Kayseri 3. Acil günleri

Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimliği koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğü ve Kayseri Şehir Hastanesi’nin destekleri ile düzenlenen Kayseri Acil Günleri’nin 3.’sü başladı. Kayseri Devlet Hastanesi Konferans Salonunda iki gün sürecek eğitimin açılışına, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Özyalçın, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Ceylan, Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik, Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İsmail Altıntop ile acil servislerde görev yapan doktorlar ve sağlık personeli katıldı.

Eğitim hakkında açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli; eğitimde, hastanelerde oluşan yoğun hasta trafiğinde nasıl hareket edilmesi gerektiği hakkında yol göstereceklerini belirten, “Kayseri Devlet Hastanemizin yoğun çabalarıyla, Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü ve Şehir Hastanemizin de destekleriyle Kayseri Acil Tıp Oryantasyon Günlerinin 3.’sü düzenlenmekte.  Buradaki amacımız, acil serviste çalışan ve acil servis öncesinde çalışan arkadaşlarımızın bilgilerini tazelemek, güncel ve hızlı uygulanabilir hap niteliğinde pratik bilgileri paylaşmak. Kayseri Devlet Hastanemizin acil servisine ortalama 1200 ve aynı şekilde şehir hastanemize 1300 civarında hasta girmekte. Bu yoğun bir hasta trafiği, yani nerden baksanız 2500 civarında hasta girmekte acil servislere. Bu yoğun sirkülasyonda hata yapmadan çalışabilmek ve sistemi hızlı bir şekilde işletebilmek amacımız. Burada bilgi tazelemesi yapılırken, acil servislerde önemli olan konunun bir tanesi de, olay yeri yönetimidir. Bir travma vakası geldiği zaman doğru, hızlı ve anlık müdahalesini yapabilmektir. Aynı zamanda hocalarımızın yıllardan beri gelen tecrübelerini alttan gelecek olanlara aktarabilmek. Katılımcıların arasında hekimlerin yanında, acil hemşireliği yapan arkadaşlarımız, paramedik ve acil tıp teknisyeni arkadaşlarımız da var. Onlara da olay yerine gidildiğinde hastaya nasıl bir uygulama yapılır, irtibat nasıl sağlanır gibi birbiri ile ilişkilendirilmiş süreçleri, hızlı bir hat şeklinde öğrenerek bilgilerini tazelemiş olacaklar. Bu zaten uygulanan bir sistem ancak bunun kalitesini arttırabilmek için, bu tür etkinliklerin yapılması gerekiyor. Biz de bu etkinliği yılda bir defa özellikle yeni gelen hekimlerimize düzenliyoruz ve istiyoruz ki, hata yapmadan doğru ve hızlı bir şekilde müdahale edelim. Bunun için de 2 günlük bir etkinlik düzenliyoruz. Ben katılan arkadaşlara teşekkür ediyorum ve diyorum ki, bilgi tazelemek iyidir, ve doğru bilgiyi doğru zaman ve yerde kullanılması lazım” dedi.

 Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İsmail Altıntop ise amaçlarının ilk müdahale anında nasıl hareket edileceğini ve işleyiş süreçlerinin daha hızlı olmasını sağlamak olduğunu söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti; “Bu eğitimin amacı, bölgemizde yeni başlayan doktorlarımıza, acilde çalışan hemşerilerimize ve paramediklerimize yeni özgün tedavi yöntemlerini anlatarak, vatandaşlarımızın çok daha kaliteli hizmet alması için eğitimlerin planlanmasıdır. Eğitimlerimizde hastalıkların özellikle şok durumlarında müdahale yöntemlerini, tıbbi yardım gerektiren durumları ve kırık durumlarında ne yapılacağını göstermek istiyoruz. Buraya sadece hekimlerimizi değil, bölgemizde çalışan paramediklerimizi ve hemşirelerimizi de davet ettik. Doktorlarımıza eğitim verirken, aynı zamanda atölyemizde 2 gün boyunca toplamda 40’a yakın eğitmen ve 20’ye yakın eğitmen yardımcısıyla beraber konferans salonumuzda yapacağız. Vatandaşlarımıza da şunu söylemek istiyorum, amacımız ilk müdahale anında hastalarımızın mağdur olmayacak şekilde ve en üst düzeyde kaliteli olarak eğitmek amacıyla bu eğitimleri planladık. Katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bir yanıt yazın