Telekom sektörünün nitelikli iş gücü, Türk Telekom Grubu ve Erciyes Üniversitesi iş birliğinden çıkacak

Türkiye’nin öncü iletişim şirketi Türk Telekom Grubu, Türkiye’nin teknoloji gelişimine katkısını eğitim alanında gerçekleştirdiği yeni projelerle sürdürmeye devam ediyor. Türk Telekom Grubu ve Erciyes Üniversitesi Kayseri Meslek Yüksekokulu (MYO) ile yapılan yeni iş birliği kapsamında gerçekleştirilen projede, MYO öğrencilerine önemli eğitim fırsatları sunuluyor. Türkiye’nin ‘’kadim’’ ve ‘’zirve’’ şehirlerinden biri olan Kayseri’de başlayan proje ile MYO öğrencilerinin telekomünikasyon sektörüyle ilgili mevcut teknik bilgi ve becerilerinin artırılması ve sektöre nitelikli iş gücünün kazandırılması hedefleniyor. Projenin, Türkiye’nin değişik illerinde başka üniversitelerde de yaygınlaştırılması amaçlanıyor.
Türkiye’nin gelecek vizyonunu sağlam temeller üzerine kurabilmesinin sektörlerin nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılayabilmesiyle orantılı ve bunun da ancak üniversite-sanayi iş birliği ile mümkün olduğunu düşünen Türk Telekom Grubu, Erciyes Üniversitesi Kayseri Meslek Yüksekokulu (MYO) ile yeni bir projeye imza attı. Türk Telekom Akademi ve Erciyes Üniversitesi Kayseri Meslek Yüksekokulu şemsiyesi altında yürütülecek “MYO İstihdam” projesi, 11 Eylül 2015 Cuma günü Kayseri’de tanıtıldı. Tanıtım toplantısına Türk Telekom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Bahattin Aydın, Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır ve Kayseri MYO Müdürü Hamdi Taplak katıldı. Türk Telekom Grubu, bu projeyi farklı üniversitelerle de gerçekleştirerek Türkiye geneline yaymayı hedefliyor.
Türk Telekom Grubu ve Erciyes Üniversitesi Kayseri Meslek Yüksekokulu arasındaki Sertifikasyon Programı ile MYO öğrencilerinin mevcut teknik bilgi ve becerilerinin artırılması, öğrencilerin sektördeki uygulamalara hazırlanması, mezuniyet sonrası istihdamları ile mevcut iş süreçlerine katkı sağlanması, Türk Telekom ve alt yüklenici firma çalışanlarının sertifikalandırılması, Türk Telekom müşterilerine sunulan tesis ve kurulum hizmet kalitesinin sistematik bir şekilde artırılması amaçlanıyor. Eğitimler ise öğrenim gören ilgili MYO öğrencilerine özel seçmeli ders ve alt yüklenici çalışanları için hafta sonu yapılacak sertifika

