Etkinlik Sen Genel başkanı Özandaç: ‘Sabır dönemini atlattık’

Tüm Etkinlik sektörü İşveren sendikası ‘Etkinlik-Sen) Genel başkanı Ali Koray Özandaç ‘Ülkemizin etkinlik sektörüne ve turizm sektörüne çok büyük ihtiyacı var. Sektörde mağdur olan sanatçılar, eğlence ve etkinlik sektörü bu yasakların bir an önce tamamen kalkmasını bekliyorlar’ dedi.

Nişan, kına, oyun gibi fiziksel teması gerektiren etkinliklerin 1 Temmuz itibari ile başlayacağına dikkat çeken Etkinlik-Sen Genel başkanı Ali Koray Özandaç şunları söyledi.

15 MİLYON İNSANIN EKMEK YEDİĞİ SEKTÖR

Etkinlik sektörü pandemi döneminde en büyük sıkıntıyı çeken sektörlerden biri oldu. Bir seneyi aşkın süre işyerlerini açamayan meslektaşlarımız oldu. Uzun zamandır baskı uyguladığımız devletimizden, hükümetimizden 1 Haziran’dan itibaren güzel haberler almaya başladık. 15 Haziran’dan itibaren ikram hizmetleri ile birlikte açık ve kapalı mekanlarımızda hizmet eder hale gelebildik. Etkinlik sektörü, aileleri ile birlikte 15 milyon insanın ekmek yediği, turizm sektörünün en büyük destekçisi. Beyaz eşya, tekstil, mobilya sektörü gibi bir çok sektörü doğrudan etkileyen önemli bir sektör. Sabır dönemini hep birlikte atlattık. Bugün itibariyle yaşanan gelişmeler, açılımların başlamasıyla birlikte vaka sayılarının artmayışını gözlemlememiz, işletmeci arkadaşlarımızın gereken tedbirlere riayet ederek, maske-mesafe-hijyen kurallarına uyarak, HES kodunu misafirlerimizin sorgulayarak mekanlara alıyor olmaları ve bir artışa sebebiyet verilmiyor olması görülmüş oldu. Bunlarda tabiki mutlu ediyor.

KİŞİ SINIRLANDIRILMASI KALKTI

Salonlarımızda ve diğer mekanlarda kişi sınırlaması sayısı kaldırıldı.  Maske-mesafe-hijyen şartlarına uyularak yine etkinliklerimiz yapılabilir hale geldi. Nişan, kına, oyun gibi bilhassa fiziksel teması gerektiren etkinlikler 1 Temmuz itibari ile başlayacak. Şu anda arkadaşlarımız, işletmelerimiz bu kurallara harfiyen uyarak işlerini yürütmeye çalışıyorlar.

Pazar günleri sektörümüzün iyi çalıştığı bir zaman dilimi. Pazar günleri iş yapamıyor olmak bizleri mağdur ediyor. Saat 21.00’de etkinliklerin sona eriyor olması, organizasyon firmalarının ve mekanların toplanmak durumunda olması etkinliklerin daha erken saatlerde, havanın kararmadan bitirilmesi anlamına geliyor. İnsanlarımızda da haliyle eğlence sektörüne karşı gibi bir algı oluşturuyor. Ben bunun böyle olduğuna inanmak istiyorum. Bu yanlış algılamaları kaldırmamız gerektiğini düşünüyorum. Ben eminim ki ilk toplantıda bu düzelecektir.

UMARIM YAPTIĞIMIZ PLANLAR BOZULMAZ

Ülkemizin etkinlik sektörüne ve turizm sektörüne çok büyük ihtiyacı var. Sektörde mağdur olan sanatçılar, eğlence sektörü, etkinlik sektörü bu yasakların bir an önce tamamen kalkmasını bekliyorlar. Zaten günde 1 milyonun üzerinde aşılama başladı. Ben 1 Temmuz’dan itibaren pandeminin izlerinin ülkemizden yavaş yavaş silineceğine inanıyorum. Bunlarla ilgili de planlar yaptık. Umarım planlarımız bozulmaz. İşlerimizi tam manasıyla, tam performansıyla ulaşmış oluruz.