Kayserigaz çalışanlarıyla 2016’yı değerlendirdi, zehirlenmelere karşı uyardı

Kayserigaz Çalışan Paylaşım Toplantısı, Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora’nın açılış konuşması ile başladı. Bora, yaptığı konuşmada “Kayserigaz her yıl olduğu gibi bu yıl da önemli çalışmalara imza atmış, tüm çalışanlarıyla bu sorumluluğu paylaşarak enerji sektöründe iyi bir konuma ulaşmıştır. Bu başarılara ulaşma da Kayserigaz Ailesi’nin her bir üyesinin büyük emekleri olmuştur. Her geçen yıl büyüyerek bugünlere ulaşmamıza katkı sağlayan değerli Kayserigaz ailesine teşekkür ediyorum. 2017 yılının şirketimize ve siz değerli çalışanlarımıza başarılar getirmesini diliyor, yeni yılınızı kutluyorum’’ dedi.

Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora’nın açılış konuşmasının ardından devam eden toplantıda Kayserigaz’ın 2016 yılı başarıları ile tüm birim ve bölümlerin 2016 yılı faaliyetlerinin değerlendirildiği sunumlar gerçekleştirildi. Sunumlarla birlikte Kayserigaz’ın bir yıl boyunca gerçekleştirdiği çalışmalar gözler önüne serildi. 2016 yılı değerlendirme sunumlarının ardından 2017 yılından beklentiler ve gerçekleştirilecek projeler üzerinde tartışılarak yeni yılda hangi çalışmalara ağırlık kazandırılacağı konuşuldu.

Kurumdan yapılan açıklamada ise, Doğalgaz tüketiminin yoğun olduğu bu dönemlerde, Kayserigaz karbonmonoksit zehirlenmeleri ve alınabilecek önlemler konusunda vatandaşların duyarlı olmaları konusunda uyardı. Gerekli güvenlik önlemlerinin alınmaması durumunda, zehirlenme, yaralanma ve hatta can kaybı gibi istenmeyen olaylarla karşılaşılmaması için daha dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

Karbonmonoksit zehirlenmelerine maruz kalınmaması için alınması gereken önlemleri şu şekilde sıraladı:

  • Havalandırma menfezleri mutlaka açık tutulmalıdır. Menfezler kirli havanın dışarı atılarak içeriye temiz hava girişi sağlar.
  • Rüzgârlı havalarda atık gazın geri tepmemesi için baca başlığı kullanılmalıdır.
  • Karbonmonoksit sensörü kullanılmalıdır. Sensör olmadığı zaman dışarıya atılamayan baca gazının iç ortama yayılması fark edilmeyebilir. Bu da zehirlenme riskine sebep olabilir.
  • Doğalgazlı cihazların ve bacaların bakımı düzenli olarak yetkili servislere yaptırılmalıdır.
  • Bacalar oluşabilecek deformasyonlara karşı kontrol edilmelidir,
  • Doğalgaz aboneleri tesisatlarda izinsiz ve yetkisiz tadilat ve değişiklik yapmamalıdır.
  • Doğalgazlı cihazların kalite belgesine sahip olup olmadığına, garantilerine ve garanti sürelerine dikkat edilmelidir.
  • Doğalgazlı cihazlar rüzgârlı havalarda kullanılmamalıdır.
  • Herhangi bir sorun olduğunda Kayserigaz’ın 7/24 hizmet veren Acil 187 hattı aranmalıdır.

Kayserigaz İç Tesisat Sorumlusu Onur Aydın menfezlerin asla kapatılmaması gerektiğini, doğalgazlı cihazlar ile bacaların kontrol ve bakımlarının zamanında yapılmasının küçük ama hayati önem taşıdığını vurguladı. Aydın, Vatandaşların doğalgaz ile ilgili her türlü sorularına 7/24 hizmet veren 444 5 429 numaralı çağrı merkezi numarasından cevap bulabileceklerini de sözlerine ekledi.