Kayseri’nin en ‘ağır’ davasında yakalama infazları bekleniyor!

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 2 Ekim 2014’te başlattığı şafak operasyonunun ardından Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 205 sayfalık iddianame, 5 cinayet ve 9 ayrı suçun olduğu, aralarında iş insanlarının da bulunduğu 27 sanığın yargılandığı davaya, Yargıtay’ın bozma kararının ardından Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülmeye devam edildi.

205 SAYFA İDDİANAME, 5 CİNAYET, 9 AYRI SUÇ

İddianamede, 22 Nisan 2005’te Erenköy Mahallesi Haymana Bağları mevkisinde Z.Ş.  ve  M.K.’nın, 16 Mayıs 2005’te Tavlusun köyü Kayabağ mevkisinde S.P.’nin, 16 Nisan 2014’te Gültepe Mahallesi Emrah Caddesi’nde M.E.’nin, 4 Ağustos 2014’te Alparslan Mahallesi Gelincik Sokak’ta  C.U.’nun  öldürülmeleri ile kasten adam öldürme ve azmettirme, O.Ö. ve Z.Z.’yi ‘kasten silahla yaralama’, ‘suç örgütü kurma’, ‘mala zarar verme’, ‘tehdit’, ‘nitelikli yağma’ gibi 5 cinayet ve 9 ayrı suç yer alıyor.

2016’DA YEREL MAHKEME KARARI AÇIKLAMIŞTI

29 Haziran 2016’da 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılama yapılmış, tüm sanıklar hakkında ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olma, örgüt adına suç işleme, örgüte yardım etme’ suçlarından beraat verilmişti. Ayrıca tutuklu sanık H.A.’ya C.U.’yu ‘kasten öldürme’ suçundan 25 yıl, tutuklu sanık E.A.’ya ise M.E. cinayetinden ‘tasarlayarak adam öldürmeye yardım etme’ suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Tutuklu sanık U.K.’ye  Z.Z.’yi yaralama suçundan 2 yıl 6 ay, O.Ö.’yü yaralama suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası verilmişti. Sanık G.G. sanık U.K.’yi azmettirmeden 3 yıl 4 ay hapse mahkum olurken, sanık L.Ç.’ye suçu üstlenmeden 2 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti. Sanık T.D.’ye de aynı suçtan 2 yıl 15 gün hapis cezası verilirken, 6 sanığa da ‘silah bulundurma’ suçundan 10’ar ay hapis cezası verilmişti.

Yerel mahkemenin verdiği karar temyize gitti ve Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi bir kısım sanıklara verilen beraat kararını oy çokluğu ile bozdu. Daire başkanının  muhalefet şerhi koyduğu, yerel mahkemenin beraat kararlarının onanması kanaati verdiği öğrenildi.

Yargıtay’ın bozma kararının ardından Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanıkların yargılanamsına devam edildi. Koronavirüs  tedbirleri kapsamında tutuklu sanıklar tutuklu bulundukları cezaevlerinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katılırken, bazı sanıklarda mahkeme salonunda hazır bulundu.

Kayseri’nin tanınmış iş insanlarından H.D.G.’nin avukatlığını yapan ceza hukuku profesörü Ersan Şen, davanın bu duruşmasında 2 savunma tanığının dinlenmesini istedi. Mahkeme heyeti tarafından Şen’in talebi kabul edilerek, savunma tanıkları dinlendi. Avukat Şen, tanıklara müvekkili H.D.G. ile ilgili sorular sordu.

Mahkeme heyeti verdiği ara kararla, yakalama kararı bulunan sanıkların yakalanmasının beklenilmesine, E.A.’nın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı Eylül ayına erteledi.

CEZA HUKUKU PROFESÖRÜ ŞEN:  “FETÖ TAKİP EDİYORDU” DEMİŞTİ

İş insanı tutuksuz sanık  H.D.G.’nin avukatı Ceza Hukuku Profesörü Ersan Şen, bozma kararının ardından görülen davanın ilk duruşmasında, “H.D.G.’yi, , FETÖ/PDY örgütünün takibinde olan bir isimdi. 15 Temmuz hain darbe girişimi gerçekleşmemişti ve o dönem K.Ö. isimli bir tanık bunları mahkemede anlatmıştı. Bu dosyayı hazırlayan savcı M.B., kozmik oda savcısıdır, bu dosyayı hazırlayıp buraya göndermiştir ve 15 Temmuz sonrası tutuklanmış bir isimdir. Biz eski kararda direnilmesi gerektiğini düşünüyoruz” demişti. (Haber: Samed Aydın SUN / https://www.kayseristarhaber.com.tr/asayis/kayseri-nin-en-agir-davasinda-yakalama-infazlari-h8390.html )