The Pitcher 2018 birincisi ödülünü Abdullah Gül’ün elinden aldı

Insprad tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen The Pitcher, yine yüzlerce girişimci, yatırımcı ve katılımcıyı bir araya getirdi. Yılın birincisi olan Qumpara girişiminin kurucusu, ödülünü Abdullar Gül’ün elinden aldı.
İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen The Pitcher 2018’e ilgi büyüktü. ABD, İngiltere, Almanya ve Birleşik Arap Emirlikleri de dahil olmak üzere 20 farklı ülkeden başvuru alan The Pitcher 2018, jüri tarafından belirlenen en iyi 20 girişimciyi yatırımcılarla buluşturdu. Girişimciler Türkiye, Avrupa ve Silikon Vadisi’nden çok sayıda aktif yatırımcının karşısına çıkarak işlerini ve projelerini tanıtma şansı elde etti.
Etkinliğin sonunda Qumpara isimli girişim bu yılın birincisi oldu. Girişimin kurucusu Nihan Gür, ödülünü The Pitcher 2018’in onur konuğu Abdullah Gül’ün elinden aldı. Qumpara, alışveriş fişlerinizin fotoğrafını göndererek puan biriktirebildiğiniz ve puanlarla çeşitli ödüller alabildiğiniz bir uygulama olarak finansal teknolojiler alanında hizmet sunuyor.
The Pitcher ikincisi telefon görüşmeleri, müzik, video gibi sesli içeriklerde kişiye özel dinleme deneyimi sunan TuneFork olurken; The Pitcher üçüncüsü ise idrar analizine göre kullanıcılara kişiselleştirilmiş beslenme ve yaşam tarzı tavsiyeleri sunan sağlık asistanı Vivoo oldu.
Etkinlikte The Pitcher 2018 Arıkovanı özel ödülünü ise Octovan aldı. Taşınmak isteyenlerin Uber’i olarak tanımlanabilecek olan Octovan, bu alanda yenilikçi çözümler üretiyor. Girişimin yoğunlaştığı alanların başında ücret standardizasyonu, taşınma sırasında müşterilerin bireysel ulaşımı ve özel servisler geliyor.
Onur Konuğu Abdullah Gül
Etkinliğin bu yılki büyük sürprizi, onur konuğu Abdullah Gül oldu. The Pitcher 2018’e katılarak girişimcilik ve teknoloji konusundaki fikirlerini, tecrübelerini ve Silikon Vadisi deneyimini katılımcılarla paylaşan Gül, etkinliğe ilgi gösteren girişimci ve yatırımcılara tavsiye vermeyi unutmadı.
Devletin, teknolojinin gelişimi konusunda ciddi bütçeler ayırdığını ayrıca özel sektörden de bu alana yatırımların yapıldığını belirten Gül, “Büyük teknolojik atılımlar önce devletlerin desteğiyle oldu. İnternet de biyoteknolojideki birçok gelişme de böyle oldu. Bunlar önce kamu desteğiyle oldu. Daha sonra ticarileşiyor. O açıdan devletin desteği tabii ki çok önemli. Türkiye’de bu bilinç geç de olsa uyandı. Hükümetimiz, devletimiz bu işin farkında ve ciddi fonlar veriyor. Bu konuda üniversitelerin öncülük etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Sosyal medya kullanımı ve kişisel verilerin güvenliğine de değinen Gül, sosyal medya hesaplarını kendisinin kullandığını ve paylaşımların da kendisine ait olduğunu aktararak, “Twitter’ı çok kullandım. Ben, orayı birisinin benim yerime yazdığı bir platform olarak hiç düşünmedim” dedi.