Medya haberleri (13.01.2021)

Yayın dünyasında 2020’nin zirvesi belli oldu!

 2020 yılında ülkemize adım atan bağımsız yayın platformu Nimo TV ilk yılın sonunda en çok izlenen Türk yayıncılarını paylaştı. 2014 yılında yayın hayatına başlayan platform 2018 yılında Güney Kore League of Legends Profesyonel Ligi’ni Çin’de yayınlama hakkı kazanmıştı. Pandemi döneminde ilginin arttığı oyun ve eğlence dünyasında ilk yılında rekorlar kıran Nimo TV, 2021 planlarında Türkiye’deki yatırımlarının büyüyerek devam edeceğini açıkladı.

Oyun ve eğlence dünyasının star isimlerinin yayın yaptığı Nimo TV’de 2020 yılının en çok izlenen 10 Türk yayıncısı Nimo TV izleyicileriyle paylaşıldı. İşte 2020 yılı içinde Nimo TV’de en çok izlenen 10 Türk yayıncı;

  • Ersin Yekin 500.379 Takipçi
  • MEZARCI 1.037.524 Takipçi
  • Doch 542.489 Takipçi
  • Amigo 200.145 Takipçi
  • Flexible 111.837 Takipçi
  • Fury Machine 79.629 Takipçi
  • Sezar Yekin 102.736 Takipçi
  • GAZİ 257.112 Takipçi
  • Ayhan Aygün 42.836 Takipçi

Türkiye’de 20 milyon TL’den fazla ödül dağıtıldı!

Türkiye’nin en sevilen yayın platformlarından biri haline gelen Nimo TV, 2020 yılı içinde Türkiye’de anlık 800.000 izleyici kitlesine ulaşmayı başardı. Bu alanda kısa sürede büyük işler başaran yayın platformu, Türkiye’de 55 milyon dakika izlendi ve 20.545.868 TL’lik ödül havuzu dağıtarak bu alanda aşılması zor bir rekor kırdı.

Günlük 14 bin yeni yayıncı kazanıyor

Nimo TV ne kadar hızlı büyüdüğünü ve yayıncılar tarafından en çok tercih edilen platformlardan biri olduğunu ise günlük katılan ortalama yayıncı sayısıyla kanıtladı. Bu noktada da üst noktaları hedefleyen Nimo TV, günde ortalama 14 bin yayıncı sayısıyla istikrarlı bir büyüme sergiliyor.

Türkiye’de aylık 2 milyondan fazla trafiğe sahip

Türkiye genelindeki yayıncıların, Nimo TV ile aralarında oluşan güçlü bağın simgesi olarak ise 2020 yılı içinde her ay ortalama 2 milyondan fazla trafik oluştuğu 2020 verilerinde açıklananlar arasında yer aldı. Mobil uygulamada 1.1 milyon, tarayıcı sürümünde ise 1.6 milyon trafik yakalayan Nimo TV, 2021 yılı ile birlikte bu rakamların çok daha üzerine çıkmayı hedefliyor.

En çok izlenen oyun PUBG Mobile!

Son yıllara damga vuran hayatta kalma oyunu PUBG Mobile ise sevilen yayın platformu Nimo TV’de 2020 yılının en çok izlenen oyunu olmayı başardı. Mobil oyunların PC oyunlarına göre izlenmelerini arttırdığı 2020 yılında Nimo TV bu değişimin en önemli parçası oldu.

2020 Nimo TV için neler getirdi?
Nimo TV Türkiye Ülke Müdürü Jay Pu; Nimo TV’nin 2020’de Türkiye pazarına açılması hakkında “Nimo TV 2020 yılı ile birlikte Türkiye pazarına ilk atılımını gerçekleştirdi. Lansman, yerelleştirme ekibi, en iyi yayıncılarla anlaşma imzalanması ve diğer önemli çalışmalar sayesinde, özellikle mobil oyun canlı yayın pazarında mükemmel sonuçlar elde ettik.” dedi.

2021 yılında ana hedef en büyük rakibi geçmek!

Yeni yıl hedeflerini de açıklayan Pu, “Nimo TV’nin global oyun ve eğlence devi Tencent tarafından satın alınmasının ardından, 2021 yılında yurt dışı oyun canlı yayın pazarında da kilit stratejimiz Türkiye üzerinden gerçekleşecek. 2021 ile birlikte pazarı domine eden Twitch platformunu referans olarak alacağız ve bu sayede PC yayıncılığı alanında da Nimo TV güçlü bir şekilde adımlarını atacak. 2021 hedefimiz Türkiye’nin en büyük yayın platformu olmak.” ifadelerini kullandı.

Türkiye, 3 sene içinde bir numara olacak!

Türk oyun pazarı hakkında konuşmayı ihmal etmeyen Pu, “Türk oyun pazarı hala büyük bir potansiyele sahip ve genel oyun atmosferi çok iyi ilerliyor. Türkiye’de resmi turnuvalar olmamasına rağmen, giderek daha fazla Çinli oyun şirketi Türkiye pazarına yatırım yapmaya başladı. Dünya genelinde, Türkiye’nin 3 ila 5 yıl içinde dünyanın en başarılı espor ülkesi olabileceğine inanılıyor. Nimo TV, oyun şirketleri ile Türkiye pazarı ve Türk oyuncular arasında bir köprü görevi görmekten dolayı çok mutlu ve yatırımlarını sürdürecek.” açıklamalarını yaparak, Türkiye’nin dünya oyun ve eğlence pazarındaki yerinin önemini vurguladı.

‘’DEMİRKENT ÖDÜLLERİ’’ BAŞVURULARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı tarafından “İletişim”, “Tarih” ve “Sosyal Farkındalık Oluşturulmasına Katkı” başlıkları altında üç ana dalda verilecek “Demirkent Ödülleri” töreni, M. Nezih Demirkent’in vefatının 20. yılında 11 Şubat 2021 Perşembe günü İş Sanat’ta hibrit modelle gerçekleştirilecek. Pandemi nedeniyle sınırlı sayıda misafirin İş Sanat’ta ağırlanacağı törene ayrıca online olarak çok sayıda katılımcı konuk olacak.

https://www.demirkentegitimvakfi.com/odulbasvuruformu/ internet sitesi üzerinden 20 Ocak 2021 Çarşamba gününe kadar gerçekleştirilecek başvurular, Türkiye’nin alanında uzman ve saygın seçici kurulunun değerlendirmelerine sunularak ödüle layık görülen program ve eserler belirlenecek.

Dünya Gazetesi kurucusu M. Nezih Demirkent ile eşi Prof. Dr. Işın Demirkent’in ilkelerini yaşatmak amacıyla Dünya Eko AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent önderliğinde kurulan Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı, ekonomi, tarih ve eğitim alanlarında araştırmalar yapılmasını ve ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olmayı hedefliyor. 454 sayfadan oluşan ve 1959 ekonomik terimin yer aldığı “Ekonomi Sözlüğü”nü geçtiğimiz yıl yayınlayan vakıf, elde edilen gelirle üniversitelerin Tarih bölümlerinde okuyan ve maddi durumu kısıtlı kız öğrenciler için burs imkanı sağladı. Vakıf, bu yıl da tarih alanında Prof. Dr. Işın Demirkent anısına “Akademik Bakışla Haçlılar” isimli çalışmayı yayına hazırladı.

3 kategoride, 12 ödül için geri sayım başladı

İletişim, Tarih ve Sosyal Farkındalık Oluşturulmasına Katkı olmak üzere 3 ana dalda verilecek toplam 12 ödül sahipleri ile buluşacak.

İletişim Ödülleri

  • Yazılı Medya Ödülü
  • Görsel Medya (Dizi Ödülü, Güncel Program Ödülü, Belgesel Ödülü, Haber Programı Ödülü, Yarışma Programı Ödülü)
  • İşitsel Medya Ödülü
  • Dijital Medya (Sosyal Medya Ödülü)
  • İletişim Etiği Onur Ödülü

Tarih Ödülü

2018-2021 yılları arasında bilimsel metodlara uygun olarak tamamlanmış yüksek lisans, doktora tezleri ya da araştırma eserleri için verilecek.

Sosyal Farkındalık Oluşturulmasına Katkı Ödülleri;

  • Sosyal Farkındalık Oluşturulmasına Katkı (Görsel Medya)
  • Sosyal Farkındalık Oluşturulmasına Katkı (Yazılı Medya)

‘’Ekonomi Sözlüğü’’ Demirkent imzasını taşıyor
Dünya Eko AŞ bünyesinde kurumsal yayıncılık, içerik oluşturma ve tasarım hizmetleri veren Ajans D tarafından yayına hazırlanan ‘’Ekonomi Sözlüğü’’ 454 sayfadan oluşuyor. Dijital ekonomiden küresel piyasalara, dikkatle belirlenmiş birçok kavramı bir araya getiren ‘’Ekonomi Sözlüğü’’nün içeriğinde 1959 ekonomik terim yer alıyor.