Kayseri’deki belediyelerden ve başkanlardan haberler (09.07.20219

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, ANKARA’DA AK PARTİ GENİŞLETİLMİŞ İL BAŞKANLARI TOPLANTISI’NA KATILDI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ankara’da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da hitaplarını gerçekleştirdiği AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrif ettiği parti genel merkezinde düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da katıldı. Toplantıya Büyükkılıç’ın yanı sıra AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, AK Parti Kayseri İl Kadın Kolları Başkanı Emine Timuçin ve AK Parti Kayseri İl Gençlik Kolları Başkanı Furkan Mert Şimşek de katıldı.

“HEPİMİZ MEYDANLARDA OLACAĞIZ”

Toplantıda, önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyanın en siyasi, askeri olarak en güçlü ülkeleri arasına girmek için 2023 virajını kazasız belasız dönmemiz gerekiyor. 2023 seçimleri çok önemli hale gelmiştir. Milletimize ve özellikle gelecek nesillere yoğun bir vebalin altındayız. Çalışmak ve başarmak dışında başka bir alternatif yoktur. Meclis’in ara vermesiyle birlikte hepimiz meydanlarda olacağız. Hangi arkadaşımız ne kadar çalışma yaptı, bunları sizlerden alacağız. 2023’e kadar kararlı bir şekilde hazırlanacağız” dedi.

BÜYÜKKILIÇ: “TOPLANTIMIZ HAYIRLARA VESİLE OLSUN”

Başkan Büyükkılıç toplantıda, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme dair önemli konuları ele aldığını ifade ederek, “AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantımızı Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımları ile başkentimizde gerçekleştirdik. Çok önemli konulara değinen kıymetli liderimiz Sayın Erdoğan’ın hitaplarını dinledik. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

BAKAN SOYLU İLE SOHBET

Öte yandan, Başkan Büyükkılıç ve Çopuroğlu toplantının yapıldığı salonda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile de bir süre sohbet ettiler.

ANKARA’DA KAYSERİ ZİRVESİ

Ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, başkentte bir dizi ziyaretler de gerçekleştirdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Kayseri zirvesi yaparak, bakanlarla ve milletvekilleriyle görüş alışverişinde bulunan Büyükkılıç, ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcı, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’yi de ziyaret edip, istişareler gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz günlerde Başkan Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katıldığı İller Bankası ve Yerel Yönetimler Alt Finansman Anlaşması İmza Töreni’nde Kayseri’yi ilgilendiren 288 milyon TL’lik destek anlaşmasına da imza atmıştı.

KARADUT BESTE YARIŞMASI’NDA SONUÇLAR AÇIKLANDI

Talas Belediyesi tarafından düzenlenen Kayseri ve Talas temalı ‘Karadut Beste Yarışması’nda dereceye giren eserler Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından açıklandı. Yarışmada birinciliği ‘Talas’ı Çok Seveceksin’ adlı eser elde etti.

Talas Musiki Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısıyla sonuçları açıklayan Başkan Yalçın, 72 eserin değerlendirmeye alındığını ve bunlardan 9’unun mansiyon, 3’ünün de başarı ödülüne layık görüldüğünü belirtti.

Konuşmasına yarışmanın amacına değinerek başlayan Başkan Yalçın, Talas Belediyesi olarak kültür-sanat etkinliklerini her zaman ön plana çıkardıklarının altını çizdi ve sanatı desteklemeyi kendilerine bir görev saydıklarını ifade etti.

Amaçlarının Kayseri ve Talas’ın doğal güzelliklerini sanat yoluyla duyurmak olduğunu belirten Başkan Yalçın, “Kayseri ve Talas’ın güzelliklerini şiir ve müzik yoluyla duyurmak, bestecileri daha nitelikli eserler vermeye teşvik etmek ve yeni bestecilerin yetişmesini sağlamak amacıyla Kayseri temalı Türk sanat Müziği beste yarışması düzenledik.” dedi.

JÜRİDE KİMLER VAR?

