızı açıkladı. Sivritaş, okumayı teşvik etmek adına çok çalışma yapılması gerektiğini anlatarak, “Artık hediyelerimiz, evdeki süs eşyalarımızın yerini kitaplar almalı. Bu sayesinde bizlerde insanlarımızı okumaya teşvik ederiz” dedi.

Kayseri Hunat Hatun Medresesi’nde Kitap Fuarı açıldı. Kitap kurtlarını bir araya getiren fuarda, çok sayıda kitap tanıtımı yapılırken, kitap yazarları da okuyucularıyla sohbet etme imkanı buldu. 1 Mayıs tarihine kadar açık kalacak olan fuarda Ebru sanatını icra edenler, içerisinde kitap yada önemli sözlerin yazılı bulunduğu hediyelik eşya satışları yapılıyor.

Fuarın açılmasına destek veren Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sivritaş, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Gelişen teknoloji, hızlanan iletişimle birlikte dünyanın küçüldüğünü aktaran Mehmet Sivritaş, şu bilgileri verdi: “Böyle bir gelişmede, bu ortamda bizde varız demek için gerek birey gerek ülke olarak dünya ülkeleri ile bilim, fen, teknoloji, sanat ve zanaat açısından yarışmak zorundayız. Bu ancak okumakla mümkündür. Okumak bilim, irfan, ahlak ve kültür kavramlarının genel adıdır. Hafız olmaya çalışanda, tıp tahsili yapanda, mühendis olmak isteyende, roman okuyanda genel olarak okumak kelimesi ile ifade edilmektedir.”

Mehmet Sivritaş, Müslüman olarak, insan olarak okumakla mükellef olduğumuzu belirterek, “Çünkü Kur’an-ı Kerim oku emriyle başlamış ve “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” emri ile devam etmiştir. Ne yazık ki istatistiklere baktığımızda ülke olarak okumak açısından sınıfta kaldık. Yılda kişi başına düşen kitap sayısı veya kaç yılda bir kitap okunduğu ile ilgili istatistiklere baktığımızda mahcup oluyoruz. O halde haydi okuyalım. Okutalım. Okuyanlara yardımcı olalım.” Diye konuştu.

“Malumlarımız olduğu gibi hediyeleşmek sünnettir” diyen Sivritaş, “Herhangi bir yere kutlama yada farklı nedenle ziyaret için giderken, kitap götürmek daha uygun olur. Evlerimizin vitrinlerinde, masalarımız üzerinde değişik süs eşyaları yerine 3-5 kitap, dergi koymak suretiyle misafirliğe gelenlere göz aşinası, kitap okumayı teşvik etmek adına yararlı olacaktır.” dedi.

Konuşmaların ardından medresesi içindeki kitap fuarının açılışı yapıldı. Kurdele kesimi sonrasında stantlar gezildi. 25 yayın evinin katıldığı fuarda 25 yazar okuyucularıyla buluşacak. 25 bin kitabın sergilendiği alanda, kitap okuma sevgisi ve alışkanlığının insanlara ve özelliklede gençlere kazandırılması amaçlanıyor.

Fuara katılacak yazarlar arasında, ilk gün programında Metin Özdamarlar, Ahmet Mahir Pekşen, Muhsin İlyas Subaşı, Said Türkoğlu ve Sergül Vural var. İkinci gün ise, İbrahim Refik, Burhanettin Akbaş, Recep Çalkaner, Ali Özkanlı ve Osman Alagöz sohbetlere katılacak. Pazartesi günü fuara, Lütfi Bergen, Bekir Oğuzbaşaran, Mehmet Hüsrevoğlu, Mehmet Azim ve Nevin Halıcı katılacak. Salı günü de Mehmet Paksu, Osman Oral ve Ahmet Günbay Yıldız okuyucularıyla sohbet edecek. Son gün ise Yavuz Bahadıroğlu, Bülent Gündoğan, Mehmet Ayman ve Dr. Kemal Tekden hem kitap imzalayacak hem de okuyucularıyla sohbet edecek.

Bir yanıt yazın