Hiçyılmaz ve Saçmacıya fetö davasında ‘zorla getirilme’ kararı ve işadamı İlker Horoz’a yaralamadan beraat ve diğerleri..

Evine girdikten sonra kendisine tornavidayla saldıran, 3 sahte kimlikli ve cezaevi firarisi H.D.’i silahla yaralamaktan tutuksuz yargılanan işadamı İlker Horoz, beraat ederken, diğer sanık’yağma’ suçundan 13 yıl hapse mahkum edildi. 2016’da Melikgazi ilçesi Çaybağları Mahallesinde meydana gelen olay nedeniyle 1. Ağır Mahkemesi’nde ‘kasten yaralama’ suçundan yargılanan İlker Horoz ile ‘yağma’dan yargılanan ve başka suçtan tutuklu bulunan H.D. son kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti, eylemini meşru müdafaa kapsamında gerçekleştiren İlker Horoz’u beraat ettirirken H.D.’i ‘yağma’dan 13 yıl hapse mahkum etti.

FETÖ davasında Hiçyılmaz ve Saçmacı’ya  zorla getirme kararı

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuksuz yargılanan işadamı M.K.’nin davasında KTO eski başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve eski meclis üyesi Nuh Mehmet Saçmacı’nın da aralarında olduğu 4 kişiye zorla getirme kararı verildi.

4.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuksuz sanık M.K. hazır bulundu. ‘Silahlı terör örgütü üyesi olmak’ suçundan hakkında dava açılan işadamı beraatini istedi.

 Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan GESİAD’ın üyesi olduğunu, bir dönemde yönetiminde  yer aldığını anlatan M.K., ” GESİAD o dönem toplumun büyük kısmının takdir ettiği bir oluşumdu. Bu yapının illegal olduğu o dönemde söylenseydi irtibatımı keserdim. 2016’da GESİAD’tan istifa ettim. 2015 yılında Melikşah Üniversitesi mütevelli heyetinden istifa ettim. Melikşah’ta aktif rol almadım” diye konuştu.

KTO yönetim kuruluna Mahmut Hiçyılmaz’ın daveti katıldığını da belirten M.K., ” KTO yönetim kuruluna girmek icin her hangi biri ya da örgütten talimat almadım. Tamamen Hiçyılmaz’ın daveti ile katıldım. FETÖ ya da başka terör örgütlerine üye değilim. Böyle bir örgütün varlığından ya da kim tarafından yönetildiğini bilmiyorum. Kimseden talimat almadım. ‘ByLock’ kullanmadım. Örgütsel gezilere katılmadım. Amerika’ya gitmedim. İş yapamaz hale geldim. Ciddi anlamda mağdur oldum” şeklinde konuştu

Duruşmada, işadamları Ö.F.Ç., E.K., H.A., H.C.  ve A.İ. de tanık olarak dinlendi. Sanık M.K.’nin örgüt üyesi olduğuna dair bir bilgisi olmadığını söyleyen tanık Ö.F.Ç., ” KTO seçimlerini düzenleyen kişilerden birisiyim.M.K.’nin örgüt üyesi olduğuna dair hiç bir bilgim yok. Sadece GESİAD üyesi olduğunu biliyorum. GESİAD’ın daha sonra örgütle alakalı olduğunu öğrendik. M.K.’nin örgüt üyesi olduğunu düşünmüyorum” ifadelerine yer verdi.

Duruşma savcısı eksikliklerin giderilmesini isterken, mahkeme sanık avukatının savunma tanıklarının dinlenmesine, duruşmaya gelmeyen tanıklar Mahmut Hiçyılmaz ve Nuh Mehmet Saçmacı’nın da aralarında olduğu 4 kişinin zorla getirilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

’15 Temmuz darbe girişimini FETÖ’nün yaptığını düşünmüyorum’ dedi beraat etti

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında akrabası İ.E.’nin ihbarı ile hakkında dava açılan ve 15 Temmuz darbe girişimini FETÖ’nün yaptığına inanmadığını söylediği iddia edilen Zaman Gazetesi çalışanı i.K., tutuksuz yargılandığı davada beraat etti.

4.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına tutuksuz sanık İ.K., Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla Bodrum’dan katıldı. Hazırlık aşamasında verdiği ifade de 15 Temmuz darbe girisiminiFETÖ’nün yaptığına inanmadığına dair verdiği ifadenin bugünde arkasında olduğunu söyleyen İ.K., ” 15 Temmuz’u bu yapı yapmadı. Bu görüşün bugün de hala arkasındayım. Silahı sadece askerde eline almış birisiyim. Örgüt üyesi değilim. Suçlamaların hiç birini kabul etmiyorum. İnsanlarla Ramazan ayında iftar yapıp, sohbet etmek suç mu?” diye konuştu.

Duruşmada sanığın halasının torunu olan ve ihbarcı olan İ.E.’de tanık olarak dinlendi. 2016 yılı Ramazan ayında İ.K.’nin daveti ile evine gittiğini anlatan İ.E., ” 15 Temmuz’dan 1 ay önce evine sohbete çağırdı. Sohbet ediyorduk ardından konu siyasete geldi. Devlet aleyhine konuşarak, ‘Göreceksiniz her şey değişecek’ dedi. Hocası Fetullah Gülen’in günahsız olduğunu, hiç bir günahı olmadığını söyledi” derken, duruşma savcısı sanığın hazırlık ve mahkeme aşamasında örgütü savunduğu gerekçesiyle cezalandırılmasını isterken, mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu I.K.’nin  beraatine karar verdi.

Bu arada, iletişim kablosu çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 6 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.  Çeşitli tarihlerde iletişim firmasına ait yeraltı ve hat kablolarının kesilerek çalınması internet hizmetlerinin aksamasıne neden olan A.K. (19), C. K. (20), R. K. (24), A. K. (20), P. G. (21), B.Ş. (29), K.K. (31), S. Ş. (21), T. K. (36) ve O.B. (17)’den K.K., S.Ş., T.K. ve O.B’nin daha önce benzer suçlardan tutuklandığı belirlendi. Diğer şüpheliler A.K., C.K., R.K., A.K., P.G. ve B.Ş. Emniyet Asayiş Şube Hırsızlık Büro Amirliği tarafından yakalandı.

(Haber: Samed Aydın Sun/Kayseri Star Haber Gazetesi)