Sağlık turizmi çalıştayı sona erdi, sonuç bildirgesi açıklandı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Sağlık Turizmi Çalıştayı, Gevher Nesibe Medresesi-Selçuklu Uygarlığı Müzesi’nin ardından Wyndham Grand Otel’de devam etti. Çalıştayda konunun uzmanlarının katıldığı bir panel düzenlendi. Çalıştay kapsamında ayrıca yurt içi ve yurt dışından gelen konuklara şehir turu ile Kayseri tanıtıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve iki gün sürecek olan Sağlık Turizmi Çalıştayı, dünyanın ilk tıp fakültesi olarak bilinen ve Selçuklu Uygarlığı Müzesi olarak hizmet veren Gevher Nesibe Medresesi ve Darüşşifası’nda başladı ve Wyndham Grand Otel’de devam etti. Kayseri Valiliği, Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş., Kayseri Ticaret Odası, Erciyes Üniversitesi ve Anadolu Sağlık Turizmi Derneği’nin de destek verdiği çalıştayda Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’nın yönettiği bir panel gerçekleştirildi.

Panele katılan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilaver Tengilimoğlu, “Türkiye’de ve Dünyada Sağlık Turizmi” konulu bir sunum yaptı. Prof. Dr. Tengilimoğlu, Kayseri’deki sağlık turizmi çalıştayının Türkiye’nin sağlık turizminde ivme yakalamasına katkı vereceğine inandığını dile getirdi.

Panelistlerden Prof. Dr. Ayfer Uyanık da sağlık turizmi hukuku ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sağlık turizmi açısından Kayseri’nin çok güzel bir alt yapıya sahip olduğunu ifade eden Prof. Dr. Uyanık, bu tür çalıştayların sektörü bir araya getirmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Panele Ticaret Bakanlığı’ndan gelen Hüseyin Sağmak da devlet desteklerini anlattı. Sağmak, Ticaret Bakanlığı Serbest Bölgeler Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü’nün hizmet ihracatı yapan sektörlere destekler verdiğini belirtti.

Öte yandan Sağlık Turizmi Çalıştayı için il dışından ve yurt dışından gelen konuklar şehir turu yaptılar. Özellikle Kayseri’nin tarihi değerlerini görme fırsatı bulan katılımcılar gezi kapsamında Şehir Hastanesi ve özellikle Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’ni de gezdiler.

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Sağlık Turizmi Çalıştayı takdir topladı

HER ŞEY KAYSERİ İÇİN

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Sağlık Turizmi Çalıştayı, sona erdi. Çalıştayın ikinci gününde sağlık turizmiyle ilgili hemen her konuda oluşturulan çalışma gruplarının toplantıları yapıldı. Çalıştay sonrası ise 8 maddede önerilerin sunulduğu sonuç bildirgesi açıklandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve iki gün süren Sağlık Turizmi Çalıştayı’na Kayseri Valiliği, Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş. (USHAŞ), Kayseri Ticaret Odası, Erciyes Üniversitesi ve Anadolu Sağlık Turizmi Derneği de destek verdi.

Çalıştayın ikinci gününde “Sağlık Turizmi Yönetmeliği’nin Değerlendirilmesi”, “Fizik Tedavi ve Termal Sağlık Turizmi”, Sağlık Turizminde Destinasyon İmajı ve Markalaşma”, “Yaşlı Bakımı ve Sağlık Turizmi”, “Kayseri’de Ulaşım, Konaklama, Turizm”, “Sağlık Turizminde Kayseri ve Kapadokya Entegrasyonu”, “Sağlık Turizminde Gastronomi ve Tamamlayıcı Alternatif Tıp” ve “Sağlık Turizminde Eğitim” konularında oluşturulan gruplar çalışmalar yaptılar. Yapılan çalışmaların ardından bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Çalıştayı değerlendiren İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, çalıştayda dile getirilen her cümlenin çok değerli olduğunu belirtti. Benli, çalıştayın USHAŞ’ın katılımıyla yapılan Türkiye’deki ilk toplantı olması yönüyle de önemli olduğunu dile getirdi.

Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Altuntuğ da konuşmasında çalıştay süresince çok değerli katkılar sunulduğunu söyledi. Kayseri’de sağlık turizmi için çok iyi bir potansiyel olduğunun görüldüğünü ifade eden Altuntuğ, “Büyükşehir Belediyesi olarak Sağlık Turizmi Çalıştayını düzenledik. Bundan sonraki çalışmalara da sonuna kadar destek veririz” dedi. Altuntuğ, çalıştayın bir kitapçık haline getirileceğini de belirtti.

SONUÇ BİLDİRGESİ HAZIRLANDI

Sağlık Turizmi Çalıştayı’nın son gününde bir sonuç bildirgesi hazırlandı. Çalıştayın amacının, ilgili tüm kuruluşlarla bilgi paylaşımı sağlayarak sağlık turizmi konusunda aktif kuruluşların sayısını artırmak ve başta sağlık camiası olmak üzere bölgemizin turizmine ve ticaretine katkıda bulunmak olduğu vurgulanan bildirgede, Kayseri’nin Kapadokya ile yakınlığı ve geniş alana hizmet veren sağlık kuruluşları ile sağlık turizminde ön plana çıkabilecek potansiyele sahip olduğu dile getirildi. Bildirgede ayrıca; problemler, çözüm önerileri ve geliştirilmesi gereken konularla ilgili 8 başlıkta değerlendirmeler yapıldı.