programı şeklinde 2 farklı formatta düzenleniyor. Sertifikasyon programında sanal sınıf, e-öğrenme, yüz yüze eğitim, bilgi kütüphanesi ve mobil öğrenme yöntemleri uygulanıyor.
Hedef yaklaşık 10 bin kişi
Türk Telekom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Bahattin Aydın imza töreninde yaptığı konuşmada, Türk Telekom Grubu’nun eğitime verdiği önemi vurgulayarak şunları söyledi: “Türkiye’nin geleceğine inanan ve bu gelecek için yatırım yapmayı görev bilen Türk Telekom Grubu olarak Erciyes Üniversitesi ile birlikte, telekomünikasyon sektörünün kaliteli iş gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla meslek yüksekokulu özel sertifika programları tasarladık. Teknoloji gibi her gün kendini yenileyen bir sektörde dinamik yapımızla önemli eğitim projeleri hazırlıyoruz. MYO İstihdam projemizin pilot uygulamasını Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden Erciyes Üniversitesi ile gerçekleştirmek bizim için büyük mutluluk. Erciyes Üniversitesi ile teknolojinin zirvesinde bir şirket olarak zirvede buluşmanın sevincini yaşıyoruz. Hedefimiz ilk yılımızda yaklaşık 480 öğrenciye eğitim vermek. Projeyle öğrencilerin dışında 5 bin Türk Telekom Grubu çalışanı ve 4 bin alt yüklenici çalışanının sertifikalandırılması hedefleniyor. Sertifika programımız ile MYO öğrencilerinin mevcut teknik bilgi ve becerilerini artırmayı, aynı zamanda öğrencileri sektördeki mevcut uygulamalara hazırlamayı amaçlıyoruz. Tüm bu süreçlerin sonunda mezuniyet sonrası istihdamlarını sağlayarak mevcut iş süreçlerimize katkı sağlamayı hedefliyoruz.”
Türk Telekom Akademi hakkında da bilgi veren Bahattin Aydın, “Türk Telekom Akademi, tüm fonksiyonlardaki yönetsel seviyelere yönelik olan Liderler Okulu’nun yanı sıra Teknoloji, Finans, Pazarlama, Müşteri Hizmetleri, Satış, İnsan Kaynakları gibi birimlerin ihtiyaç duyacağı tüm konuları kapsayan eğitim ve gelişim programlarını, kariyer yollarıyla paralel okullar altında topluyor. Okullar, akademi içinde temel yapı taşlarını oluşturan önemli fonksiyonlar olarak konumlandırılıyor” dedi.
Bu iş birliği, öğrencileri iş hayatında daha da avantajlı konuma getirecek
İmza töreninde üniversitelerle gerçekleştirilen iş birliklerinin teknolojik boyutunun önemine değinen Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, şu açıklamalarda bulundu: “Türk Telekom Grubu olarak 175 yıllık uygulama bilgi birikimimizin, üniversitelerimiz aracılığıyla ülkemize katkı sağlaması için çalışıyoruz. Dünyanın en iyi teknik üniversitelerinden Massachusetts Institute of Technology (MIT) ile tam 4 yıldır Ar-Ge kardeşliği yapıyoruz. Boston ile İstanbul arasında kurduğumuz teknoloji köprüsüyle akıllı kentten, sosyal medya uygulamalarına kadar onlarca proje geliştirdik. MIT’nin yanı sıra, Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden Bilkent Üniversitesi ile birlikte kurduğumuz BilAvea Laboratuvarı’nda ise iki yıldır büyük veri üzerine projeler geliştiriyoruz. Erciyes Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği kapsamında ise Türk Telekom Grubu olarak 175 yıllık

pratik bilgi birikimimizi Erciyes Üniversitesi’nin öğretim ve akademik birikimi ile birleştireceğiz. Öğrencilerimizin tüm bu süreçleri tamamladıklarında, iş hayatı için aradıkları avantajlı konumu kolaylıkla yakalayacaklarına inanıyoruz” dedi.
Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır ise konuşmasında, “Öncelikle Türk Telekom yetkililerine bu işbirliği için teşekkür ediyorum. Bu işbirliğini hayata geçirirken, sorumluluk almaktan çekinmeyerek önemli bir sorumluluk üstlendiler. Çocuklarımızın daha eğitimlerinin başında, talep edilen insan kaynakları niteliklerine göre yetiştirirsek, hem çocuklarımızın geleceği daha iyi olur hem de Türkiye daha iyi noktalara gelir. Türk Telekom yetkilileri bu sorumluğu almasalardı öğrencilerimiz, eğitim alırken edinecekleri bilgiyi mezuniyetleri sonrasında edinmeye çalışacak ve bazıları da bu imkana sahip olamayacaktı. Bu işbirliğimiz sonucunda, öğrencilerimiz daha rahat iş bulabileceğini düşünüyorum. Çünkü mezun olduklarında yetişmiş eleman olacaklar.” değerlendirmesini yaptı.