Üniversitelerden haberler, etkinlikler

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Basketbol 1. Lig Grup Müsabakaları, Erciyes Üniversitesi’nde başladı.

15 Temmuz Yerleşkesi Spor Salonu’nda başlayan grup müsabakalarına Erciyes, Dicle, İskenderun Teknik, Siirt, Çukurova, Recep Tayyip Erdoğan ve Nuh Naci Yazgan Üniversiteleri basketbol takımları katıldı.

Erciyes Üniversite ile Siirt Üniversitesi basketbol takımları arasındaki mücadele ile başlayan grup maçları, 5 gün sürecek.

Müsabakalar hakkında bilgiler veren Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Temsilcisi Yusuf Gömeç, müsabakalar sonunda şampiyon olan takımın süper lige terfi müsabakalarına katılma hakkı kazanacağını söyledi.

Gömeç, “Üniversite Sporları Federasyonunun 17-21 Nisan 2018 tarihleri arasında üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Basketbol 1. Lig Grup Müsabakaları ilk maçı ile başlamış bulunmaktadır. Müsabakalar Cumartesi günü sona erecektir. Müsabakalar sonucunda şampiyon olan takım süper lige terfi müsabakalarına katılamaya hak kazanacak, 2 takım ise bir alt lige düşecek. Müsabakaların başarılı bir şekilde geçmesini temenni ediyorum” dedi.

ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİNDEN ANLAMLI ETKİNLİK

Erciyes Üniversitesi Avrasya gençlik kulübü, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Avrasya Gençlik Kulübü, Abdullah Gül Üniversitesi Finans ve Ekonomi kulübü ve Gençlik Spor Bakanlığı  Kayseri Gençlik Merkezi tarafından Kilis mülteci kampındaki çocuklara hediye vermek için yardım kampanyası başlatıldı.  Bir Oyuncak = Masum Bir Gülücük sloganıyla yürütülen  çalışmada amaç 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Suriye de yaşanan savaşın masum mağdurları çocuklara, dünya çocuk günü sebebiyle hediye vermek olduğu belirtti. Proje Koordinatörü Taha Tayfun Bağcı yaptığı açıklamada ‘’ Suriye savaşı  yaklaşık 6 – 7 yıl önce başladı o zaman 10 yaşında olan bir çocuk şimdi aslan gibi delikanlı. Onun tercihi miydi bu savaş ? kesinlikle hayır. peki o ödem 2 3 yaşındaki bebeklerin tercihi miydi ? Kesinlikle hayır . O zaman bu çocukların günahı ne ?  Gazi Mustafa Kemal Atatürk 23 nisanı sadece ülkemizdeki çocuklara değil tüm dünya çocuklarına hediye etti. Bizlerde 23 nisanda  mülteci Çocukların yanında olacağız. Onlara kahraman Türk milletinin gönderdiği hediyeleri ulaştıracağız. Malumunuz Çoğunluk ekibimizde üniversite öğrencisi Kayserili iş adamlarımızda esnaflarımızdan kayserimizin ileri gelenlerinden halkımızdan bizlere destek olmalarını istiyoruz.  Peygamber efendimiz buyuruyor ki Çocuklara iyilik etmek, Sıratı geçmeye sebeptir. Onlarla beraber yiyip içmek, Cehennemden kurtuluştur. Destek vermek isteyen vatandaşlarımız için 0539 822 72 59 numaradan ulaşabilirler.’’

Proje kapsamında Kayseri gençlik merkezi toplama merkezi olarak belirlendiği hedefinde 5000 oyuncak olduğu belirtildi.

AGÜ Müzik Topluluğu’ndan Pop Konseri

70’lerin ve 80’lerin Eserleri Seslendirildi

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ)  Müzik Topluluğu pop müzik konseri verdi. Topluluk konserde 70’lerin ve 80’lerin ünlü pop eserlerini seslendirdi.

Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda verilen konserde topluluk, 70’li ve 80’li yılların popüler eserlerini hem solo hem koro halinde seslendirdi.

Sadece Türk Pop Müziği değil, aynı zamanda yabancı pop müzik şarkılar da okuyan topluluk, seslendirdikleri Türkçe, İngilizce ve Fransızca şarkılarla dinleyicileri 70’li ve 80’li yıllara götürdü.

Şef Zarife Kırdök yönetimindeki konsere ilgi oldukça fazlaydı. Yaklaşık 300 kişinin izlediği konser iki saat sürdü.

Çalışmalarını Sümer Kampüsü’nde sürdüren AGÜ Müzik Topluluğu, başarılı bir performans sergileyerek, konser sonunda ayakta alkışlandı.

