Erciyes Koleji’nde anlamlı buluşma

Kayseri Hakka Hizmet Vakfı’nın çırak yurdunda 1984-2002 yılları arasında kalan; o yılların çırakları, bugünün iş adamları yurt arkadaşları ve yöneticilerle Erciyes Koleji’nde buluştular. Bu anlamlı buluşmaya katılan iş adamları Hakka Hizmet Vakfı sayesinde bu mevkilere geldiklerini belirterek, kendilerine kol kanat geren tüm hayır sahiplerine teşekkür ettiler.

Erciyes Koleji’nde yapılan anlamlı buluşmaya Kayseri Hakka Hizmet Vakfı Başkanı İrfan Başyazıcıoğlu, Erciyes Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hastekkeşin, Hakka Hizmet Vakfı’nın kurucuları ve vakfın yurdunda kalarak meslek sahibi olan iş adamları katıldı.

“VAKFIMIZI DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ”

Hakka Hizmet Vakfı Başkanı İrfan Başyazıcıoğlu, vakfın faaliyetleri arasında yer almış olan çırak yurdunun hizmetlerinden istifade eden ve bu hizmetler sayesinde hayatına başarılı bir şekilde yön veren iş adamlarıyla bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Hakka Hizmet Vakfı’nın Erciyes Koleji’nin %84 nispetinde ortağı olduğunu da hatırlayan Başyazıcıoğlu, “Vakfımızda ve okulumuzda adına yakışır bir şekilde vatanımıza ve bu vatanın evlatlarına hizmet etmeye devam ediyoruz. Arkadaşlarımızla işbirliği içerisinde vakfımızı daha da güçlendireceğimize inanıyorum” dedi.

“ERCİYES KOLEJİ, İDDİALI BİR EĞİTİM KURUMUDUR”

Erciyes Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hastekkeşin de; Erciyes Koleji’nin geldiği noktayı belirtti ve eğitimde çok iddialı olduklarını söyledi. Kayseri’de aranan ve teveccüh gösterilen bir kurum olduklarını vurgulayan Hastekkeşin, katılımcılara Erciyes Koleji’nin eğitim faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Hakka Hizmet Vakfı’nın kurucularından olan Dr. Seyfi Şahin de vakfın amaçlarının gerçekleşmiş olduğunu görmekten büyük bir mutluluk, huzur ve gurur duyduğunu dile getirdi. Şahin, “Ahirete göç eden, başta Kemal Hasbahçeci ağabeyimiz olmak üzere emeği geçen vakıf yöneticilerine ve üyelerine Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

“VEFA BORCUMUZ VAR”

Çırak Yurdu’nda kalan Veysel Kılınç da arkadaşları adına söz alarak, çocuk yaşta köylerinden sanat ve meslek öğrenmek maksadıyla Kayseri’ye gelerek Hakka Hizmet Vakfı’nın yurdunda kaldıklarını, vakfın yöneticilerinin ve özellikle Yurt Müdürü Nurullah Soygüllüce’nin kendilerine bir baba, bir ağabey yaklaşımı ile kol kanat gerdiğini söyledi. O günlerde hayata dair çok şeyler öğrendiklerini ifade eden Kılınç, şu anda kendisinin kaynak makineleri imalatı yaptığını, diğer arkadaşlarının da değişik alanlarda iş sahibi olduklarını dile getirdi. Bu mevkilere gelmelerinde çok büyük emeği olan Hakka Hizmet Vakfı’na vefa borçları olduğunu vurgulayan Veysel Kılınç, bu borcu ödemek için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Hakka Hizmet Vakfı’nda uzun yıllar hizmet yapan ve yurtta kalan gençler üzerinde çok emeği olan Nurullah Soygüllüce de duygusal bir konuşma yaparak onlardan helallik istedi. Erciyes Koleji’nde yenen yemeğin ardından Hakka Hizmet Vakfı’nın yurdunda kalan ve halen Yenişehir Mahallesi Akşemsettin Camii’nde imam-hatip olan Emir Demir Kuran-ı Kerim okudu ve dua edildi.