Yarışma jürisi üzerinde de duran Başkan Yalçın, jüri üyelerinin çok değerli ve Türk Sanat Müziği alanında usta sanatçılar olduğunu kaydetti. Başkan Yalçın şunları söyledi: “Bu eserleri değerlendirmek üzere başta çok değerli jüri heyetini teşkil ettirdik. Jüri heyetimiz, Üsküdar Musiki Cemiyeti Başkanı Amir Ateş, Zekai Tunca, Ali Şenozan, Alaeddin Pakyüz ve Tevfik Soyata Beylerden oluştu. Jüri üyelerimizin Türk Sanat Müziğine ve Kayseri’ye katkıları bizim için çok önemliydi, kendilerine teşekkür ediyorum.”

DERECEYE GİREN ESERLER

Başkan Yalçın tarafından yapılan açıklamaya göre yarışmada birinciliği Kopuz rumuzuyla katılan bestekarın “Talas’ı Çok Seveceksin’ adlı eseri elde etti. Akort rumuzuyla katılan “Kayseri Nicedir” adlı bestenin ikinci olduğu yarışmada üçüncülüğü ise Dağlar rumuzuyla “Kayserim Dağlarıyla Yaylasıyla” isimli eser aldı.

Değerlendirme sonucu mansiyon ödülüne layık görülen eserler de şu şekilde oluştu: “Mağrur” rumuzuyla “Erciyesi’n Nazlı Kızı”, “Derman” rumuzuyla “Doğar doğmaz aşık oldum”, “Sılam” rumuzuyla “Kendimi buldum memleketimde”, “Edalım” rumuzuyla “Erkilet’te gezerken”, “Kartal” rumuzuyla “Kayseri” şarkısı, “Gümüş” rumuzuyla “Gel de gör şu Talas’ı”, “Meftun” rumuzuyla “Bu ne güzelliktir”, “Katip” rumuzuyla “Kayserili olmak ayrıcalıktır” ve “Sevda” rumuzuyla “Gurbette ışıklar”.

 “KATKI SUNMAK BENİ MUTLU EDİYOR”

Başkan Yalçın’ın eserleri açıklamasının ardından düşüncelerini aktaran, Talas Musiki Cemiyeti Koordinatörü ve Karadut Beste Yarışması Jürisi Tanburi Tevfik Soyata, Talaslı olduğunu belirterek yarışmayı ilk duyduğunda çok heyecanlandığını ifade ederek, “Böyle bir yarışmaya katkıda bulunmak beni çok mutlu ediyor.” dedi.

TALAS’TA AÇIK HAVA SİNEMASI KALDIĞI YERDEN!

Talas Belediyesi tarafından 2019 yazında başlatılan Açık Havada Sinema Günleri, pandemi nedeniyle verdiği uzun aranın ardından yeniden sinemaseverlerle buluşuyor.

Ali Dağı Yamaç Paraşütü İniş Alanında kaldığı yerden devam edecek olan sinema etkinliğinin ilki, 10 Temmuz Cumartesi günü saat 20.30 gerçekleştirilecek.

Etkinliğin ilk filmi ise animasyon film kategorisinde yer alan “Yukarı Bak” olacak ve her zaman olduğu gibi ücretsiz olarak izlenebilecek.

Düzenlendiği dönemde büyük beğeni toplayan ve yoğun ilgiyle karşılanan etkinliğin bu yıl da yine aynı ilgiyi görmesi bekleniyor.

ALİ DAĞI 360 YEŞİL ALAN DA HAZIRLANIYOR

Öte yandan Açık Havada Sinema Günleri, önümüzdeki günlerde Yamaç Paraşütü İniş Alanının yanı sıra Ali Dağı 360 Yeşil Alanda da düzenlenecek. Böylece Talas’ta aynı anda iki yerde açık havada sinema keyfi yaşanacak.

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ HAYVAN PAZARINDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Develi Belediyesi’nin hayvan pazarındaki yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Develi Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Temur Kurban Bayramı öncesinde tüm hızıyla devam eden hayvan pazarındaki çalışmaları yerinde inceledi.

