Dünya hasta hakları günü

Dünyagöz Hastaneler Grubu, 26 Ekim hasta hakları günü nedeniyle yaptığı açıklamada, hastaların hizmet alırken memnuniyetini ve medikal güvenliğini en üst düzeyde tutmayı hedeflediğini bildirdi
Son yıllarda Avrupa ve Amerika’daki sağlık hizmeti standartlarını yakından takip eden Türkiye’de, sağlık hizmetlerindeki gelişime paralel olarak hasta hakları bilinci de artıyor. Sağlık hizmetine yönelik yapılan çalışmalarda, dünya standartlarına yaklaşan hizmet anlayışı öne çıkıyor.
Türkiye’de bulunan A sınıfı birçok hastanenin, bugün artık JCI ve ISO 9001:2008 gibi uluslararası platformda kabul görmüş kalite standartları doğrultusunda hizmet verdiğini hatırlatan Dünyagöz Hastaneler Grubu Operasyonlar Direktörü Dr. Bülent Demir, sağlık hizmetlerinin yaşamsal önemi nedeniyle, kişilerin hak ve sorumluluklarından ödün verilemez nitelikte olduğunu söyledi.
Hasta haklarının, sağlık hizmetlerinden faydalanma ihtiyacı bulunan bireylerin, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Milletlerarası Anlaşmalar ve Kanunlar ile teminat altına alınmış haklarını ifade ettiğini söyleyen Dr. Bülent Demir şöyle dedi:
“Hasta haklarının geliştirilmesinin temel amacı, sağlık hizmetlerinden yararlanan kişilerin desteklenmesi, güçlendirilmesi ve böylece hizmet kalitesini artırarak sağlığın geliştirilmesidir.
Bu bağlamda, Dünyagöz Hastaneler Grubu, uluslararası kabul görmüş hasta haklarını bir kılavuz olarak belirleyip, bu doğrultuda hastaların hizmet alırken memnuniyetini ve medikal güvenliğini en üst düzeyde tutmayı hedefler.
Dünyagöz Hastaneler Grubu, en iyi hekim kadrosuyla, son teknolojiyle geliştirilmiş medikal cihazlar ve alanında en üst seviyede eğitim görmüş ve deneyimli sağlık çalışanlarıyla yurt içi ve yurt dışında farklı lokasyonlarda geniş bir kitleye, göz hastaneleri arasında öncü konumda hizmet sunmaktadır.”
Dr. Bülent Demir, Dünyagöz Hastaneler Grubu’nda hasta olmayı şöyle tanımladı:
Sağlık Bakanlığı tarafından, sağlıkta hizmet kalitesi standartları, JCI (Joint Commission International), ISO 9001:2008 kalite yönetim sistemi çerçevesinde hizmet sunan bir kurumun farkını yaşamaktadır.
Güleryüzle karşılanır.
Hastanede geçireceği her süreç için bilgilendirilir.
İhtiyacı olduğu her anda, kendisine birebir eşlik edecek sağlık çalışanları tahsis edilir.
Her türlü öneri ve isteklerini bildirebileceği merciler hakkında bilgi verilir.
Hastaların öneri ve isteklerini değerlendirmek, kendilerine daha iyi bir hizmet sunmak adına, peryodik olarak hasta hakları komitesi her şubede toplanır.
Hastanın medikal güvenliğini en üst seviyede tutmak üzere, tüm sağlık personeli koordineli olarak çalışır.
Tüm Grup çalışanları, hasta hakları ve hasta memnuniyeti konularında düzenli olarak eğitim alarak, hasta memnuniyetini en üst düzeyde tutma hedefi doğrultusunda hareket eder.
Tüm hastalarımızı hasta hakları konusunda bilgilendirmek adına hasta hakları broşürleri hastanelerimizde yer alır.
Hasta Hakları Günü hakkında….
Hasta Hakları konusundaki ilk uluslararası girişim 1981 yılında Lizbon Bildirgesi’nin kabul edilmesi ile olmuştur. Türkiye’de ise; 1 Ağustos 1998 yılında Hasta Hakları Yönetmeliği yasallaşarak yürürlüğe girmiştir.

Bir yanıt yazın