Vsy bıotechnology 4. Özel sektör ar-ge merkezleri zirvesi’nde yeni teknolojilerini sergiledi

VSY Biotechnology, 14 Ekim 2015’te Sheraton Ankara Hotel & Convention Centre’da gerçekleşen 4. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi’nde yer aldı. Ar-Ge Merkezleri bulunan toplam 70 firmanın stand açtığı etkinlikte, VSY Biotechnology’yi temsilen Ar-Ge Merkezi Yöneticisi Elif Kahvecioğlu ve VSY Biotechnology CEO’su Dr. Ercan Varlıbaş ziyaretçilere bilgi verdiler. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da bulunduğu zirve sırasında yetkililer; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat Ar ve daire başkanlarından oluşan bir heyet ile de görüştüler.

İLK’LERİ ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR

VSY Biotechnology’nin Ar-Ge merkezinde sergilediği yenilikler arasında; “Türk mucizesi” olarak nitelendirilen, her mesafede kesintisiz sürekli görüş sağlayan lens teknolojisi yer aldı. Ayrıca ortopedi, fizik tedavi ve rehabilitasyon alanına yönelik olarak yine Türkiye’de ilk kez üretilen “diz içi ile yüzde 100 uyumlu vücut sıvısı” da dikkat çeken inovatif ürünler arasındaydı.

VSY Biotechnology Ar-Ge Merkezi kapsamında; Mikronütrisyon (ortopedik ve gözle ilgili besleyici ürünler), Hibrit Kontakt Lens, Korneal Halkalar, Teleskopik Göz içi Aparatlar, Plastik Cerrahi ve Dermatoloji için Dermafiller, dolgu malzemeleri üzerindeki çalışmaların sonuna yaklaşıldığı bilgisi de verildi. Klinik testlerin ardından VSY Biotechnology’nin daha birçok yenilikçi ürünü kısa vadede piyasaya çıkacak. 5 yıl içerisinde 36 yeni projeyi tamamlamayı planlayan VSY Biotechnology, yeni yılda da patent başvurularını artıracak

BAKAN IŞIK: “YENİLİK ÜRETMEYE SÜREKLİ DEVAM ETMEK ZORUNDAYIZ”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Zirve sırasında gerçekleştirdiği konuşmada, kişi başı geliri 10 bin dolardan 25 bin dolarlara çıkarmak için; bilgi üretiminin ürüne dönüştürülmesi, katma değerli ürünlerin artırılması, markalaşma ve tasarımın geliştirilmesi ve bilgi ekonomisine geçiş sürecinin hızlandırılması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Bugünün iş dünyasında yenilik, bir kerelik değil tekrarlanabilir, sistemleştirilebilir ve şirketlerin yapısına yerleştirilebilir bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Biz de yenilikçi kültürün reel sektörümüzde bir yaşam tarzı haline dönüşmesi için çalışıyoruz. Yüksek katma değerli, ileri teknolojili ürünleri geliştirebilmek için üniversite-sanayi işbirliğine, bunun ara yüzleri olan teknoparklar, Ar-Ge merkezleri ve teknoloji transfer ofisleri gibi ekosistemin geneline yönelik çok çeşitli destek ve eğitim programları yürütüyoruz. Bu politikalarla üretim ekosisteminin hızlı bir şekilde gelişimini hedefliyoruz.”