Dinç, odaklanmış ve sağlıklı çalışanlar için Wellbeing

Tüm dünyada iş hayatını etkisi altına alan ve ülkemizde de pek çok kurumun çalışanları için eğitim programlarına ekledikleri Wellbeing eğitimleri çalışanlara, stresle baş etme, iş yerinde uygulanacak sürdürülebilir beslenme modelleri, yaratıcılık, iletişim, kendini doğru ifade etme, yüksek konsantrasyon, bellek gelişimi, öğrenme kapasitesinde büyüme ve enerji yükselmesi gibi beceriler kazandırıyor.

Çağımızın yüksek stres ve kaygı yaratan iş temposu ve hayat şartları herkes için yaşamını olumsuz etkileyen konular arasında yer alıyor. Diğer yandan öğrenilebilecek pek çok uygulama, günlük rutinler arasına katıldığında stres başta olmak üzere, motivasyon ve konsantrasyon üzerinde de son derece olumlu ve düzenleyici faydalar yaratabiliyor.

Geçtiğimiz yıl Hilton Otelleri tüm dünyadaki çalışanları için Thrive adı altında global bir wellbeing programı başlattı. Bu çerçevede Hilton Garden Inn İstanbul Golden Horn Oteli tüm otel yöneticileri ve personelinin katıldığı bir program düzenledi. Bu programda Ebru Şinik de İş&Yaşam Dengesi ve Bütünsel Sağlık temalı 2 saatlik bir eğitim gerçekleştirdi.

Bu eğitim kapsamında iş yerlerinin zaman ve insan maliyetine olumsuz etki eden pek çok durumun iyileştirilmesi amacıyla çeşitli teknikler paylaşan Ebru Şinik, verdiği eğitimle odaklanma, çözüm üretme, iletişim kurma ve aidiyet hissinin eksikliği gibi problemler yaşayanlar için kolay uygulanacak ve onları kısa sürede çözüme ulaştıracak bilgiler verdi.

Çalışan Motivasyonu İçin Wellbeing

Yaşanan fiziksel ve duygusal problemlerin pek çoğu, birçok kişi için işe gidemeyebileceği bir boyuta ulaşabiliyor. Bunun sonucunda hem çalışanın hem de iş yerinin karşılaştığı iş kaybı, kurumlar için zaman ve insan maliyeti olarak kendini gösterirken, çalışanlar için de depresyona kadar gidebilen bir kısır döngüye yol açabiliyor.

Ebru Şinik İş Yerlerinde Wellbeing programlarının olumlu etkisini anlatırken “Bu eğitimler doğrudan kişiye temas eden, onun sadece iş yaşamında değil kendi özelinde baş etmeye çalıştığı problemlerini de çözümlemesinde yardımcı olabilecek püf noktaları sunuyor” diyor.  Kişinin yaşamsal ve bedensel farkındalığını yükselten, ona yeni ve sağlıklı rutinler kazandırarak tekrarlayan problemlerinin tamamen ya da büyük ölçüde ortadan kalkmasını sağlayan bu teknikler ile yeni bir iş ortamının kapılarını açmak mümkün.

Kronik Ağrılar, Yorgunluk ve Enerji Düşüklüğü

Çağın yarattığı stres ve düzensiz beslenme sonucu oluşan kronik ağrılar, sürekli yorgunluk hissi, aşırı sinirlilik hali ve uykusuzluk nedeniyle artan problemler duygusal motivasyon eksikliğini de beraberinde getiriyor. Çalışanların daha üretken ve başarılı olmaları için gerekli olan ilham, enerji ve motivasyonu sağlayan,  karlılığı ve verimliliği artıran Bütünsel Sağlık Çözümlerini iş sürecinize dahil eden şirketler, bu eğitim programları sayesinde sürdürülebilir bir dönüşüm yaşayabiliyorlar.

Bütünsel Sağlık ve Ayurvedik Yaşam Danışmanı  Ebru Şinik Hakkında

Dünyadaki en önemli kişisel dönüşüm merkezlerinden biri olarak gösterilen, Dr. Deepak Chopra tarafından California’da kurulmuş bulunan  Chopra Center eğitmenlerinden olan Ebru Şinik, Yükselen Çağ  Wellbeing Merkezi’nin kurucusu ve lider eğitmenidir.

Şinik, İstanbul’da 5 yıldır düzenli olarak Chopra Center sertifikalı Meditasyon Seminerleri, Nefes Teknikleri Eğitimleri, Ayurvedik Beslenme,  Well-aging ve Ayurvedik Yaşam ile ilgili grup eğitimleri ve bireysel danışmanlıklar ile şirketlerde İş&Yaşam Dengesi   ve Kurumlarda Wellbeing eğitimleri vermektedir.

 “Nefeste Saklı Hayat” ile “Ebru Şinik’den Bütünsel Detoks Önerileri” isimli iki kitabı ve “Gündelik Yaşam için Kadim Nefes Teknikleri” eğitim DVD’si olan Şinik,  “İyi Ol, Mutlu Ol” sloganı çerçevesinde “Kişisel ve Kurumsal Wellbeing Programları” yürütmekte ve yaşam kalitesini yükselten kadim bilgilerin ışığında hayatlarımızı stresten uzak, daha sağlıklı, farkındalıklı ve bilinçli seçimler yaparak yönlendirmemizin pratik yollarını paylaşmaktadır.

Evrensel ‘SO HAM’ mantrası ile Meditasyon

  • Rahatça sırtınız dik olacak şekilde oturarak, nazikçe gözlerinizi kapayınız. Meditasyon bitene kadar gözlerimiz kapalı kalacaktır.
  • Gerçekleşmesini istediğiniz bir arzunuzu içinizden sessizce, gözünüzün önünde bu isteğiniz olmuş gibi canlandırarak, 5 duyunuzla hissederek imgeleyin ve niyet ediniz.
  • Derin bir nefes alın ve nefesinizi verirken eşzamanlı olarak bu niyetinizi de gerçekleştirmesi için evrene bırakınız. Bundan sonra niyetinizin nasıl ve ne zaman gerçekleşeceği sizin değil, evrenin ilgilenmesi gereken bir konu durumundadır. Siz artık rahatça meditasyona başlamaya hazırsınız.
  • Birkaç dakika basitçe nefesinizi içinize alışınızı ve dışarıya verişinizi doğal bir şekilde izleyiniz.
  • Birkaç dakikalık bu nefes alış ve veriş izleme sonrası, burnunuzdan yavaşça ve derin bir nefes alırken, dudağınızı ve dilinizi dahi kıpırdatmadan zihninizde ‘SO’ kelimesini düşünün.
  • Gene burnunuzdan aldığınız bu nefesi yavaşça verirken de ‘HAM’ kelimesini düşünün.
  • Nefesinizin rahatça akmasına izin vererek, her nefes alışta ‘SO’ ve her nefes verişte ise ‘HAM’ kelimesini zihninizden sessizce tekrar edin.
  • Eğer dikkatinizin zihninizdeki başka düşüncelere, etrafınızdaki bazı seslere veya vücudunuzdaki herhangibir duyuma kaydığını fark ederseniz, telaşsızca ve nazikçe tekrar dikkatinizi nefesinize yönlendirerek ‘SO HAM’ mantrasını sessizce tekrar etmeye devam edin.
  • Bu meditasyon sürecine çabasızca ve basitlikle 20 ile 30 dakika arasında devam edin.
  • Süre bittiğinde günlük eylemlerinize dönmeden önce, mantra tekrarını durdurarak birkaç dakika gözleriniz kapalı bir şekilde vücudunuza uyumlanması için lütfen zaman tanıyınız.