Develi Belediyesine bağlı ekipler tarafından yürütülen çalışma kapsamda; hayvan pazarının üzerinin kapatılması, demirlerin boyanması, aydınlatma, yabani ot temizliği ve çevre düzenlemesi ile çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu belirtildi.

Develi’de hayvancılık ile uğraşan hemşerilerimizin hayvan pazarında sağlıklı ve hijyenik koşullarda hayvancılık ticaretinde alışveriş konforu sağlamak için Kurban Bayramı öncesi gerekli tüm hazırlıklara devam edildiğini belirten, Başkan Vekili Temur “Kurban Bayramı’nda, görev ve sorumluluk alanımızdaki hayvan pazarında; Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ve Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından çalışma gerçekleştiriliyor. Ekiplerimizin temizlik, ilaçlama, bakım ve onarım çalışmalarını hızla tamamlayarak, Kurban Bayramı öncesinde ve bayramda vatandaşlarımızın kullanımına sunulacaktır. Emeği geçen tüm personelime teşekkür ediyor, yaptığımız çalışmanın şimdiden Develimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

MELİKGAZİ’DEN YİNE YENİ BİR OKUL TEMELİ DAHA…

İlçede 14 Tane Okulun Çalışması Devam Ediyor

Melikgazi Belediyesi Tavlusun Mahallesinde hayırsever işbirliği ile yapılacak, 12 derslikli Hüseyin-Kadriye Güner İlkokulu’nun temelini attı.

Melikgazi’ye birçok okulu kazandırdıklarını söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Şu anda tam 14 tane okulun çalışması devam ediyor. Birçok alanda temeller atıyoruz. Altınoluk’tan işte Tavlusun’a kadar çalışmalarımız var. Okullar, camiler, sağlık ocakları gibi Melikgazi’nin ihtiyacını karşılamak üzere gece gündüz çalışıyoruz. Bu okulda onlardan bir tanesi. Bu okulun ismini de Hüseyin-Kadriye Güner İlkokulu olarak vermiş olacağız. Tavlusun bölgemizde imar çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte arsanın bize geçmesi ile bir okul çalışmasını yapabileceğimize karar verdik. Burada 12 derslikli güzel bir İlkokulu inşallah Tavlusun Mahallemize kazandırıyoruz. Belediyemiz ve hayırseverimiz ile işbirliği içinde bu okulu yapacağız. Saffet Arslan Bey’den Allah razı olsun bu işe vesile oldu. Zaten kendisi Kayseri’nin medarı iftarı ve hayırseveri. Bundan sonra da inşallah el ele verip farklı projeleri hep birlikte gerçekleştireceğiz. Okulun temelini atarak bugün bismillah diyoruz. Yazın sonuna inşallah büyük ölçüde kaba inşaatımızı tamamlayıp gelecek seneye yetiştireceğiz. Cenab-ı Allah hayırlı eylesin. Buradan okuyacak gençlerimizin ülkemizei Kayserimize faydalı olmasını temenni ediyorum. Tekrar hayırseverimize, Saffet Abi’ye ve Kadriye Hanım’a teşekkür ediyorum.” dedi.

“Ben Sayın Başkanıma ve Melikgazi Belediyemize eğitimi öncelikli sırayı almış olmalarından ötürü çok teşekkür ediyorum.” diyen Hayırsever İşadamı Saffet Arslan, “Belediyemiz imar uygulamasını yaparak böyle bir arsayı tahsis etmiş alt yapısını oluşturmuş olmasaydı belki bu okul henüz hayata geçmiş olmazdı. Yarınki nesil güzel olacaksa eğitimini iyi vermek lazım. İnşallah burada evlatlarımız güzel yetişir ve yarınki Türkiye’ye katkı sağlarlar. Tavlusun’a hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

BÜYÜKKILIÇ: “TÜRKİYE’NİN EN YEŞİL MİLLET BAHÇESİNİ İNŞA EDİYORUZ”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde toplam 28 bin ağaç olacağını ve Türkiye’nin en yeşil millet bahçeleri arasında yer alacağını ifade etti.

