VALİ ENGELLİLERE İFTAR VERDİ

1 (1) 1 (2) 1 (3)1 (4) 1 (5)1 [640x480] 2 [640x480] 3 [640x480]Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri‘de faaliyet gösteren engelli derneklerinin yöneticileri ve üyeleri ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Şeker Fabrikası Göl Restoranda düzenlenen iftar yemeğine, Vali Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün‘ün yanı sıra Vali Yardımcıları Yasemin Özata Çetinkaya, Ali Candan ve Erkaya Yırık, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz ve İŞKUR İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş, gazeteci Davut Güleç ile il genelinde engellileri temsil eden 18 dernek, 3 bakım merkezi ve 1 rehabilitasyon merkezinden engelliler ve aileleri katıldı.

Vali Orhan Düzgün iftar öncesi eşi Gül Düzgün ile birlikte masaları ziyaret ederek yemeğe katılan engelli vatandaşlarımızla yakından ilgilendi, istek ve önerilerini aldı.

Vali Düzgün, yaptığı konuşmada, iftar sofrasını bu kez engellilere yönelik faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının değerli temsilcileri ve üyeleri ile paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Engelli vatandaşların artık eskiye göre çok daha fazla evlerinden çıkarak iş ve sosyal hayata katıldıklarını belirten Vali Düzgün, bu gelişmenin kendiliğinden olmadığını, engellilere yönelik yapılan yasal düzenlemeler, fiziksel iyileştirmeler ile iş imkanlarının artırılmasının engellilerin hayatını kolaylaştırdığını kaydetti.

Yapılan tüm çalışmaların engellilerin özgüvenlerinin artmasını da sağladığını ifade eden Vali Düzgün, engelli vatandaşların iş hayatına katılabilmesi ve bir meslek sahibi olabilmesi için gerek İŞKUR gerekse Halk Eğitim Merkezleri aracılığıyla pek çok projenin hayata geçirildiğini dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“2014 yılının ilk 6 ayında yaklaşık 800 engelli vatandaşımız bir işe yerleştirildi. Bu aslında küçümsenemeyecek bir rakam. Kayseri‘de yaklaşık 2 bin 700 civarında engelli vatandaşımız bugün kamu ya da özel sektör kuruluşlarında istihdam ediliyor. İnsanın Sabah kalktığında gidebileceği bir işinin olması, bir adresinin olması son derece önemli. Çünkü hem aile ekonomisine katkı sağlıyor, onun da ötesinde kendilerine olan özgüvenlerinin artmasını sağlıyor. Sadece iş hayatında değil, artık kültür alanında da, değişik kültürel ve spor etkinliklerinde de engelli kardeşlerimizi görebiliyoruz. Bu yıl Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız da 1. Lige yükselerek kendilerine ve Kayseri‘ye büyük bir gurur yaşattılar. Ben kendilerine 1. Ligde başarılar diliyorum.”

Engelli sivil toplum kuruluşları adına konuşan Sadettin Kulkul da, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da kendilerini unutmayan ve iftar vesilesiyle bir araya getiren Vali Düzgün‘e teşekkür ederek, engellilere yönelik yapılan iyileştirmelerin engellilerin yaşam sevincini artırdığına dikkati çekti.

10 yıl önce 5 bin engellinin istihdam edildiğini, bugün ise bu sayının 7 kat artarak 35 bine ulaştığını anlatan Kulkul, “Sadece iş anlamında değil eğitimden sağlığa kadar pek çok alanda engelliler için hayat çok daha kolay hale gelmiştir. Bugünümüz dünden iyi olduğu gibi yarınımızın da bugünden çok daha iyi olacağına inanıyoruz. Bizlerin her zaman yanında olan Kayseri Valiliği başta olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kendilerine gösterilen ilgiden son derece memnun kalan engelliler ise yemeğin bitiminde Vali Düzgün‘ün masasında toplanarak hem teşekkür ettiler hem de istek ve önerilerini dile getirdiler.

İftar programının sonunda, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay‘a katkılarından dolayı Vali Düzgün tarafından tarihi saat kulesinin kristal maketi hediye edildi.