Hepsi kadın ve aynı apartmanda oturan Köşk mahalle muhtarı ve 8 kişilik azası gönülleri fethetti

Özellikleri

*Hepsi aynı apartmanda oturuyor

*Hepsi evli, 2 ya da 3 çocuk annesi

*Hepsi ev hanımı ama yabancı dil biliyor

*Yaş ortalamaları 45 ama oturmayı sevmiyorlar

*Beton yerine, yeşil ve çevreyi önemsiyorlar

Yaptıklarından bazıları

*İki Üniversite öğrencisine burs veriyorlar

*40 fakir aileye her ay iaşe çeki dağıtıyorlar

*Muhtaçların ilaçlarını kendileri karşılıyor

*Gurbetçilerin yaşam belgelerini hazırlıyorlar

*İhtiyaç fazlası giysilerin temizlenip dağıtılması

Önerileri

*Oturan klasik muhtarlığın yapılmaması

*Muhtarların teknolojiyi iyi kullanması

*Vatandaşa tebligatta daha seri ulaşım

*Belediyelerin daha yaşamsal hizmetleri

*Varlıklıların, fakirlere sahip çıkması

 Kayseri ‘muhtarlık seçimi’ sonrası Köşk mahallesi’nde, yeni bir ilginç seçime ‘örnek ve model’ oldu. Aynı apartmanda oturan kadın muhtar ve azaları, ikinci kez seçimi kazanırken ‘klasik muhtarlık dönemi bitti’ dedirtti. Muhtar ve azaları yaptıkları ile mahalle halkının gönüllerini kazandı. 4 adayın olduğu mahallede yaşayan yaklaşık 11 bin seçmenin yarısı ‘kadın ekibe’ oy verdi. Yabancı dil bilen, kadınlar mahalledeki gurbetçilerinde işini kolaylaştırdı.

Köşk mahalle muhtarlığına yeniden seçilen Dilek Üstündağ ve  kadın azaları  mahalle halkına hizmette herkesin gönlünü kazanmaya devam ediyor.

Tamamı mahallenin Efemaş sitesi A Blok’ta 20 yıldır komşu olarak oturan evli, her biri 2 ya da 3 çocuklu evhanımı olan, çoğu yabancı dil bilen Hürmet Gökduman, Sezen Büyükmıhçı, Hatice Hüsrevoğlu, Hediye Kızılviranlıoğlu, Sevim Daylan, Nuray Deliktaş, Çınar Özdemir, Neriman Ferahlar, bugüne kadar hep ellerini ‘taşın altına koyarak’ hem aile bütçesine hem de ülke için ‘ne yapabiliriz?’ diye sormuş.

‘Demek ki geçen dönem hizmetimizde doğru işler yapmışız ki, mahalle halkı yeniden bize görev verdi’ diyen Köşk mahalle muhtarı Dilek Üstündağ şunları söyledi.

“Birinci dönem muhtarlığım sırasında; komşu projeler, eczane projesi ile ihtiyaç sahiplerinin ilaçlarının  muhtarlık tarafından karşılanması, Üniversitede okuyan 2 öğrenciye burs verilmesi,  40 aileye her ay düzenli iaşe çeki dağıtımı,  fazla giysileri evlerden muhtarlığımızda toplayıp ihtiyaç sahibi  kişilere temizleterek ulaştırma gibi birçok hizmeti gerçekleştirdik.  Son seçimde, 42 sandığın tamamından birinci olarak çıktık. Mahallede toplamda 10 bin 797oy kullanıldı. Muhtarlık için 4 aday yarıştı. YSK sonuçlarına göre ben ve ekibime 4 bin 461, Selma Yıldırım’a  2 bin 452,  Ali Baş’a 2 bin 168, Sevil Boran’a da bin 716 oy çıktı.”

Seçimlerde her daire için özel zarf yazarak seçmenlere dağıttıklarına dikkat çeken Üstündağ, postacıların evde bulamadığı tebligatların ilgilisini  teknoloji yardımıyla  bulup teslim ettiklerini açıkladı, şöyle konuştu.

“Telefonlarımız 24 saat açık. Mahallenin herhangi bir isteği şikayeti olduğu zaman ilgili mercilere iletiyor ve uygun bulunanların yapılması için talep ederek takipçisi oluyoruz.  Biz bugüne kadar yapılan klasik muhtarlığın dışına çıktık. Mahallede betonlaşmanın önüne geçmek, yeşil, çevre ve akıllı, teknolojiden yararlanan örnek ve model bir mahalle olması için çaba gösteriyoruz. Sadece muhtarlıkta, oturan, istenen belgeleri imzalayıp, mühürleyen olmuyoruz.  Daha çok insan ve hizmet odaklı işler için zaman harcıyoruz. Öneriler projeleri, talepleri dikkate alıyoruz. Bazılarının yaptığı gibi çok çalışıp, yorulduk edebiyatı ile tribünlerden uzak duruyoruz. Hiçbir zaman mahallede devletin temsilcisi olduğunu, sırtımızdaki sorumluluğu unutmadık.”

Muhtar Dilek Üstündağ, mahallede oturan yaklaşık 300 gurbetçinin eskiden çalıştıkları ülkelerde istenilen yaşam belgeleri için tercümana gittiklerini, kendilerinin yabancı dil bildiği için tercümanı da aradan kaldırıp bu hizmeti ücretsiz yerine getirdiğini açıkladı.