Başkan Büyükkılıç, şehre değer katacak vizyon projelerden birisi olacak Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nin Kayseri’nin akciğerleri olacağını belirtti.

YÜZDE 36’SI TAMAMLANDI

1 milyon 260 bin metrekarelik alanıyla Türkiye’nin en büyük millet bahçeleri arasında yer alacak olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde çalışmaların yaklaşık yüzde 36’sının tamamlandığını söyleyen Büyükkılıç, ekolojik unsurlar ile yeşil koridorların en ince detaylarına kadar düşünüldüğünü vurguladı.

“MİLLET BAHÇEMİZ KENTİN ADETA AKCİĞERLERİ OLACAK”

Başkan Büyükkılıç, inşaat çalışmaları tüm hızıyla süren Millet Bahçesi içerisinde şu an mevcut 6 bini aşkın ağaç olduğunu, ilaveten 22 bin üzerinde ağaç dikileceğini belirterek, “1 milyon 260 bin metrekarelik Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi, özellikle yeşil alanlarıyla Kayserili hemşehrilerimize nefes aldıran cazibe merkezimiz olacak. Şu an alanımızda 6 bin ağaç mevcut ve özel korunarak hiçbir şekilde zarar verilmiyor. Ayrıca bu ağaçlarımıza ilaveten 22 bin ağaç daha dikeceğiz ve toplam ağaç sayımız 28 bin olacak. Millet bahçemiz kentin adeta akciğerleri ve oksijen yuvası olacak. Allah’ın izniyle Türkiye’nin en yeşil millet bahçesini inşa ediyoruz” diye konuştu.

ŞEHRİN GÖBEĞİ YEMYEŞİL OLACAK

Büyükkılıç, şehrin göbeğini yemyeşil hale getirecek Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde 28 bin ağacın yanı sıra özel tasarlanmış çiçek bahçelerinin, etkinlik çayırlarının, spor sahası alanlarının ve piknik alanlarının da yer alacağını sözlerine ekledi.

KALE MAHALLESİNİN YILLARDIR BEKLEDİĞİ ŞEBEKE SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) tarafından ilçemiz kırsal mahallelerinin ihtiyaçları olan alt yapı çalışmaları bir bir tamamlanıyor.

Gümüşören Mahallesinde  300 metre ana şebeke değişiminin tamamlanmasının ardından ekipler Kale Mahallesi tarafından yıllardır beklenen alt yapı çalışmalarında da sona geldi. Yaklaşık 4 km’lik isahale hattını ve sıkıntı arz eden su şebekesinin yenilendiğini belirten Develi Belediye Başkan Vekili Mustafa Temur “Büyükşehir Belediyemizin desteği ile kırsal mahallelerimizin yıllardır ihtiyacı olan çalışmalar bir bir tamamlanıyor. Kale Mahallemiz için büyük önem arz eden bu çalışmanın mahallemize hayırlı olmasını diliyorum. Develimizin ihtiyacı olan hizmet ve projeleri bizlere ulaştıran kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanı hemşerimiz Dr. Memduh Büyükkılıç ve KASKİ Genel Müdürümüz Doç. Dr. Özgür Özdemir’e teşekkür ediyorum” dedi.

DEVELİ-ERCİYES YOL AYDINLATMA ÇALIŞMALARININ İKİNCİ VE SON ETAP ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Develi’den Erciyes Tekir Gölet’ine kadar aydınlatılması planlanan ve ilk etabı olan Develi çıkışından Aksu Mevkine kadar olan birinci etabının tamamlandığı aydınlatma çalışmasının ikinci ve son etap çalışmaları da başladı.

Erciyes Gölet’inden Aksu Mevkiine kadar olan ikinci ve son etap çalışmalarında ekipler dikilecek aydınlatma direkleri için zemin çalışmalarına devam ediyor. Bu yıl içerisinde aydınlatma çalışmasının tamamlanacağını belirten Develi Belediye Başkan Vekili Mustafa Temur “Develimiz için büyük önem arz eden bu hizmetin hayata geçmesinde Büyükşehir Belediye Başkanı ve KCETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı hemşerimiz Memduh Büyükkılıç başta olmak üzere kurum müdürlerimize ve ekiplerimize teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum” dedi.

