Covid 19’da, Kayseri, Bursa, Konya, Tekirdağ’da son durum

Sağlık Bakanı Doktor Fahrettin Koca, Kayseri, Bursa, Konya, Tekirdağ Vali, il Sağlık Müdürleri ve Halk Sağlığı başkanları ile  covid 19’daki son durumu değerlendirirken şu bilgiyi verdi.

BURSA, KONYA, KAYSERİ, TEKİRDAĞ illerimizde salgının seyri ile ilgili tedbirleri ele aldık. Günlük Vaka sayıları düşmeye devam ediyor. Kısıtlama ve tedbirlere uyum netice veriyor. Mücadeleye ısrarla devam edelim. Valilerimiz, İl Sağlık Müdürlerimiz ve Halk Sağlığı Başkalarımızla illerimizin durumunu tekrar gözden geçirdik. Günlük vaka düşüşlerimiz devam ediyor. Bu durum hastane ve yoğun bakım yüklerinde de yansıyor. Önümüzdeki günlerde vefat sayılarına da etkisini görmeyi bekliyoruz. Filyasyon ekiplerimiz temaslı taramasını kesintisiz sürdürüyor

BURSA: Günlük vaka sayısında son bir hafta içinde %50 düşüş oldu. Yatak doluluk oranı %55, yoğun bakım doluluk oranı %73.

KONYA: Vaka düşüşü %50, yatak doluluğu %52, yoğun bakım doluluğu %66.

KAYSERİ: Vaka düşüşü %35, yatak doluluğu %58, yoğun bakım doluluğu %67.

TEKİRDAĞ: Vaka düşüşü %60, yatak doluluğu %43, yoğun bakım doluluğu %59.

Elbirliğiyle mücadele, tedbirlere sıkı uyumla birlikte, ilave yerel tedbirler hızlı ve zamanında devreye girince sonuç almak daha kolay. Ara vermeden mücadeleye devam; birlikte kazanacağız.

Kayseri il Sağlık Müdürü Doç.Dr. Ali Ramazan Benli’de bu konuda ‘

Alınan tedbirler meyvesini vermeye başladı.
Pandemi Yönetimi, dalgalı havada okyanusta gemi dümeninde durmak gibidir. Alınan kararın etkisi, bir hafta sonra vaka sayılarında, 2. haftada hastanelerde ve 3.haftada yoğun bakımlarda görülmektedir.
Ancak fırtına olursa bir anda gemi su alabilmekte (hastane, yoğun bakımlar bir anda dolmakta) ve o su 1 ay yoğun çalışma ile boşaltılmaktadır.
Filyasyon ise dalganın hangi taraftan ve ne kadar şiddetli geldiğini önceden haber vermektedir. Filyasyondaki temaslı bilgisinin doğru verilmemesi ise dalganın büyüklüğünün görülmesinin engellenmesidir.
Hastaların ilaçlarını kullanmaması ise denize düşen kişinin atılan can simidini tutmamasıdır.
Gemi su almadan durgun limana demir atabilmek gemideki herkesin sorumluluğunu yerine getirmesi ve alınan kararlara tam riayeti ile olur’ dedi