İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması ve Vali Kamçı’dan kutlama

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı “12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü” nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Milletimizin onurlu mücadelesi ve vatan sevgisi, bağımsız bir ülke, hür bir millet iddiasının mısralarla ifadesi ve parlak bir geleceğin müjdecisi olan İstiklal Marşımızın kabulünün 97’nci yıldönümünü kutluyoruz.

Milli marşlar, Milletlerin birliğini sağlayan ve yaşatan temel öğelerdendir. İstiklal Marşı, Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, Türk Milletini ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturan eşsiz bir eserdir.

İçinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi bilen, ömrünü vatana, millete adamış milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un bu uyanış destanında bir milletin yeniden var olması, yeniden tarih sahnesinde hak ettiği yeri almasının yanı sıra her kıtasında iman tazeleten, her mısrasında ecdada rahmet okutan, her kelimesinde ruhumuzu aydınlatan İstiklal Marşımız, milli bilincimizin ve hürriyet aşkımızın en berrak ifadesidir.

Türk Milletini ortak değerler ve düşünce düzleminde buluşturan İstiklal Marşımız ve sahip olduğumuz her değer bağımsızlık mücadelesinden izler taşıyor. Bize ve genç nesillerimize düşen en temel vazife de bu mücadeleyi daima diri tutmak ve gelecek nesillere aktarılması için mücadeleyi sürdürmektir.

Yüce Allah’tan bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmamasını niyaz ediyor, İstiklal Marşımızın TBMM’de kabulünün 97’nci yılı nedeniyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve bu vatan uğruna can veren bütün şehitlerimizi ve gazi olan kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyorum.

Süleyman Kamçı

Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi İstiklal Marşının kabulünün 97. yılını düzenlediği programla kutladı.

Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisince düzenlenen İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışmasında zaman zaman duygu dolu anların yaşandığı program, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen yarışmaya Melikgazi Belediye başkanı Dr.memduh Büyükkılıç,Başkan yardımcıları öğretmenler ,öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı ve program, Saygı duruşu ile İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Günün anlam önemini belirten konuşmalardan sonra beş öğrenci tarafından    ezbere istiklal marşı okudular. Duygulu anların yaşandığı ve seyircilerin gözyaşlarını tutamadığı bu anlarda istiklal Marşını okuyan Döndü Esra Karabulut’u seyirciler coşku ile alkışladılar.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, emeği geçen öğrenci ve öğretmenleri kutlayarak ‘Bugün önemli bir gün. İstiklal Marşımızın ve onu yazan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un toplumumuz ve tarihimiz açısından son derece önemli bir yeri vardır. İstiklal Marşımız İstiklal Mücadelemizde toplumu kenetleyen birleştirici bir görev üstlenmiştir. Bu vesileyle milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha minnet ve hayırla yad ediyorum ‘ dedi.

Melikgazi Belediyesi çocuk meclisi öğrencileri tarafından  beş şube içerisinde yapılan yarışmalarda şubelerde birinci olan öğrenciler arasından yapılan istiklala marşını güzel okuma yarışması yapıldı.  Yarışmada  dereceye giren öğrenciler. 5 öğrencinin   iştirak ettiği yarışmada Juri üyeleri ilk üç sırayı şu şekilde sıraladı:

         Birinci: Döndü Esra Karabulut  (Belsin sosyal tesisleri )

         İkinci  : Mehmet Emin Yalcın (Yeniköy Sosyal tesisleri)

         Üçüncü:  Ravza Gül Göksu     (Fedakar Gülderen Sosyal tesisleri)

MHP İL BAŞKANI BAKİ ERSOY’DAN 12 MART MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, “İstiklal Marşı’nın Kabul Edilişinin 97. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” münasebetiyle mesaj yayınladı.

Ersoy mesajında şu ifadelere yer verdi: “Milli ruhun tercümanı, milli vakarın manzum seslenişi, milli haysiyetin edebi yorumu olan İstiklal Marşımız, 12 Mart 1921 Cumartesi günü Büyük Millet Meclisi’nde heyecan ve coşku seli içinde kabul edilmiştir.

Her kelimesinde inanç, her dizesinde iman, her kıtasında cesaret ve kararlılık olan İstiklal Marşımız karanlık ufkun ardından doğacak şafağı müjdelemiş, bu çerçevede bağımsızlık özlemini ateşlemiştir.

İstiklal Marşımız millete duyulan sonsuz bağlılığın, bağımsız yaşamanın dışındaki her türlü seçeneği peşinen reddetmiş milli mücadele azminin kutlu bir eseridir.

Vatanımızın tecrit edildiği, ordularımızın terhis edildiği, hayat ve varlık haklarımızın tahrip edildiği bir dönemde İstiklal Marşımızın mısralarında milli vicdanlar buluşmuş ve birbirine kenetlenmiştir.

‘Korkma’ seslenişi manevi dirilişin sembolü olarak umutları tazelemiş, ülküleri perçinlemiş, özgüveni ayağa kaldırmıştır.

Elbette İstiklal Marşımız olağanüstü bir dönemin, acı ve kayıplarla özdeşleşmiş varlık-yokluk mücadelesinin ürünüdür.

Son yurdumuzun iç çekişi, zalimlere karşı beslenen öfke, insanımızın gönül yaraları, yapılan fedakârlıklar topluca ele alınmış ve on kıtalık manzum şaheserde özetlenmiştir.