BÜYÜKŞEHİR ZABITASI’NDAN “KURBAN” ÖNCESİ KOORDİNASYON TOPLANTISI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi alınacak tedbirleri görüşmek üzere merkez ilçe zabıta müdürleri ile koordinasyon toplantısı yapıldı.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kalırken, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri bayram süresince denetimlerini sürdürecek. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, Zabıta Daire Başkanı Mustafa Kayacık, merkez ilçe zabıta müdürleri ile bir araya geldi.

Kentte vatandaşların huzurlu bir bayram yaşaması için yapılacak çalışmaların değerlendirildiği ve Kayacık’ın başkanlığında yapılan koordinasyon toplantısına, Büyükşehir Zabıta Müdürü Ahmet Teke, Kocasinan Zabıta Müdürü Şaban Yakupoğlu, Talas Zabıta Müdürü Hacı Ahmet Tekkaş ve Melikgazi Zabıta Amiri Mehmet Gözeğir katıldı.

Zabıta Daire Başkanı Mustafa Kayacık toplantı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı olarak merkez ilçe zabıta müdürlerimizle birlikte her zaman olduğu gibi koordinasyon toplantısı yapıyoruz” dedi.

Kurban Bayramı’nın yaklaşması dolayısıyla öncelikli olarak toplandıklarının altını çizen Kayacık, “Allah, merkez ilçelerimizle birlikte halkımıza, milletimize, vatandaşımıza huzurlu bir bayram geçirmesini nasip etsin. Bizler 7/24 vatandaşımıza hizmet vermek için, şehrimizin güvenliğini, huzurunu korumak için ve halkın sağlığını, esenliğini korumak için bir araya geldik” diye konuştu.

Kayacık, burada alınacak kararları titizlikle takip edeceklerini belirterek, “Vatandaşlarımıza huzurlu bir bayram geçirmeleri için elimizden geleni yapacağız. Halkımıza 7/24 hizmet vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan zabıta ekiplerinde tüm izinlerin kaldırıldığı, ekiplerin Kurban Bayramı’nda tam kadro sahada olacakları öğrenildi.

TALAS’TA KURBAN SATIŞ YERLERİ  KURA İLE BELİRLENDİ

Talas Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı öncesi çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda Reşadiye Mahallesi’nde kurulan kurban satış yerleri için kura çekimi yapıldı.

Reşadiye Mahallesi eski stadyum alanına kurulan kurban satış yerlerinin tahsisi için Zabıta Müdürlüğünde yapılan kura çekimiyle toplam 72 kurban satış yeri sahiplerine teslim edildi.

BESİCİLER MEMNUN

Kura çekimi sonrası düşüncelerini dile getiren besiciler, yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti ifade ederek, kurban satış yerlerini çok iyi bulduklarını ve belediye tarafından her türlü imkânın hazırlanmış olduğunu, sunulan imkanlardan dolayı Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkür etti.

MİMARSİNAN KURBAN PAZARI ALT VE ÜST YAPI İLE KURBAN BAYRAMI’NA HAZIR

100 bin metrekare alanda, vatandaşların ve esnafların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir kurban pazarını ilçeye kazandıran Melikgazi Belediyesi alana konforlu ulaşım için asfalt çalışmasına başladı.

2.5 kilometrelik yolda çalışmaların başladığını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Mimarsinan bölgesinde yeni yaptığımız kurban pazarı alanında yapılan yol çalışmasını yerinde inceliyoruz. Vatandaşımızın konforu ve nitelikli hizmet alması için Melikgazi Belediyesi olarak elimizden geleni yapıyoruz. Mimarsinan bölgesindeki kurban pazarı alanımızda çalışmalar devam ediyor. Burada 100 bin metrekare alanda büyük bir kurban pazarı hazırlandı. Buradaki kurban pazarında satış yapacak esnafımız da yerlerini yerleşiyor. Alana tam 3500 ton asfalt seriyoruz. Giriş ile ilgili yönlendirme levhalarımızda takılacak. Kurban Bayramı için sizleri buraya bekliyoruz. Burada kurban kesimleri yapılacak yerleri de hazırlanıyor.  Tüm esnafımızın büyükbaş ve küçükbaş hayvanı rahatlıkla satması için burada güzel bir yer yer yapmış olduk. Kurban pazarı sabit olarak bundan sonra burada devam edecek. Hayırlı olsun.” dedi.