  1. TÜRKİYE ROBOTBİLİM KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye Robotbilim Konferansı’nın (ToRK) dördüncüsü bu yıl  Boğaziçi Üniversitesi‘nde gerçekleştirildi. ToRK serisi konferanslarının ilki 2014 yılında ODTÜ, ikincisi 2015 yılında İTÜ ve üçüncüsü 2016 yılında İstanbul Gedik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenmişti.

Türkiye Robotbilim Konferansı (ToRK 2018), robotbilim alanında faaliyet gösteren araştırmacıları ve endüstri çalışanlarını bir araya getirmek ve Türkiye’nin robot biliminde yol haritasını ortaya çıkarmak amacıyla bu yıl da geniş bir katılımla 12-14 Nisan tarihlerinde  Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsünde bulunan Albert Long Hall’da düzenlenen konferansta robotbilim alanında faaliyet gösteren araştırmacılar ve endüstri çalışanları bir araya gelerek özgün bildiriler ve çalıştaylar ile robotiğin çok farklı alt alanlarındaki son bilimsel ve teknolojik gelişmeleri paylaştı. Endüstriyel katılımın yoğun olduğu bu yılki konferansa KUKA, Festo, Aselsan, hktm, Robot Sepeti, SKRobotik, ASAŞ, Sestek, Innova ve Triodor firmaları sponsor olarak destek verdi.

İnsan-robot etkileşimi, öğrenen robotlar, esnek robotik sistemler başta olmak üzere robotik alanında ilgi çekici birçok konu detaylı olarak tartışıldığı konferansın davetli konuşmacıları arasında Case Western Reserve University Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenk Çavuşoğlu ve Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağatay Başdoğan bulunuyordu.

Konferans kapsamında Boğaziçi Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Evren Samur tarafından düzenlenen çalıştayda, İstanbul Gedik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Savaş Dilibal ve Dr. Öğr. Üyesi Haydar Şahin, Üniversitenin Robot Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde yapılan çalışmalardan “Katmanlı imalat yöntemi ile esnek robot tutucu üretimi ve endüstriyel uygulamaları” konulu sunumu gerçekleştirdi.  Aynı çalıştay kapsamında Bilkent Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Bilge Aytekin, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Merve Acer ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden Prof. Dr. Enver Tatlıcıoğlu da sunumlarını yaptılar

32 poster sunum, 31 sözlü sunum,  8 çalıştay, endüstri sunumları ve Türkiye Robotik Yol Haritası oturumunun gerçekleştirildiği Türkiye Robotbilim Konferansı’nda geçen yıl İstanbul Gedik Üniversitesi’nde İnsan-robot etkileşimi, robot kontrolü, arama ve kurtarma robotları, sağlık sektöründe robotlar, endüstriyel robotlar, insansız araçlar, bilişsel robotbilim, haptik sistemler, biyolojik ilhamlı robotlar konulu bilimsel oturumlar yapılmış ve 10 ayrı bilimsel oturumda 41 sözlü bildiri sunumu, 10 poster, 7 çalıştay ve eğitim sunumları gerçekleştirilmişti.

The Pitcher 21 Nisan’da Sn. Abdullah Gül’ü ağırlayacak

 Türkiye Cumhuriyeti 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu yıl onur konuğu olarak The Pitcher 2018’de girişimcilerle bir araya gelecek. 21 Nisan Cumartesi günü İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenecek The Pitcher 2018 etkinliğinde gelecek vadeden girişimcilerle dünyanın önde gelen yatırımcıları buluşacak.

Her geçen yıl girişimcilik ekosistemine büyük kazanımlar sağlayan The Pitcher için bu sene de ilgi büyük. 20 farklı ülkeden başvuru alan The Pitcher 2018, başvurular arasından seçilen en iyi 20 girişimi sahneye çıkaracak. Girişimciler Türkiye, Avrupa ve Silikon Vadisi’nden 70’i aşkın aktif yatırımcının karşısına çıkarak işlerini ve projelerini tanıtma şansı elde edecek.

Her yıl birbirinden değerli konuşmacılara yer veren etkinlik bu yıl Türkiye Cumhuriyeti 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ağırlayacak. Cumhurbaşkanlığı döneminde Silikon Vadisi’nde önemli ziyaretlerde bulunan ve teknolojiye olan ilgisiyle tanınan Abdullah Gül, 21 Nisan’da The Pitcher’da gelecek vadeden girişimcilerle buluşacak. Girişimlere özel ödüllerin dağıtılacağı etkinlikte kazanan girişim de ödülünü Abdullah Gül’ün elinden alacak.

Ayrıntılı bilgi almak, katılımcı veya yatırımcı olarak kaydolmak için www.thepitcher.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

The Pitcher

Tarih: 21 Nisan Cumartesi

Saat: 09.00-18.00

Mekân: İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi