Kodlama eğitim ve dersleri

21. yüzyıl içerisinde gelişmiş ülkeler arasında üretim, buluş yapma ve teknolojik gelişme alanlarındaki yarış iyice hızlandı. Bu yarış ortamı bütün ülkeleri bilime, mühendisliğe ve yenilikçi teknolojilere yatırım yapmaya yönlendiriyor.

Son yıllarda önem kazanan kodlama eğitimi sorgulayan, üreten ve günün ihtiyaçları doğrultusunda beceriler edinmesi gereken bireylerin yetiştirilmesi için erken yaşlardan itibaren kodlama eğitim sistemleri içinde kendisine geniş bir yer buluyor. Kodlama eğitimi sadece bilgisayar bilimleri ile sınırlı değil. Disiplinler arası etkileşimin sağlanması açısından önemli bir görevi bulunuyor. Çocukların erken yaşlardan itibaren bilgi işlemsel

düşünme becerisi kazanarak, farklı alanlardaki problemlere çözüm üretebilme becerisi kazandırılmak isteniyor.

Bazı okullar, derslerinde, yaptığı etwinning projelerinde öğrencilere kodlama öğretmeye karar verdik. Bu okullardan Şehit Jandarma Komando Er Hacı Aydıncı İlkokulu 2-D,2-E ve 2-H sınıfları olarak öğretmenleri Hacer Akca, Şükriye Dicle ve Berrin Koç idaresinde Turtle Steps/Kaplumbağa Adımları adlı eTwinning projesine başladı. Bu proje kapsamında Avrupa Kodlama Haftası etkinliklerine katıldı.

AB Kod Haftası, ülkelerinde Kod Haftası Elçileri olarak kodlamayı destekleyen gönüllüler tarafından yürütülen bir taban hareketi. Bütün kod etkinliği organizatörleri – okullar, öğretmenler, kod kulüpleri, kütüphaneler, işletmeler, kamu kuruluşları – etkinliklerini codeweek.eu haritasına eklemeye teşvik ediliyor.