KOCASİNAN’DAN 12 AYRI NOKTADA PROFESYONEL KURBAN HİZMETİ

Kocasinan Belediyesi, Kurban Bayramı dolasıyla 12 ayrı noktada kurban kesim yeri oluşturdu. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, her yıl olduğu gibi bu yıl da yapılan hizmetlerle vatandaşların kurban ibadetlerini daha huzurlu bir şekilde yerine getirmelerine katkı sağlayacaklarını belirtti.

Vatandaşların ibadetlerini daha güzel bir şekilde yapabilmeleri için gayretle çalıştıklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Vatandaşlarımızın kurban ibadetlerini daha konforlu ve daha sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmeleri için Kocasinan Belediyesi olarak gerekli tüm tedbirlerimizi alıyoruz. Hemşehrilerimin daha huzurlu bir şekilde ibadetlerini yerine getirmeleri amacıyla Fen İşleri Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Park- Bahçeler Müdürlüğü, Mezarlıklar Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü birimlerimiz ve diğer müdürlükler gereken tedbirleri alıyor. Bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi alnımızın akıyla bu hizmeti yerine getirebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle çevremizi temiz tutmak açısından vatandaşlarımızdan belediyelerimizin kesim için önermiş olduğu alanlarda kesim yapmaları noktasında hassasiyet göstermelerini rica ediyorum. Çünkü biz bu alanlarda temizlikle ilgili her türlü önlemleri alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’ın 12 farklı noktasında kesim yerinin olduğuna dikkat çekerek, “Bütün gayretimiz; vatandaşlarımızın daha huzurlu bir şekilde kurban ibadetlerini yapabilmeleri içindir.” diye konuştu.

KOCASİNAN BELEDİYESİ’NİN KURBAN KESİM YERLERİ ŞU ŞEKİLDE: “Mimarsinan Mahallesi (Kapalı Semt Pazarı –küçükbaş mobil kesim yeri), Zümrüt Mahallesi (Kapalı Semt Pazarı), Ziyagökalp Mahallesi (Kapalı Semt Pazarı–küçükbaş mobil kesim yeri), Yenimahalle (Kapalı Semt Pazarı), Argıncık Cumhuriyet Mahallesi (Kapalı Semt Pazarı), Erciyesevler Mahallesi (Kapalı Semt Pazarı), Beyazşehir Mahallesi (Kapalı Semt Pazarı–küçükbaş mobil kesim yeri), Erkilet General Emir Mahallesi (Kapalı Semt Pazarı), Erkilet Camikebir Mahallesi (Kapalı Semt Pazarı), Yeşil Mahalle (Kapalı Semt Pazarı), Erkilet Bülbül Pınarı mevki (Kurban Satış ve Kesim Yeri), Oruçreis Mahallesi (Karpuzatan Kombinaları)”.

Öte yandan yeni yerinde 150 adet büyükbaş hayvan satış alanı, 100 adet küçükbaş hayvan satış alanı, 1200 araçlık otopark, 3 adet büyükbaş kesim ünitesi, 2 adet küçükbaş kesim ünitesi, dinlenme ve bekleme alanları, 200 kişi personel ile hizmet verecek olan Kocasinan Belediyesi,   Erkilet Bülbül Pınarı mevkiinde ve diğer kesim yerlerinde kontrollü giriş ve çıkış noktaları oluşturuyor. Vatandaşların sıralarını almaya başladığı Erkilet Bülbül Pınarı mevkiinde, hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Özellikle maske, eldiven ve diğer kişisel hijyen malzeme atıkları için toplama kutuları oluşturan Kocasinan Belediyesi, kurban kesim alanlarına yerleştirdiği toplama kutularıyla maske ve eldiven atıklarını da tıbbi atık olarak bertaraf edecek.

