Ülkemizin doğasını korumak için heydi destek ol

Sosyal Bağış gününde ülkemizin doğasını korumak için WWF-Türkiye’ye destek ol!
Denizler, ormanlar, sulak alanlar ve bu alanlarda yaşayan canlılar ile biz insanlar birbirimize bağlıyız. Bizleri bir bütün kılan bu yaşam ağı, yalnızca büyük bir canlı çeşitliliğini ayakta tutmakla kalmıyor, hepimize yeterli gıda, temiz su, temiz hava ve sağlıklı bir yaşam sunuyor. Türkiye’de bireysel bağış ve sivil toplum bilincini yükseltmek adına yola koyulan Sosyal Bağış Hareketi’nde bu ay bağışlar, 40 yıldır doğal yaşamı koruma çalışmaları yürüten WWF-Türkiye için toplanıyor.
MarjinalSosyal’in girişimi, Facebook’un katkılarıyla başlatılan Sosyal Bağış Hareketi, Türkiye’de bireysel bağış ile sivil toplum bilincini uyandırmak ve STK’lara güç vermek amacıyla faaliyetlerine devam ediyor. 15 ay boyunca her ayın ikinci perşembesinde bir STK’nın sosyal medya üzerinden tanıtıldığı harekette, altıncı kurum doğa koruma kuruluşu WWF-Türkiye oldu.
14 Eylül Perşembe günü bağışlar insanın doğayla uyum içinde yaşadığı bir geleceğin kurulması için Türkiye’de 40 yıldır çalışmalar yürüten WWF-Türkiye için toplanacak.
WWF-Türkiye, doğal kaynakların aşırı tüketimi, kirlilik, yasa dışı avcılık, doğa tahribatı gibi insan kaynaklı sorunlarla mücadele ederek doğal yaşam alanlarının azalması ve türlerin kaybıyla sonuçlanan tehditleri durdurmayı amaçlıyor.
Halen, küresel ölçekte nesli tehlike altındaki 389 türün bulunduğu Türkiye’de, biyolojik çeşitliliğin korunması büyük önem taşıyor. Vakıf yıllardır yürüttüğü alan projeleri ile kelaynak, deniz kaplumbağası, orfoz, saz kedisi ve turna gibi tehlike altındaki canlıların korunmasını sağlıyor. Doğa koruma literatüründe “şemsiye tür” olarak anılan bu canlıların korunması, yaşadıkları ekosistemin bir bütün olarak varlığını sürdürebilmesi anlamına geliyor. Böylece daha geniş bir canlı topluluğu için yaşanabilir bir ortam sağlanmış oluyor.
Yaban hayatı koruma çalışmalarının yanı sıra denizler, ormanlar, tatlı su kaynakları, gıda, iklim ve enerji konularında da birçok proje yürüten WWF-Türkiye’nin büyük ölçekli çalışma alanlarından biri de Büyük Menderes Havzası. Yapılan çalışmalar, Türkiye’nin en verimli tarım arazilerinin bulunduğu havzada ekolojik değerleri tehdit eden su kirliliğinin önlenmesi ve bölgede yaşayan 2,5 milyon kişinin yeterli miktarda temiz suya erişiminin sağlanmasını amaçlıyor.
WWF-Türkiye, yaptığı çalışmaların sonuçlarını sürdürülebilir kılmak için yerel yönetimlerle, sivil toplum kuruluşlarıyla, yöre halkıyla, kamu kurumlarıyla, üniversitelerle ve iş dünyasıyla işbirlikleri kuruyor. Sorunlar katılımcı ve şeffaf bir yaklaşımla tespit edilerek çözümler üretilirken geleceğe yönelik politikalar geliştiriliyor. Bu amaçla WWF-Türkiye, iyi uygulama projeleri geliştirip, araştırma ve eğitim çalışmaları yapıyor. Tüm bunları kesintisiz yapabilmek için de doğa dostu bağışlara ihtiyaç duyuyor.
WWF-Türkiye Kurumsal İlişkiler Müdürü Neyran Akyıldız “Sosyal Bağış Hareketi, sosyal medyanın ortak fayda için kullanımına güzel bir örnek. Sivil toplum için bireysel bağışın önemine vurgu yapan bu hareketin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Yapılacak her bağış yaşamın çeşitliliğini korumaya katkıda bulunacak” diyor.
WWF-Türkiye’ye 14 Eylül Perşembe günü WWF-Türkiye Facebook sayfası bağış butonu ya da doğrudan derneğin kendi internet sitesinden bağış yapabilirsiniz.
‘WWF-Türkiye’ ve ‘Sosyal Bağış Hareketi’ için kullanılacak hashtagler;
#BirlikteMümkün #birinizhepimiziçin #sosyalbağışhareketi
Bağış yapmak için;
https://www.facebook.com/wwfturkiye
https://destek.wwf.org.tr/
facebook.com/sosyalbagishareketi
instagram.com/sosyalbagishareketi
twitter.com/BagisHareketi