Bu haliyle Kurtuluş Mücadelemizin tüm hızıyla, tüm ağırlığıyla, tüm zorluğuyla sürdüğü bir ortamda merhum şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Türk milletinin atan nabzı, haykıran iradesi, meydan okuyan nefesi olmuştur.

Milli şairimiz gerçekten de kaleme aldığı bağımsızlık bildirisini hücrelerinde hissetmiş ve Türk milletinin hissiyatını detaylı şekilde ortaya koymuştur.

İstiklalimizin manevi mimarları arasında şüphesiz ki merhum Mehmet Akif Ersoy’un yeri çok ayrıcalıklı ve çok özeldir.

Merhum Akif İstiklal Marşı’nı milletimize hediye etmiş ve “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” diyerek en içten dua ve beklentisini ta o tarihlerde dile getirmiştir.

Şurası iyi bilinmelidir ki, yozlaşma ve yolsuzlukla temellendirilen ikbal mücadelesini yeni bir istiklal savaşı iddialarıyla kapatmaya çalışanlar en başta İstiklal Marşımızı hazmetme güçlükleri çeken, milli birliğimizden ürken gayri milli siyaset ve zihniyet temsilcileridir.

Türk milleti başından sonuna kadar haklı olduğu istiklal mücadelesini 1919 Samsun’undan 1923 Ankara’sına kadar vermiş, canı pahasına vatanına sahip çıkmış ve düşmanları kovmuştur.

Bu gerçeğin hilafına hareket ederek istiklal savaşından bahsedenler her şeyden önce milli mücadelenin hatıralarını hiçe sayan ihanet ehlileri ve merhum Akif’in hepimize mirası olan milli marşımızı değersizleştiren inkârcılardır.

Türk milleti istiklaline sahip çıkacak ve yeni bir marş yazılmasına inşallah fırsat vermeyecektir.

Bu düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 95. yıldönümünü hayırlara vesile olması dileklerimle kutluyorum.

Vatan ve millet yolunda emek vermiş, mücadele etmiş, şehit düşmüş tüm kahramanlarımıza ve aziz ecdadımıza, İlk Meclis’in saygıdeğer üyelerine Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

Türk edebiyatında yeni bir çığır açan, fikir hayatımızda derin izler bırakan, ahlak abidesi olarak hepimizin hayranlığını kazanan, milli hafızalara istiklalin yorulmayan kalemi olarak kazınan milli şairimiz Merhum Mehmet Akif Ersoy’u da rahmetle anıyor, muhterem hatıralarını saygıyla yad ediyorum.

KOCASİNAN MHP İLÇE BAŞKANI HACI ALİ DOĞAN: İSTİKLAL MARŞININ RUHUNA İHTİYACIMIZ VAR

Milliyetçi Hareket Partisi Kocasinan İlçe Başkanı Hacı Ali Doğan, İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümü münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı. Doğan, İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, İstiklal Marşı’nın 12 Mart 1921 tarihinde TBMM’nde kabul edilmesinin üzerinden 97 yıl geçtiğini hatırlattı.

Türk milletinin, bağımsızlığına ve varlığına musallat olan güçlere karşı gösterdiği muhteşem mücadelenin mısralarda somutlaşması ve sahip olduğu kararlılığın cihana ilanının İstiklal Marşı’nın eşsiz seslenişiyle gerçekleştiğini vurgulayan Doğan, Türk milletinin en zor anlarında, harekete geçmesi gereken cesaret ve kuvvetin, sabır ve metanetin kutlu mısralarda hayat bulduğunu ve Anadolu’yu bir güneş gibi aydınlatarak ufuktaki muzaffer günlerin yakın olduğunu gösterdiğini belirtti.

Kurtuluş mücadelesinin en çetin ve kasvetli bir döneminde, Türk’ün duygu ve azminin mısralarda şekillendiğini ve zaferin adeta müjdecisi olduğunu bildiren Doğan, ”Bugünkü şartlar altında, İstiklal Marşımızın taşıdığı derin anlam ve içerdiği muazzam milli ruha çok ihtiyaç bulunduğu şüphesizdir” görüşünü ifade etti. ”Milletin haysiyet ve onur mücadelesinden bihaber olanlarla, bağımsızlığın mana ve ehemmiyetini fark edemeyenlerin, içine düştükleri derin çukurda, geçmişin aziz hatıralarından sonuç çıkarmalarının gerçekte mümkün olmadığını” savunan Doğan, Türk milletini oluşturan bütün fertlerin bir bayrak altında ve aynı ülkülerle, müşterek heyecanların sağladığı motivasyonla neleri başarabildiklerine tarihin her yönüyle şahadet ettiğine işaret etti.

İstiklal Marşı’nın bunun en bariz kanıtı olduğuna dikkati çeken Doğan, mesajında şunları kaydetti:

”Dün bir ve bütün olarak aşamayacağı engel, yenemeyeceği düşman olmadığını gösteren Türk milletini, bugün ayrıştırarak bütün kalacağını zanneden gafillerin İstiklal Marşımızın mesajlarını anlamadığı bariz olarak ortaya çıkmıştır.

Temennim, bugünkü tehlikelerle dolu sürecin, tekrar bir İstiklal Marşı yazılmasına neden olmamasıdır. Bu konuda herkes, milletimiz ve tarih önünde sorumludur.

Bu duygu ve düşüncelerle, kükremiş sel gibi bentlerini çiğneyerek aşan ve engellere sığmayarak taşan kahraman şehitlerimizi ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnet duygularımla anıyor, hepsine Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.”