Uğur Okullarında başarıya ödül, Yazardan okula ulaşan kitaplar

Öğrencilerin başarı düzeylerini ölçmelerine imkan tanıyan ve 2021-2022 eğitim öğretim dönemi için Uğur Okullarında burs olanağı sağlayacak Uğur Bursluluk Sınavı, Türkiye genelinde 23-24-25-26 Mart 2021 tarihlerinde okullarda yüz yüze gerçekleştirilecek. Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu “Öğrenciler sınavdan aldıkları puana göre akademik düzeyini değerlendirebilecek” dedi.

Yarım asrı aşkın deneyim ve başarı geleneği ile öğrencilerini geleceğe hazırlayan Uğur Okulları’nın her yıl düzenlediği Uğur Bursluluk Sınavı (UBS) Türkiye genelinde 23-24-25-26 Mart 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Okullarda, pandemi kuralları çerçevesinde yüz yüze düzenlenecek UBS, Türkiye genelinde tüm öğrencilerin yüzdelik dilimlerini görmelerine, eksiklerini tespit ederek kendilerini geliştirmelerine katkı sağlayacak.

YÜZDE 100’E VARAN EĞİTİM BURSU ŞANSI

Sınava katılan öğrenciler başarı oranlarına göre yüzde 100’e varan eğitim bursu kazanma şansı yakalayacak. Türkiye genelindeki Uğur Okullarında, 4,5,6,7,8,9,10 ve 11’inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenecek Uğur Bursluluk Sınavı sonuçlarına göre öğrenciler, sınava girdikleri okulların burs kontenjanı kapsamında burslu okuma şansı elde edecek. 23-24 Mart 2021 tarihlerinde 4,5,6,7. sınıf öğrencileri için düzenlenecek sınav, toplam 60 sorudan oluşacak ve sınavın süresi 100 dakika olacak.    25-26 Mart tarihlerinde 8,9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerine yönelik sınav düzenlenecek. 8’inci sınıf öğrencilerine 75 soru için 120 dakika süre verilecek. 9 ve 10’uncu sınıf kademeleri için sınav, 80 sorudan oluşacak ve süresi 120 dakika olacak. 11’inci sınıf öğrencilerine ise toplam 90 soru yöneltilerek, 120 dakika süre tanınacak.

“Eğitim Değerlidir” felsefesinden yola çıkarak kurgulanan eğitim anlayışıyla öğrencileri geleceğe hazırladıklarını söyleyen Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu “Hedefimiz Türkiye’nin dört bir yanında kaliteli eğitimi öğrencilerle buluşturmak. Uğur Bursluluk Sınavı’na katılan öğrenciler sınavdan aldıkları puana göre eksiklerini görme şansı bulacak ve kendi akademik düzeyini değerlendirebilecek. Bunun yanı sıra öğrenciler gelecek eğitim öğretim dönemi için burs kazanma şansı kazanacak” dedi.

BAŞVURU SIRASINDA VE SINAV GÜNÜ HES KODU KONTROL EDİLECEK

Sosyal mesafe ve pandemi kurallarına uygun olarak düzenlenecek UBS’ye başvuran tüm öğrenciler HES Kodu ile yüz yüze sınava kabul edilecek. Öğrencilerin HES kodları web başvurusunda alınacak ve sınav günü de kontrol edilerek öğrenciler okula alınacak. Sınıflara giriş ve çıkışlar, yoğunluk yaşanmaması için sırayla ve mesafeli olarak yapılacak. Sınav esnasında malzeme alışverişi kesinlikle yapılmayacak. Temiz hava sirkülasyonu sağlanması amacıyla sınıf kapıları açık şekilde sınav gerçekleştirilecek. Sınıflar, her sınav bitiminde mutlaka havalandırılacak ve dokunulan tüm yüzeylerin dezenfekte edilmesi sağlanacak. UBS’ye başvurular Uğur Okullarından, ubs.ugurokullari.k12.tr web sitesinden üzerinden ve 444 4 845 numaralı Çağrı Merkezi aracılığıyla yapılacak.

