Erciyes ile 13 Üniversite bölündü, 20 Üniversite kuruldu

KHK ile kapatılan Melikşah Üniversitesi’nin kapatılmasından sonra  burayı devralan Erciyes Üniversitesi’de şimdilik ‘Kayseri Üniversitesi’ adıyla bölündü. TBMM’de kabul edilen tasarı ile Üniversitenin bazı bölümleri yenisine geçti. Yeni Üniversitenin ‘Kayseri Sanayi ve Teknoloji Üniversitesi’ olması isteniyor. Yeni yasa ile 4’ü vakıf  20 yeni Üniversite kuruldu.

Halen ‘bölünsün-bölünmesin’ tartışmaları devam eden, daha önce Erciyes Üniversitesi ile birlikte 4’ü ‘Araştırma Üniversitesi’ ilan edilen bazı Üniversitelerin bölünerek 4’ü Vakıf 20 yeni Üniversite kurulması , TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Kabul edilen  tasarı ile aralarında Erciyes Üniversitesi’nin de bulunduğu 13 Üniversite bölündü.  Bu yasa ile Erciyes Üniversitesi’nden 14 bin 263, toplamda 200 bin öğrenci taşınacak. Erciyes Üniversitesi’nden, Seyrani Ziraat, Veteriner fakülteleri; Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu; Bünyan, Develi Hüseyin Şahin, Pınarbaşı, Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Safiye Çıkrıkçıoğlu, Sosyal Bilimler, Tomarza, Yahyalı, Kayseri Meslek Yüksekokulları yeni Üniversiteye geçecek.

‘Kayseri’ adıyla kurulacak olan yeni Üniversite ile ilgili  bir çok kişi şu soruları soruyor.

‘ERÜ Kampüsü içerisinde Farklı 2 Üniversitenin binaları olması normal mi?

Kayseri MYO, Mustafa Çıkrıkçıoğlu MYO ERÜ den ayrılıp Kayseri MYO ya bağlanıyor biliyor musunuz?

Sivas, Gaziantep ve Samsun’a yeni üniversite ve yeni fakülteler açılırken Kayseri’ye hiç yeni fakülte açılmaması normal mi?

Üniversitenin İsmi için Alpaslan Türkeş, Dadaloğlu, Davut El kayseri önerileri gözüme çarptı. İsim ile birlikte bağlı Fakülte ve Yüksekokullar da önemli değil mi?

Her konuda açıklama yapan Kayseri STK ları bu konu hakkında ne düşünüyor?

Sanırım geç değil TBMM genel kurulunda verilecek öneriler ile yeniden düzenleme yapılabilir…

Sayın Bakanımıza, Grup Başkanvekilimize, Milletvekillerine ve Milletvekili adaylarımıza çağrımız olsun. Kayseri’ye de Sanayi ve Teknoloji Üniversitesi açılsın.