NNYÜ’de seminer, KÜN’de Bakanlıkta kariyer olanağı, yazardan direkt yayınevi

NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ’NDE  YILIN SON ONLİNE SEMİNERİ…

“Yapıların Güçlendirilmesinde Yenilikçi Yöntemler”

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, mesleki uygulamalar kapsamında firmalarla işbirliği yapmaya devam ediyor. Yılın son semineri “Yapıların Güçlendirilmesinde Yenilikçi Yöntemler” başlığıyla Mapei firmasından İnşaat Mühendisi Haluk Tekin tarafından verildi.

NNYÜ, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Kamuran Arı moderatörlüğünde düzenlenen seminerde öğrencilere ülkemizin yapı stoğunun iyileştirilmesi, depremlere yapısal hazırlık konusunda güçlendirme uygulama örnekleriyle bilgi verildi. Öğrenciler karşılıklı soru cevaplarla konuyla ilgili merak ettikleri konuları sorarak bilgilenmiş oldu. Dersler kapsamında düzenlenen online seminerlerle, modern uygulama tekniklerini takip etme fırsatı bulan NNYÜ öğrencilerinin gelişimine katkı sağlandı.

Dışişleri Bakanlığında Kariyer Olanakları

Kapadokya Üniversitesi İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü, 30 Aralık Çarşamba günü Dışişleri Bakanlığı Tercüme Dairesi Başkanı Büyükelçi Vehbi Esgel Etensel’in katılımıyla “Dışişleri Bakanlığında Kariyer Olanakları” başlıklı etkinliği çevrim içi olarak düzenledi.

Kapadokya Üniversitesi Beşerî Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Nuran Tezcan, Dekan Yardımcısı, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sinan Akıllı ve Dışişleri Bakanlığı Tercüme Dairesinden Mütercim Özlem Kuruçay’ın da katıldığı etkinlik, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölüm Başkanı (v.) Dr. Öğr. Üyesi Emrah Atasoy moderatörlüğünde yapıldı.

Büyükelçi Vehbi Esgel Etensel, Dışişleri Bakanlığında istihdam koşulları, Tercüme Dairesi Başkanlığı ve ülkemizin yurt dışındaki temsilciliklerinde staj olanakları ve Tercüme Dairesi Başkanlığının çalışmaları hakkında video konferans yoluyla sunum yaparak katılımcılara bilgi aktardı. Etensel sunumunda, genel kültürü geliştirmenin, ulusal ve uluslararası gündemi takip etmenin ve İngilizce dışında başka bir dile daha hâkim olmanın önemi üzerinde durdu.

YAZARDAN DİREKT YAYINEVİ YEPYENİ PROJELERLE YENİ YILA HAZIR!

“Bana öyle geliyor ki her şey yavaş yavaş değişmek zorundadır ve hatta gözlerimizin önünde değişmektedir de.” der Rus tiyatro yazarı ve modern öykünün kurucusu Anton Cehov. Tüm dünyanın aynı anda değişim sürecine girdiği 2020 yılını geride bırakırken Yazardan Direkt Yayınevi bu dönemi, sevdiği işi yapan ve çok çalışmaktan keyif alan bir ekiple geçirdi. Birbirinden değerli kitaplar ve artık okura ulaşmak için hiçbir engelinin olmadığını görmenin sevincini yaşayan yazarlarıyla 2021 yılına hazır.

Giderek büyüyen Yazardan Direkt ailesi, okurla buluşturduğu pek çok eser ve yeni eserlerini üretmeye tutkuyla devam eden yazarlarıyla birlikte, yeni senenin daha güzel geçeceğinin müjdesini veriyor. Yayınevi aynı zamanda 5. yılını kutlayacağı 2021’de yazmanın mutluluğunu paylaştıkları yazarlarıyla beraber, her yerde daha çok kitap görmeyi diliyor.

Yazarların kendilerine bir yol aradıkları süreçte devreye girerek onlara her adımlarında eşlik eden Yazardan Direkt Yayınevi Yazar Danışmanı Bihter Şahin, “2020 yılı dünya için şaşırtıcı bir dönemdi ancak bu yıl insanların üretmeye, yazmaya ve kendilerini ifade etmeye ne kadar gereksinim duyduklarını görmemize vesile oldu. Pek çok yazar hayatın telaşlarında fırsat bulamadığı eserini bitirip yenisini yazmaya başlıyor. Bu da Yazardan Direkt Yayınevi olarak eserini okura ulaştırma aşamasında engellerle karşılaşan bağımsız yazarlara açtığımız yolun ne kadar değerli olduğunu anlamamızı sağladı.” diyor ve yayınevi olarak; yeni senenin de yazmaya, üretmeye imkân bulan ve yazdıklarını okurla buluşturma heyecanı taşıyan bağımsız yazarlarla aynı verimle geçeceğinin umudunu taşıdıklarının altını çiziyor.