KİŞİSEL YAYINCILIKLA 5 YILDIR “YAZARDAN DİREKT” OKURA ULAŞAN YÜZLERCE KİTAP

Yazardan Direkt Yayınevi, Türkiye’de eserlerini okurla buluşturmak isteyen ama bu süreçte zorlu yollardan geçmek zorunda kalan yazarlar için beş yıl önce bir bahar günü kuruldu. Elbette henüz pek de tanınmayan “kişisel yayıncılık” kavramıyla yola çıkarken bunun kolay olmayacağını ama Türkiye’de gereksinim duyulan bir konuya temas ettiğini bilerek… Kendi imkânlarıyla kitap bastırmak, klasik yayınevlerinden birinin yazarı olmamak henüz anlaşılır şeyler değildi. Oysa dünyada bugün tanınan, sevilen ve değeri tartışılmayacak pek çok yazar kişisel yayıncılık sayesinde biliniyor. J. K Rowling, çocuğuna hikâye anlatmak üzere başlayıp bugün artık klasikleşen Harry Potter serisini ve E.L. James, Grinin Elli Tonu adlı kitabını klasik yayınevlerinden değil de kişisel yayıncılıkla okurlarına ulaştırdı. Klasik Rus edebiyatının önde gelen yazarı Tolstoy’un, ‘Savaş ve Barış’ adlı eserini yayımlatmak için binlerce ruble ödediği bilinmektedir. T. S. Eliot, D.H. Lawrence, Rudyard Kipling, James Joyce ve Mark Twain gibi yazarlar da benzer yollardan geçerek, bugün sahip oldukları okur kitlesiyle tanıştılar.

Yazardan Direkt, Demek…

Yazarın doğrudan, hiçbir aracı olmaksızın okura ulaşması, gereksinim duyduğu konularda yayınevinden yol arkadaşlığı beklemesi demektir. Özellikle Amerika’da bu anlamda çoktan düzene oturmuş bir sistemin varlığını bilen yayınevi kurucularından Sedef Kutlubay Demirkan, Gürhan Demirkan ile pek çok bağımsız yazarın hayatında yeni bir dönem başlattıklarının altını çiziyor. “İlk günde bize inanan editör Çiğdem Uğurlu’nun katkılarıyla gerçekleşen projeler sayesinde yazarların kişisel yayıncılıkla tanışması mümkün oldu.” Yazardan Direkt Yayınevi birbirinden değerli yazar ve eğitimcilerin katkılarıyla günden güne güçlenirken kuruluş ve gelişim sürecinde en büyük desteği, değerli yazar Yeşim Cimcoz ve yazı atölyesinden gördü. Ortak projelere imza atarken Yazı Evi’nde yetişmiş yazarların eserleri okurla buluştu. “Kuruluş aşamasında; hem lise hem de üniversite arkadaşım olan yazar Müge İplikçi ile yapılan sohbetler bize doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Bugün 5. yılımızı kutlarken geldiğimiz yere bakınca “İyi ki!” diyoruz.  Kitabını kendi yayımlayan yazarların heyecanını paylaştıkça görüyoruz ki en doğru adımları atmışız.” diyor Sedef Kutlubay Demirkan.

Yazardan Direkt Büyüyor…

2018 yılında yayınevinin yönetimini Çağla Miniç devraldı. Yeni nesil yönetim ve Serda Kranda Kapucuoğlu gibi değerli editörlerin de katkılarıyla gelişen Yazardan Direkt Yayınevi 5.yılında çok daha fazla kitap ve okuruna yeni kitaplarını sunmaya hazırlanan yazarlarıyla kocaman bir aile.

2020 yılında büyüyen ekiple yoluna devam etti.  2021 yılına Türkiye ve dünya çapında toplam 240 kitapla girmenin sevincini yaşayan Yazardan Direkt Yayınevi ve Cosmo Publishing bu noktada, eserini dünyadaki okura ulaştırmak isteyen yazarlar için de seçenekler sunuyor. Artık yazılan eserler çekmecelerde değil “yazardan direkt” okurun elinde.