KASKİ’nin yeni numarası: 4320432

KASKİ Genel Müdürlüğünce, vatandaşa daha iyi hizmet verebilmek amacıyla mevcut santral numarasının yenilendiği belirtildi. KASKİ’nin yeni santral numarası 432 0 432.

Günümüz ihtiyaçlarına cevap verebilmek için, günümüz teknolojisini yakından takip etmek zorunda olduklarını belirten KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, “Yeni kurulan santral sistemimiz, sanal sunucular üzerinde çalışan yazılım santrali ve IP Telefon altyapısına geçmiştir. Böylece KASKİ, bünyesindeki 16 ilçe, ekip evleri, İBAAT tesisi, tahsilat vezneleri ve arıza ekip evlerini SIP altyapısını kullanarak VPN’ler aracılığı ile toplayıp merkezileştirmiştir,” dedi.

Bakutan konu hakkında şunları söyledi:

“KASKİ yeni santral sistemiyle birlikte, il genelinde faaliyet gösteren bütün tesis ve şubelerinde kullanılmakta olan 83 analog hattını iptal edip, yerine sadece 30 dijital hat kullanımına geçmiştir. Böylece telefon görüşme giderlerini hem düşürüp, hem de yönetiminin bir noktadan ve daha kaliteli gerçekleşmesini sağlamıştır. Ayrıca, 185 Alo Kaski Arıza Bildirim hattımızı arayan vatandaşlarımızın, KASKİ hizmet kalite ve politikaları gereği ses görüşmeleri de kayıt altına alınmaktadır.”

Eski santral sisteminin 1994 yılında kurulduğunu ve o zamandan beri kullanılan santral (337 09 45) numarasının geçersiz olduğunu, bundan böyle yeni KASKİ santral numarasının 432 0 432 olduğunu vatandaşların bilgisine sunan Batukan, “İç hat numarasını bilen abonelerimiz, dört haneli iç abone numaralarının başına 432’yi ekleyerek istedikleri kişilere ulaşabilirler,” diye konuştu.
Batukan; haziran ayında aktif hale gelen santral hattıyla KASKİ’ye ulaşmanın artık daha kolay olduğunu sözlerine ekledi.