Yılbaşı öncesi yerli ve yabancı turistler Erciyes’te adım atılacak yer bırakmadı

Türkiye’nin önemli dağ ve kış turizminin yanı sıra kayak merkezlerinden biri olan Erciyes, yılın son haftasında yerli ve yabancı turistlerle doldu. Erciyeste’ki doluluk ile adım atacak yer kalmadı.  Özellikle bot, kızak, snowboard, kayak, gezi amaçlı gelen yerli yabancı turistler arasında yeni kayak öğrenmek isteyenlerin çokluğu dikkat çekti. Bu arada  Erciyes’e gelenler mantı, sucuk ve pastırma ikramları ile Kayseri’nin yöresel ürünlerinin de tadına bakma imkanı buldu.

Erciyes’teki tesis sahiplerinden Fikret Çelikesir, dağ ve kıy turizmi için Türkiye’nin ve Dünyanın değişik bölgelerinden gelen turistlerle ilgili şunları söyledi.

“Şu anda çok güzel.  Amacımıza ulaşıyoruz. Amacımız derken, şimdi bir müşteri pörtföyümüz var. Onlar gelmeye başladılar. Kayağıda sevdirdik inşallah.  Polonya, Ukrayna, Rusya, Güney Amerika ülkelerinden geliyorlar. Bunlarla, Güney Amerika ile geçen yıl başlamıştık. Onlardan geliyorlar. Malezya’dan geliyorlar, Ukrayna’dan geliyorlar. Endonezya’dan çok yoğun geliyorlar. Yani şöyle diyeyim size Dünyanın her yerinden getirmeye başladık. Şu anda Ankara başta olmak üzere, İstanbul, Adana, Mersin, Antep, Hatay, Maraş bu bölgelerden yoğun bir şekilde ve yoğun olarak Konya’lılar ve Aksaraylıları, Niğdelileride alıştırdık. Bunlarda çokça gelmeye başladılar. Bunlarda çok kaymaya başladılar, çok kayakçılarımız var, kayakçı yaptık bunları da.

Bu kadar kalabalık bekliyorduk evet. Alıştık kalabalığa. Önceliki yıllara bakaraktan üstüne katlaya katlaya gidiyor. Her sene üstüne koyuyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha da iyi olacak. Birde şehirdeki çocuklar için öğrenciler, küçükler için biz sömestri eğitim kampı açıyoruz biz. Sömestri tatilinde 5 gün boyunca öğrencilere biz ders veriyoruz ve bunları tamamen kayakçı olaraktan yetiştiriyoruz. Daha sonrada buraya kaymaya geliyorlar.

Diğer kayak merkezlerine göre ücretler çok çok iyi. Yani ücretleri bırakın siz diğer kayak merkezlerine göre burdaki bizim sadece mekanik tesislerin kilometre olarak uzunluğu diğer kayak merkezlerindeki kayak pistlerinin uzunluğundan daha fazla. Şu anda 115 kilometreye çıktı kayak pist uzunluğu ve de Türkiye’nin en büyük kayak merkezi oldu. Yılbaşı öncesinde şu anda yüzde 80’ler gibi doluluk var yılbaşında da yüzde 100 doluluk bekliyoruz. Herkesi Erciyes’e bekliyoruz, mutlaka bekliyoruz.

Erciyes’e geldiğiniz zaman burada baş denecek şey biliyorsunuz Kayseri mutfağımızdan sucuk ekmek başta olmak üzere mantı, yağlamamız Kayseri tabağında ne varsa her şeyi bulabilirsiniz burada. Burada hizmetimizi veriyoruz. Kayseri mutfağının da tanıtımını yapıyoruz.

Konya’dan kış turizmi için 2 otobüs dolusu insanı Erciyes’e getiren rehber Yavuz Soğukçeşme’de bu konuda şöyle konuştu.

“Konya’dan geliyoruz. İki otobüsle getirdik toplamda 80 kişiyi. Bu yıl biraz yeni hareketlendik sezonda yeni başladı bizim içinde. Tabiki profesyonel kayak yapan misafirlerimizde var geçen yıllarda öğrenen. Yarısı da  yeni ilk defa gelenler var. Onlarda bugün burada kayak eğitimi aldıktan sonra ertesi gün onlarda kayağı öğreniyorlar, onlarda başlıyor. Şimdi geçen yıla kıyasla çok daha kalabalık değil ama tabiki eski yıllara göre potansiyel daha çok artmış. Çünkü pandemi döneminde her yer yasakken bir Erciyes açıktı. Erciyes’te çok güzel bir potansiyel oluştu. Kaymayı bilmeyen insanlar kayak sporunun bu kadar zevkli olduğunu gelip öğrendiler ve şu anda çoğu kaymaya başladı. Bu yüzden geçen yıllara nazaran çok iyi çok olumlu bir şekilde gidiyor.

Kayseri’nin yöresel pastırma ve sucuğunu Erciyes’te tanıtan üreticilerden Enes Eroğlu’da  şu bilgileri verdi.

“Erciyes sezonumuz herkese hayırlı olsun. Şu an için herkesi Erciyes’e bekliyoruz. Yabancılar Dünyanın her yerinden buraya yabancı turistlerimiz geliyor. Hepsi de ayrı ayrı  sucuklarımızı beğeniyorlar. Burada yedirdiğimiz için yani kesinlikle biz bu sucuğu anlatıyoruz içindeki baharatına kadar, etine kadar anlatıyoruz ve yedirdikten sonra memnun kalıyorlar. Bu Türkiye’nin markası. İddialıyız Kayseri’deki pastırma, sucuğumuz bir numara. Hiçbir il buna yaklaşamaz. Ne Afyonu, ne Sivas’ı, ne Kastamonu’su. Çünkü bizim buranın özelliği sucuğun ve pastırmanın Erciyes’in havasını alacak, almak zorunda. Yoksa biz bunu pastırma ve sucuk olarak kabul etmiyoruz.”