Hazineye ait tarım arazilerini satın alma hakkı için son tarih; 27 Nisan 2015

Hazineye ait tarım arazilerini satın alma hakkına sahip vatandaşların ellerini çabuk tutması istendi. Başvurusunu en geç 27 Nisan 2015’e kadar yapmayanlar, haklarını kaybedecek. Çiftçimizi, topraklarına sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu tarihi bir fırsattır, kaçırmasınlar” dedi.

Söz konusu kanun kapsamında Hazineye ait tarım arazilerinin hissedarlarına, kiracılarına ve kullanıcılarına, belirlenecek rayiç bedelin yarısı üzerinden doğrudan satılabileceği bilgisini veren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bunun önemli bir fırsat olduğunu, hak sahiplerinin bu kanun ile söz konusu arazilere ihaleye çıkmadan yarı fiyatına sahip olabileceklerini bildirdi. Hak sahiplerinin belirlenecek bedeli peşin ödemesi halinde indirimden, taksitle ödemesi halinde ise 6 yılda faizsiz olarak 12 taksit imkanından faydalanabileceğini anlatan Şimşek, şunları söyledi.

“Ayrıca, satış bedelinden son 5 yıl için tahsil edilen ecrimisil ve kira bedelleri de mahsup edilecek. Hazineye ait tarım arazilerini satın alma hakkına sahip olan vatandaşlarımız, ellerini çabuk tutmalı. Başvurusunu en geç 27 Nisan 2015’e kadar yapmayanlar, haklarını kaybedecek. Çiftçimizi, topraklarına sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu tarihi bir fırsattır, kaçırmasınlar.”

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu uygulama kapsamında şu ana kadar defterdarlıklar veya malmüdürlüklerine başvuru yapanların 130 bin 661 kişiyi bulduğunu bildirdi. Buna karşın, Hazineye ait tarım arazilerini satın alma hakkına sahip daha fazla kişinin olduğunu düşündüklerini dile getiren Şimşek, hak sahiplerini bir an önce ilgili defterdarlık veya malmüdürlüklerine başvuru yapmaya davet etti.

Fiyat araştırmalarının sağlıklı bir şekilde yapılması, ilçe ve köy geçişlerinin tutarlı olması amacıyla yapılan başvuruların topluca ele alınacağı bilgisini veren Şimşek, Türkiye genelinde rayiç bedel belirleme çalışmasına eş zamanlı başlanılacağını söyledi.

Kıymet takdirlerinin belirlenmesi ve kontrol çalışmalarının bitmesinin ardından satışında sakınca olmayan taşınmazların, başvuru yapan hak sahiplerine ilgili aşamalardan sonra satılacağını anlatan Şimşek, “Böylece vatandaşlarımızın, fiilen kendilerinin kullandığı bu taşınmazları hukuken edinmeleri sağlanacak, mülkiyet ve yönetim sorunları giderilmiş olacak” diye konuştu.

 

Bir yanıt yazın