KAYSERİ TARİHİ GÜNE TANIKLIK ETTİ, DÜNYADA İLK VE TEK TESİS AÇILDI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferansla canlı bağlandığı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın bizzat teşrif ettiği A400M Fasbat Uçak Bakım Tesisleri Açılış Töreni’ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kayseri 2. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü dünyada ilk ve tek bakım yenileme onarım merkezi haline gelmiştir” dedi.

Kayseri’de A400M Fasbat Uçak Bakım Tesisleri açılışı, retrofiti yapılan ilk A400M uçağının teslimi ve Stratejik İşbirliği Anlaşmaları Sertifika Töreni’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden video konferansla katılırken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Aziz Adalı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, ilçe belediye başkanları, rektörler, oda başkanları, genel müdürler ve yetkililer katıldı.

14 AY GİBİ REKOR BİR SEVİYEDE TAMAMLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmada Türk havacılık tarihinde kritik bir projeyi daha hayata geçirmenin sevincini yaşadıklarını belirterek, “Fasbat Uçak Bakım Tesisleri’nin  Türk Silahlı Kuvvetleri’mize, milletimize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Ordumuzun ihtiyaçları doğrultusunda A400M Fasbat uçak bakım tesisleri bu projeyi 14 ay gibi rekor bir seviyede tamamladı. Bu önemli projeyle aynı anda A400M büyüklüğünde iki uçağın bakımı ile yenilemesinin yapılabileceği ilk ve tek tesisi ülkemize kazandırdık” dedi.

DÜNYADA İLK VE TEK MERKEZ

Bu projeyle birlikte yılda 125 milyon liranın ülkede kalmasının sağlandığını vurgulayan Erdoğan, “Kayseri 2. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü dünyada Airbus, DNS tesisleri dışında ilk ve tek bakım yenileme onarım merkezi haline gelmiştir. Türkiye bu konuda tüm dünyaya hizmet verebilecek ve kazandığı yeteneklerin ihracını da yapabilecektir. Bu yatırımlarımızı artırarak devam ettireceğiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerlileştirme ve millîleştirme faaliyetleri kapsamında stratejik işbirliği anlaşmaları imzalanan 10 firmaya sertifika verildiğini ifade ederek, “Bu anlaşmalarla birlikte Türk savunma sanayinin üretim kapasitesi daha da artacak, inşallah ülkemiz hedeflerine çok daha hızlı yol alacaktır. İnşası tamamlanan A400M Fasbat Uçak Bakım Tesisleri ve Stratejik İşbirliği Anlaşmaları’nın ülkemize, milletimize, Türk Silahlı Kuvvetleri’mize ve tüm paydaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da bu projenin Kayseri’de bulunmasının gurur vesilesi olduğunu belirterek, “Kayseri’nin havacılık konusunda atılımı da yeni değildir, ülkemizin sanayi alanında güçlü şehirlerinden biri olan Kayseri, havacılık sektöründe de köklü bir tecrübeye sahiptir” dedi.

KAYSERİ TARİHE TANIKLIK ETTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da Kayseri’nin tarihe tanıklık ettiğini, savunma sanayi ile ilgili yapılacak her türlü yatırımda Büyükşehir olarak her zaman hazır olduklarını söyleyerek, dünyada ilk ve tek bakım yenileme onarım merkezi olacak tesisin ve yapılan anlaşmaların hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

A400M FASBAT Uçak Bakım Merkezi Açılışı ve Retrofiti yapılan ilk A400M Uçağının Teslimi’nin ardından Stratejik İşbirliği Anlaşması kapsamında ilgili firmalara Bakan Akar tarafından sertifikaları verildi.

