Kayseri ilk 30 firma, Kristal marka buluşmaları, Network’te toplanma

KAYSERİ’DEN İLK 500’E 30 FİRMA

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Kayseri başkanı Ali Özcan, Ekonomist Dergisi’nin yaptığı araştırmayı değerlendirdi. Araştırmaya göre ilk 500’de 30 Kayseri firması yer alıyor.

Kayseri ekonomisinin gün geçtikçe değerinin arttığını belirten başkan Ali Özcan, “Kayseri gelişimini her geçen gün artırarak devam ediyor. Ekonomist Dergisi tarafından 16’sı düzenlenen araştırmada Anadolu’nun ilk 500’ü listesinde Kayserimizden 30 firma yer aldı. Bundan 4 sene önce sadece 8 firmamız bu listede iken bugün ciddi bir artış olduğunu  görüyoruz.  Gelinen noktadaki başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyor ve kendilerine ekonomiye olan katkıları için teşekkür ediyorum. Kayseri, Türkiye’nin lokomotif gücüdür. Geçmişte Kültepe ile başlayan ticaret ağı bugüne ışık tutmaya devam ediyor. Unutmayalım ki ticaretin sıfır noktası olan Kültepe, Kayserimizde yer alıyor. Bugün de gelişim Kayseri’den başlayıp Anadolu’ya yayılacaktır. Değişen ve gelişen ticari yapı başta Kayseri olmak üzere tüm Türkiye’yi saracaktır.” şeklinde konuştu.

ÜRETMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK

ASKON Kayseri başkanı Ali Özcan, “Uluslararası geçerliliğe uygun sistemlerle üretip sürdürülebilir bir altyapıyı oluşturduğumuzda birçok basamağı bir anda atlamış olacağız. Başta çevre, iş sağlığı ve güvenliği ile kalite operasyonlarımızın bütününe yayma konusundaki kararlığımızı sürdürmeliyiz.” dedi. Ali Özcan, “Pandemi nedeniyle zorlu ve bir o kadar da birlikteliğe ihtiyaç duyulan bir zaman aralığından geçmekteyiz. Güçlü olmak, kenetlenmek, ayakta durmak ve üretmekten başka çaremiz yoktu. Ekonomisi güçlü, toplum yapısı sağlam, dünyaya öncülük eden ülkelerin ortak özelliğinin başında topyekun kalitenin geldiğini çok iyi biliyor ve buna yürekten inanıyoruz. İşte tüm bu gerçekler doğrultusunda ülkemizin kalkınma hedeflerine katkıda bulunmak ve özellikle istihdam sağlama yönünde çabalarımızı devam ettirmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

KRİSTAL MARKALARIN 1. BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ

Türkiye reklam ve pazarlama sektörünün en köklü yaratıcılık yarışması olan Kristal Elma’nın en yüksek adette ödül almış markalarından oluşan Kristal Markalar, 11 Aralık’ta online olarak buluştu.

2019’un Kristal Markaları, 11 Aralık Cuma günü online olarak düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Etkinlikte, Creative Talent Lead Linda Green, “Kazanan Fikirler Nasıl Yaratılır?” başlığıyla bir konuşma yaptı. Yaratıcılığın, kalıpları kırmak ile ilgili olduğuna vurgu yapan Green, “Yaratıcılık, kalıpları yıkmak için kendi kendimize empoze ettiğimiz kısıtlamaları değiştirme yeteneğidir” dedi.

Kristal Markalar’ın temsilcileriyle 2020 değerlendirildi

Etkinlikte Green’in ardından Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gazeteci Yazar Dr. Fatoş Karahasan söz aldı.

Aralarında A101 Pazarlama Genel Müdürü Cüneyt Şahin, Akbank Kurumsal İletişim Bölümü Bölüm Başkanı Murat Göllü, Arçelik Pazarlama Direktörü Mehmet Tüfekçi, Finish-Reckitt Benckiser Türkiye Pazarlama Direktörü Tarık Bayar, Opet Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Zengin, Profilo-BSH Türkiye, Kıdemli Direktörü Hilal Merter ve Vestel Genel Müdürü Ergün Güler’in de yer aldığı Kristal Markalar’ın temsilcileriyle 2020’yi değerlendirdi ve 2021’e girerken markaların neler yapabileceğini tartıştı.

Kristal Markalar kimdir?

Kristal Markalar, Türkiye reklam ve pazarlama sektörünün en köklü yaratıcılık yarışması olan Kristal Elma’nın tarihi boyunca sayısal olarak en yüksek ödülü almış markalarından oluşuyor. Bu markalar arasında da;

“A101, Akbank, Anadolu Hayat Emeklilik, Arçelik, Digiturk, Finish, Koçtaş, McDonald’s, Migros, Opet, Profilo, Turkcell, Türk Hava Yolları, Türk Telekom, Türkiye İş Bankası, Vestel ve Vodafone” yer alıyor.

300 AYRIK KONTROLCÜYÜ TEK NETWORKTE TOPLADI

İDA Proses, Microsoft CyberX yazılımı ile siber güvenlik projesini, Türkiye’nin önde gelen demir çelik fabrikasında gerçekleştirdi.

Microsoft CyberX yazılımı ile Türk endüstrisine siber güvenlik alanında çözümler sunan İDA Proses, bu kapsamda önemli bir proje hayata geçirdi.

Bu proje Türkiye’nin önde gelen demir-çelik sektöründe faaliyet gösteren firmasının, Kocaeli Dilovası’nda bulunan tesisin tamamında uygulandı.

Ürünü sağlamasının yanı sıra uygulamayı da gerçekleştiren firma, proje kapsamında sahada yaklaşık 300 ayrık kontrolcünün tek bir networkte toplanarak bunun siber güvenlik sistemleri uyarlamasını projelendirdi.

Yurt dışı ayağı da olan projede, CyberX ve İDA Proses çözümleri, projenin Almanya’daki danışmanının onayıyla birlikte projeye dahil oldu ve bir parçası haline geldi.

RİSK VE AÇIKLARI BULUYOR, İZLENMESİNİ SAĞLIYOR

Dünyada endüstriyel tesisleri hedefleyen çeşitli siber saldırı örnekleri olduğuna dikkat çeken İDA Proses Genel Müdürü Niyazi Ağaçdiken, yazılım ile işletmenin bütün varlık envanterini oluşturarak dinamik bir şekilde izlenmesine imkan verdiklerini dile getirdi.

Tüm OT network topolojisini çıkaran sistemin, işletmedeki risk ve açıkların tamamını saptayarak devamlı takibini sağladığını belirten Ağaçdiken, en fazla kullanılan IBM QRadar gibi IT biriminin SOC sistemleri ile kolaylıkla entegre olabildiğini söyledi.

SİBER GÜVENLİK STANDARDINA UYGUN ALTYAPI SAĞLIYOR

Varlık yönetimi, risk ve açık yönetimi, tehdit izleme ve tespiti, SOC entegrasyonu, merkezi yönetim gibi kullanım alanlarına sahip CyberX, işletmelerin, ISA/IEC 62443 ICS siber güvenlik standardına uygun bir yapı kurmaları için gereken altyapıyı temin ediyor.

PLC, SCADA gibi endüstriyel kontrol sistemlerinin siber güvenliğini sağlayan CyberX’in Türkiye distribütörü olan İDA Proses, bu doğrultuda birçok farklı sektör ve tesise yönelik hizmetler sunuyor.