Melikşah Üniversitesi, Altıncı Yılında En Girişimci ve En Yenilikçi 10. Üniversite Oldu

TÜBİTAK tarafından, üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2015 yılı sıralaması Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından TÜBİTAK’ta düzenlenen basın toplantısında açıklandı.
TÜBİTAK’ın üniversiteleri girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıraladığı “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde”, Melikşah Üniversitesi, bu yıl dört basamak daha yükselerek vakıf üniversiteleri arasında 10. sırada yer aldı.
6 yıllık bir geçmişe sahip olan ve ikinci mezunlarını veren Melikşah Üniversitesi, köklü tarihe sahip birçok üniversiteyi geride bırakarak Türkiye’deki 189 üniversite içerisinde de en başarılı 34’ncü üniversite olmayı başardı.
Henüz 6 yıllık yeni bir üniversite olmalarına rağmen büyük bir başarı yakalayarak vakıf üniversiteleri arasında 10. olduklarını ifade eden Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut D. Mat: “Bu sene ikinci mezunlarımızı verdik. Endekste mezun olan öğrencilerin kurdukları firma sayıları burada çok fazla dikkate alınıyordu ve en önemli kriterlerden bir tanesi de buydu ve biz burada büyük bir başarı gösterdik. Öğrencilerimizin kuracakları firmalarla ve bu yıl faaliyete geçecek olan Teknoloji Transfer Ofisi ve Araştırma Merkezimizle bu sıralamada önümüzdeki yıl daha iyi yerlerde olacağız” şeklinde konuştu.
Endeks, üniversiteleri girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralayarak, üniversiteler arası girişimcilik ve yenilikçilik odaklı rekabetin artmasına böylelikle girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlıyor.
Endeks ile üniversiteler, bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, işbirliği ve etkileşim, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü ile ekonomik katkı ve ticarileşme boyutları altında 23 göstergeye göre sıralanıyor. Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi”, bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, işbirliği ve etkileşim, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü ile ekonomik katkı ve ticarileşme olmak üzere toplam 5 boyuttan oluşuyor.