YEŞİLAY DANIŞMANLIK MERKEZİ‘NDEN MELİKGAZİ‘YE ANLAMLI ZİYARET

Kayseri Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) uzmanları, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu‘nu ziyaret ederek bağımlılara, bağımlılık riski taşıyanlara ve yakınlarına yapılan danışmanlık çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Uzman Klinik Psikolog Oğuzhan Erikçi, Uzman Klinik Psikolog Neslihan Özertem ile Sosyal Hizmetler Uzmanları Bahar Akgül ile Ezgi Özel, ziyaretleri ile ilgili olarak “Bağımlılara, bağımlılık riski taşıyanlara ve yakınlarına ücretsiz psikolojik-sosyal destek veriyoruz. Bu kapsamda alkol, kumar, teknoloji bağımlılığı olan bilgisayar oyunları ile akıllı telefon bağımlılarına yardımcı oluyoruz.” dediler.

Toplumun ve ailelerin adeta kanseri olan bağımlılığın büyük bir sorun olduğunu bu yönde hizmet veren YADEM uzmanlarını kutladığını belirten Başkan Dr. Palancıoğlu, belediye olarak toplum ve birey sağlığı ile aile bütünlüğü ve saygınlığının korunması için çalışmalar yaptıklarını ve bu tür sosyal proje ve çalışmalara destek olduklarını sözlerine ekledi.

MELİKGAZİ’DE “ARABALI SİNEMA GÜNLERİ” BAŞLIYOR

Melikgazi Belediyesi, yeni normalleşme süreci ile birlikte kültür sanat etkinlikleri düzenlemeye başladı. Melikgazi Belediyesi’nin geçtiğimiz sene ilgiyle karşılanan arabalı sinema etkinliği 10 Temmuz 2020 Cumartesi günü başlıyor.

İlk sinema filminin saat 21.00’de gösterimde olacağını söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Melikgazi Belediyesi olarak pandemi sürecinde geçirilen sıkıntılı günlerimizden sonra Kayserili vatandaşlarımıza renkli ve farklı bir kültür-sanat hizmeti sunuyoruz. Hafta sonu gerçekleştirilecek etkinlik sırasında vatandaşlar araçlarından inmeden sinemada en beğenilen filmlerini izleme fırsatı bulacak. Belirli sayıda otomobilin girişine izin verilecek etkinliğe katılmak isteyenlerin 0530 253 91 91 numaralı WhatsApp hattından randevu alması gerekiyor. Etkinlik günü randevu alan ve listeye alınmış kişilerin araçlarıyla arabalı sinema etkinliğinin yapıldığı alana girişine izin verilecek. Erciyes Üniversitesi Karşısında bulunan otopark alanında düzenlenecek arabalı sinemada; ‘Chralie’nin Çikolata Fabrikası’ ücretsiz gösterilecek. Katılmak isteyen vatandaşlarımızı bu güzel etkinliğimize bekleriz.” dedi.

Her hafta cumartesi günleri yapılması planlanan “Arabalı Sinema”da sırasıyla Yıldızlarası, Dolittle, Aslan Kral, Tenet, Başlangıç gibi filmler gösterimde olacak.

BÜYÜKŞEHİR’DEN KIRSALA 41 MİLYONLUK ASFALT YATIRIMI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ulaşım konusunda yaptığı yatırımları sürdürürken, 605 kilometrelik yol için 41 milyon liralık ihalesini yaparak, ilçelerdeki kırsal mahalle yollarında asfalt çalışmalarına başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın 2021 yılı yatırım ve projeleri arasında özel önem verdiği kırsal mahallelere yönelik ulaşım hizmeti için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, asfalt çalışmaları kapsamında 41 milyon TL’lik ihalesini gerçekleştirerek, ilçelerdeki çalışmalarına başladı.

Yol güvenliğini ve konforunu da artıracak olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ulaşım içerisindeki asfaltlama hedefleri içerisinde ilçeleri de göz ardı etmedi. Bu kapsamda ilçelerde 605 kilometrelik asfalt çalışması yapılacak. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kırsal Daire Başkanlığı, kırsal yollarda 605.20 kilometrelik satıh asfalt kaplama işi yaparak, ilçelerdeki yollarında konfor ve güvenliğinin artırılması planlanıyor.