Kalder’in ilk askeri fabrika üyesi 2. Ana bakım merkez Komutanlığı oldu

Geçtiğimiz ay KalDer’e üyelik başvurusunda bulunan 2. Ana Bakım Merkez Komutanlığı, KalDer üyesi oldu. 2. Ana Bakım Merkez Komutanlığı’nda yapılan ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı’ndan değerlendiricilerin, 2. Ana Bakım Merkez Komutanlığı’ndan subay, astsubay ve personelin, KalDer İstişare Kurulu’ndan üyelerin ve özel sektörden bazı temsilcilerin de hazır bulunduğu törenle KalDer Üyelik Sertifikası, KalDer Kayseri İstişare Kurulu Başkanı Murat Başyazıcıoğlu tarafından Albay Tayfun Türkoğlu’na teslime edildi. Başyazıcıoğlu, ayrıca Türkoğlu’na üyelik rozetini taktı.

Açılış konuşmasında Türkoğlu kalite kavramının dünyada ve Türkiye’deki tarihçesinden bahsetti.  Türkoğlu, “Kalite kavramı ile ilgili ilk bulgular, MÖ 2000li yıllara, eski Mısırlılara kadar uzanır. Osmanlı Döneminde sanayi ürünlerinin standartlara uygunluğu izlenmiş, belirlenen standartlar kadıların sicillerine kaydedilmiş ve ülkenin uzak bölgelerinde bile bu standartlara uyulması istenmiştir. Sultan II. Beyazıt “Kanunname-i İhtisab-ı Bursa” nizamnamesi çıkararak satılan malların, kalite özelliklerine dikkat edilmesi gerekliliğini ortaya koymuştur.” dedi.

Türkoğlu, 1950’de TSE’nin kuruluşu ve 1960’tan sonra Planlı Kalkınma Dönemlerinin kalite adına Türkiye’deki önemli kilometre taşları olduğunu belirterek 1990 yılında KalDer’in kuruluşunun Türkiye’de kalite adına gelişime önemli ivme kattığını ifade etti.

Türkoğlu, “2’nci Erciyes Mükemmellik Zirvesi’ne katılmamızla birlikte KalDer’le başlayan dostluğumuz bugün itibariyle Tüzel Üyelik sürecinin tamamlanması ile taçlanmıştır. Teşrifleriyle bizleri onurlandıran KalDer İstişare Kuruluna ve Kurul Başkanı Sayın Murat Başyazıcıoğlu’na tekrar teşekkür eder, kaliteye gönül veren sizleri, tüm subay, astsubay, mühendis, memur, uzman erbaş ve işçilerimi tebrik ederim. Başarılarınızın artarak devam edeceğine inanarak Tüzel Üyelik sürecinin tüm 2’nci Ana Bakım Merkezi Komutanlığı ailesine hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.” dedi.

Açılış konuşmasında söz alan KalDer İstişare Kurulu Başkanı Murat Başyazıcıoğlu, KalDer’in 1990 yılında Toplam Kalite Yönetimi felsefesini ülkemizde yaymak amacıyla kurulmuş, kar amacı gütmeyen bir Sivil Toplum Kuruluşu olduğunu belirtti.

Başyazıcıoğlu, “Kayseri’deki ilk yapılanmamızdan bugüne kadar ne kadar isabetli karar aldığımızı gün geçtikçe fark ediyoruz. KalDer Kayseri olarak düzenlediğimiz eğitimler, seminerler, teknik geziler, sempozyumlar Kayseri iş dünyasından oldukça ilgi görüyor ve gerek iş mükemmelliği gerekse yönetim kalitesi açısından üyelerine ve topluma katkı sağlamaya devam ediyor.” dedi.

Başyazıcıoğlu, “Bugün, KalDer tarihinde de ilk defa bir askeri fabrikanın üyelik sertifikasını taktim edecek olmaktan son derece gururluyuz. 2. Ana Bakım Merkez Komutanlığı’nın üyelik süreci ise Sayın Komutan Albay Tayfun Türkoğlu’nun samimi çabaları ve destekleri ile çok daha seri ve etkili şekilde gelişti. Keza Sayın Komutanın “EFQM Mükemmellik Modeli Çerçevesinde “Kurum Kültürünün Yapılandırılması ve Kurumsal İletişim ile İlişkilendirilmesi” konulu doktora tezini tamamlamak üzere olduğunu ve bu vesile ile KalDer ve EFQM Mükemmellik Modeli hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olduğunu biliyoruz.” dedi.

Başyazıcıoğlu, “İçinde bulunduğumuz bu tesisteki tüm idari kadro, personel ve çalışanların, ülkemizin kritik dönemlerden geçtiği şu günlerde Suriye’de Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından yürütülen operasyonlara çok hayati anlamda destek veren gizli kahramanlar olduğunu biliyor ve hem ülkemiz hem de şehrimiz adına gurur duyuyoruz. Bundan sonra bizler de KalDer’in bilgi, donanım ve yetkinliklerini Ana Tamir’in başta ülke savunması konusundaki kabiliyetlerine destek vermek ve mükemmellik yolculuğuna katkı sağlamak için kullanacağız. Bir kez daha samimi çabaları ve destekleri dolayısıyla başta Sayın Komutan Tayfun Türkoğlu’na ve kendisinin komutanlığında tüm 2. Ana Bakım Merkez Komutanlığı’na teşekkür ediyor; hayırlı olsun diyorum. ” dedi.

Törende Türkoğlu, Başyazıcıoğlu’na bir Atatürk büstü ve Kayseri Temsilcisi Salih Yalçın’a bir kitap hediye ederken Başyazıcıoğlu da Türkoğlu’na Atatürk işlemeli fincan takımı hediye etti. Tören birlikte çekilen fotoğraf ile son buldu.