Gıdanın en başarılı genç liderleri!

Fortune Türkiye Dergisi, en zengin genç işadamlarını sıraladığı Türkiye’nin “40 Yaş Altı 40” listesinin 2017 versiyonunu açıkladı. Listede gıda sektöründen 5 isim yer aldı.

İş ve ekonomi dergisi Fortune Türkiye, geleneksel hale getirdiği Türkiye’nin “40 Yaş Altı 40” listesini belirledi.

Fortune Türkiye “40 Yaş Altı 40” listesinde (2017) gelecek planlamasını net yapanlar yer alırken, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da iş dünyasının önemli kurum ve kuruluşlarından destek alındı. Görüşüne başvurulanlar arasında uzmanlar, analistler, İK şirketleri, danışmanlık firmaları, sanayi ve ticaret odaları, girişimcilik kulüpleri, TÜSİAD, Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD), Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği (GYİAD) ve TAİDER de yer aldı.

40 Yaş Altı 40 2017 listesinin ilk sırasında, 2016 yılında 3,4 milyar dolar ciro gerçekleştiren Rönesans Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp var. 39 yaşındaki Kayaalp, Rönesans Holding’i, orta vadede dünyanın en büyük ilk 10 müteahhitlik şirketi arasına sokmayı hedefliyor.Listede gıda sektörünü dört isim temsil ediyor.

Türkiye’nin un ihracatında başı çeken Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı, 36 yaşındaki Eren Günhan Ulusoy, ilk kez 2015 yılında yedinci sıradan girdiği listede, bu yıl beşinci sıraya yükseldi. Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu olan, yüksek lisansını 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi bölümünde tamamlayan Ulusoy, babası Fahrettin Ulusoy’dan devraldığı yönetim kurulu başkanlığını, 2,5 yıldır sürdürüyor. Ürettiği unla yapılan hamurdan, fabrikanın Ar-Ge fırınında ekmek yapmak özel ilgisi olan Eren Günhan Ulusoy, “En önemli hedefimiz, şirketimizi sektöründe küresel bir oyuncu haline getirmek. Türkiye gibi önemli bir tarım ülkesinden, küresel alanda etkili bir tarımsal sanayi şirketinin çıkmasını sağlamak” diyor.

Listenin dokuzuncu sırasında 31 yaşındaki Altınmarka Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Detay Gıda CEO’su Dilara Altınkılıç Kutmangil var. Kakao, endüstriyel ve bitmiş çikolata, kahve ve gıda perakendeciliği gibi sektörlerde faaliyet gösteren Altınmarka Grubu’nun ikinci kuşak temsilcisi Altınkılıç, 2009’da yaklaşık 16 milyon TL ile yönetimini devraldığı grup şirketlerinden Detay Gıda’yı, çikolata ve kahve ile birlikte 500 milyon TL ciro ile özel marka sektörünün lideri haline getirdi. 2016’da yaklaşık 150 milyon TL’lik gofret ve şeker yatırımına imza atan Dilara Altınkılıç Kutmangil’in 2018 hedefi; ihracatta, özellikle sıcak çikolata kategorileri ile ve katma değerli gofret ürünleriyle büyümek ve 700 milyon TL ciroya ulaşmak.

Harvard’da işletme okuduktan sonra ilk işini ABD’de kurarak, kâr amacı gütmeyen bir yapıda da olan şirketiyle internetten yok olmaya yüz tutmuş Anadolu’nun zanaatkarlarının yaptığı el işi ürünlerinin satışını gerçekleştiren 33 yaşındaki Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Eczacıbaşı, Türkiye’ye döndükten sonra İntema Mutfak ile birlikte üç farklı mutfak markası, dokuz restoran ve bir de Mutfak Akademisi’ni içine alan İntema Yaşam ile farklı bir alanda büyüdü. Emre Eczacıbaşı, listenin 15’inci sırasında yer alıyor.

Listede 20’inci sırayı alan 35 yaşındaki, EveBiriLazım ve Çaycı gibi girişimlerin kurucusu Veysel Berk, geliştirdiği yeni nesil bir satış ve ödeme sistemi olan PayPad ile büyüyor. iPad üzerinden satışları ve işletmenin cirosunu anlık olarak görmeyi sağlayan PayPad halen 16 noktada bulunuyor. Bir yıl içinde Türkiye’de 500 noktaya ulaşmayı hedefleyen Berk, yeni girişimiyle yurt dışına da açılmayı planlıyor. Türkiye’de 500 noktaya ulaşmayı planlayan, PayPad’in yurtdışında da yatırım alması için çalışmalar yürüten Veysel Berk, Çaycı markasıyla ise 2021 yılına kadar 300 mağazaya ulaşmayı hedefliyor.

Zadevital Yönetim Kurulu Üyesi 33 yaşındaki Kadir Taha Büyükhelvacıgil, listenin 31’inci sırasında yer aldı. Dördüncü kuşak olan Büyükhelvacıgil, Zadevital markasını daha da büyütmek, güçlendirmek için bilimsellikle harmanlanmış cesur ve akılcı adımlar atmayı önemsiyor. 2012 yılında 23 çeşit ve 175 formla başladığı gıda takviyesi üretimini 2016 yılında 72 çeşit ve 419 forma ulaştıran Taha Büyükhelvacıgil, 2017 ila 2020 yılları arasında 340 çeşit ve 2 bin form hedefliyor. Zadevital ürünlerinin 2020 yılına kadar 24 bin 319 eczanede mevcut olması amaçlanıyor. (Gıda Hattı)