Başkan Aktaş’tan deprem vurgusu: “Ne kadar hazırız?”

Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş yazılı bir açıklama yaparak Elazığ’da yaşanan depremden ders çıkarılması gerektiğine vurgu yaparak; Kayserimizden de geçen bir fay hattı var. Buradan hareketle olası bir büyük depreme hazır mıyız?” dedi.

Elazığ ve Malatya’da millet olarak herkesi derinden üzen acı bir doğal afet yaşandığına dikkat çeken Başkan Sinan Aktaş şunları söyledi:

“Tüm milletimizin başı sağ olsun. Rabbim bir daha göstermesin ve daha büyük afetlerden milletimizi korusun. Depremin olduğu andan itibaren tüm milletimiz seferber olmuş birlik ve beraberlik içinde parti mefhumu gözetilmeksizin Elazığlı ve Malatyalı kardeşlerimizin yardımını koşulmuştur. Kayseri büyükşehir belediyemizde ekipleri ve araçları ile deprem bölgesinde yardıma koşmuş gereğini yapmıştır. Büyükşehir belediye başkanımızın şahsında tüm ekiplere teşekkür ederiz. Bu doğal afetten çıkarmamız gereken bir ders vardır. Oda Kayserimizden de geçen bir fay hattı vardır. Buradan hareketle Kayserimiz olası bir büyük depreme hazır mıdır? Mesela; Allah korusun Olası böyle bir afette Kurtarma ekipleri kurulmuş mudur ve eğitilmiş midir? Sayısı ne kadardır? Gerekli Kurtarma ekipmanları hazır mı ve yeterli midir?, Belirlenmiş bir toplanma bölgesi var mıdır?, Binaların sağlamlığı ile alakalı çıkartılmış bir envarter var mıdır?, Depreme dayanıklılık açısından dönüştürülecek kaç bina vardır?, Bu binalarla ilgili kaçı dönüştürülmüştür? Hala dönüştürülecek kaç bina vardır?

Bu soruları çok daha fazla çoğaltabiliriz. Ancak tüm bunların gereği yapılmadı ise bir an önce gereken yapılmalıdır.” (Haber: Samed Aydın SUN/Kayseri Star Haber)

Bir yanıt yazın