2023 KAYSERİ SANAYİİ İÇİN BULUŞULDU

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Kayseri Düşünce ve Atılım Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği 2. Erciyes Buluşmaları, Erciyes Kardan Adam Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen açılış konuşmaları ile başladı. ‘2023 Türkiye Vizyonunda Kayseri Sanayii’ konulu arama konferansı programına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Vali Şerif Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Serdar Altuntuğ, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Kayseri Düşünce ve Atılım Derneği Başkanı Aydın Haskebapçı ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kayseri Düşünce ve Atılım Derneği Başkanı Aydın Haskebapçı KAYSERİDER olarak Erciyes Master Projesi’ni gönülden desteklerini belirterek “Erciyes neden geleceğin Davosu olmasın?” diye konuştu. Erciyes Buluşmaları’nın bu yıl ikincisini gerçekleştirdiklerini ifade eden Haskebapçı, 3 gün boyunca ‘2023 Türkiye Vizyonunda Kayseri Sanayii’nin tüm detayları ile konuşulup tartışılacağını söyledi. Haskebapçı, yapılacak olan arama konferanslarının sonuç bildirgelerinin kitap haline getirileceğini ve bu fikirlerin hayata geçirilmesi için çalışacaklarını kaydetti.

“KAYSERİ  KÜLTÜR VE TURİZM ŞEHRİ OLACAK”

Melikşah Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Tankut Yalçınöz’ün üniversite-sanayi işbirliğine vurgu yaptığı konuşmasının ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Serdar Altuntuğ ise, Kayseri’de belediyelerin sivil toplum kuruluşları ile uyum halinde hareket ettiklerini söyledi. Altuntuğ, farklı şehirlerde bulunan Kayseri derneklerinin  Kayseri’ye katkılarının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Kayseri’nin sanayisi ile övünen bir şehir olduğunun altını çizen Altıntuğ, Kültür Yolu Projesiyle Kayseri’nin bir kültür şehri ve turizm şehri olacağını vurguladı ve Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür Yolu Projesi hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Kayseri Valisi Şerif Yılmaz da geleneksel hale getirilen Erciyes Buluşmaları’nın Kayseri açısından oldukça önemli olduğuna vurgu yaptı. Kayseri’nin sanayi şehri olduğunu ifade eden Vali Yılmaz, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise, “Biz 2023 vizyonu adı altında Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek bir takım adımlar attık. Eğitimde, sanayide, turizmde, savunma sanayi gibi alanlarda birçok hedef koyduk. Türkiye’nin genç nüfusunu nitelikli olarak yetiştirmek istiyoruz. Bunu da her zaman ön planda tuttuk. Sanayi ile üniversiteleri birleştirmek en büyük özellik olarak düşünüyorum. Onların birlikte yapacağı işlerin çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi.

Programda son olarak kürsüye gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da yaptığı konuşmada, sanayicilerin hazır olması gereken önemli bir dönemece girildiğini söyledi. Erciyes Buluşmaları adı altında yapılacak olan çalıştayların sanayiciler açısından oldukça önemli olduğunu vurguladı. Kayseri’nin altı bin yıllık bir tarihinin olduğunu hatırlatan Bakan Yıldız, ‘Kayseri tam bir sanayi ve ekonomi şehri’ diye konuştu. Erciyes Buluşmaları adı altında yapılacak olan arama konferanslarını önemsediğini ifade eden Bakan Yıldız, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ ile Kayseri Düşünce ve Atılım Derneği Başkanı Aydın Haskebapçı, Enerji Bakanı Taner Yıldız’a günün anısına plaket takdim etti.

Bir yanıt yazın