GÖRME ENGELLİ ERSİN ÇİMEN’İN YENİ MÜZİK ALBÜMÜ ÇIKTI

Görme engelli,  Ersin Çimen, yöresel türküleri okuduğu ‘Gönlümün Bam Teli’ adını verdiği müzik albümü çıkarttı.

Katıldığı, ‘Yetenek Sizsiniz’ yarışmasında üçüncü olan 46 yaşındaki Ersin Çimen, Kayseri santral memurluğu yaptığı dönemde tüm telefon numaralarını ezbere bilmesiyle tanındı. Daha sonra özel bir televizyon kanalındaki yetenek yarışmasına katılan Çimen, Beşiktaş Spor kulübünün kurulduğundan itibaren tüm maçlarının skorlarını hafızasında tutması ile Türkiye genelinde adını duyurdu. Çalışkanlığı ile herkese örnek olan 46 yaşındaki Ersin Çimen evde oturan engellilere de, “Hayata küsmek yok, eve kapanmak yok” diye, mesaj verirken şöyle dedi:

“Doğuştan görme engelliyim. Evli, 2 çocuk babasıyım. Kayseri Büyükşehir belediyesinden emekli konservatuar müdür yardımcısıyım. Yaklaşık 40 yıldır müzikle uğraşıyorum. Engelsiz sanatlar kültür ve dayanışma derneğinin genel başkanıyım. 14 ay fiziksel engelliler genel başkan yardımcılığı yaptım. Emeklilikten sonra 6 yıl kadar Türkiye’nin büyük şirketlerinden birinde ofis ve pazarlama müdürlüğü yaptım. Yine Türkiye’nin büyük gayrimenkul şirketlerinden birinde Türkiye’nin ilk ve tek ‘Görme engelli gayrimenkul danışmanı’ oldum. Kendimi de işin açıkçası engel olarak görmüyorum. Doğuştan bize kader olarak pay biçilen şey benim için çokta büyük engel teşkil etmedi. Nüfusumuzun yüzde 12’si de engelli. Eğer yaşamayı göze alır, yaşamaya karar verirseniz Mevla size kapı açıyor. Yeter ki siz istemesini bilin. Yaşamayı seviyorum.”

Kayseri’nin yerel türkülerinin de yer aldığı 13 parçadan oluşan ilk albümünü hazırladığı albümde okuyan Ersin Çimen, “13 türküden oluşan albüm çıkarttım. Dinleyenlerden olumlu tepkiler aldım” dedi.

Bir yanıt yazın