Cambridgeshire İtfaiyesi 50 aracını Panasonic’in dayanıklı tabletiyle donatıyor

Araçlarda kullanılan tabletler, hayati öneme sahip verilerin akışı için mobil veri terminali görevi görüyor ve ekipmanlarla envanterin takibi için kullanılıyor.
Cambridgeshire İtfaiyesi, her zaman olayların ön sırasında yer alan itfaiyecilerinin hayatlarını Panasonic’in dayanıklı tabletleri ile donatarak dönüştürüyor. İtfaiyeciler, yeni tabletleriyle operasyon sırasında önemli bilgilere erişebiliyor.
İtfaiye teşkilatı 13 inç büyüklüğündeki Panasonic TOUGHBOOK CF-D1 tabletlerini itfaiye aracı üzerindeki teçhizatın ön kısmına yerleştirdi. Tıpkı mobil veri terminali gibi çalışan tabletler, halihazırda kullanılan Tetra Network’e bağlandı. Tabletler, yangın çağrısına giden itfaiyecilere hareket halindeyken hayati bilgiler sağlıyor. Tabletin sunduğu özellikler arasında en hızlı rotayı oluşturulması, komuta ve kontrole durum güncellemelerinin gönderilmesi, risk değerlendirme gerekliliklerine uyumluluğun kontrol edilmesi ve yakınlardaki yangın musluklarının tespit edilmesi yer alıyor.
Daha küçük ve daha hafif olan 10 inç büyüklüğündeki Panasonic TOUGHPAD FZ-G1  tabletler de itfaiyecilerin olay yerindeyken aracın içinde veya dışında kullanabilmesi için araçtaki teçhizatın arka tarafına kuruldu. Bu cihazlar günlük olarak ekipmanların ve envanterin takibi için kullanılıyor. İlerleyen günlerdeyse kaza yapan araçların nasıl kurtarılabileceği gibi olay yerlerinde önemli acil durum bilgileri de sağlayabilecek.
İletişim projeleri yöneticisi ve 35 yıllık itfaiyecilik deneyime sahip eski istasyon şefi John Barlow, şu anda Cambridgeshire İtfaiyesi’nin aktif iletişim cihazlarının modernleştirilmesinden sorumlu.
Barlow, konuyla ilgili şunları söyledi: “Mevcut mobil veri terminallerini daha çevik cihazlarla değiştirmek için önemli bir yatırım yaptık. Bu sayede artık ekibimiz daha verimli çalışabilecek. Panasonic’in cihazları, çalışma koşullarımızın tamamı için birebir. Cihazlarımızın ekranlarını güneş ışığında bile görebiliyoruz. Ayrıca bu cihazları dışarıda veya ıslak bir ortamda kullanırken hiçbir problemle karşılaşmıyoruz. İtfaiyecilerden aldığımız geribildirimler de son derece olumlu. Panasonic’in cihazlarını tercih etmemizdeki en büyük sebeplerden birisi de bu.”
Kurulumdan önce İtfaiye Merkezi, yeni Panasonic cihazlarıyla 6 ay süren bir saha testi gerçekleştirdi ve bu test sırasında cihazların yazılımını ve uygulamalarını denedi. John Barlow, yapılan bu testle yaptıkları yatırımın karşılığını aldıklarını belirtiyor. Ayrıca ekip test sırasında sorunların ortaya çıkmasını ve çözülmesini sağladı.
Bluetooth barkod okuyuculu tablet
İtfaiye teçhizatının arkasında yer alan küçük, mobil ve dayanıklı Panasonic tabletleri ekipmanların, envanterin ve yapılan denetlemelerin takibi için Bluetooth ile bağlanan barkod okuyucuyla birlikte kullanılyor.
Cambridgeshire İtfaiyesi Proje Yöneticisi Stuart Grey, çözümün ekipmanların çalışma ve güvenlik durumunu takip etmek, her araçtaki cihazların envanteri yönetmek ve ekipmanların kayıt işlemleri için kullanıldığının altını çiziyor. Ayrıca Grey, ilerleyen günlerde Panasonic FZ-G1’in olay yerinde itfaiyecilere büyük avantajlar sağlayacağına inanıyor. İhbar üzerine olay yerine giden itfaiye ekibinin o alanda tehlike potansiyeli olan materyallerin olup olmadığını kontrol edebilmesi, bu avantajlardan yalnızca bir tanesi.
Mükemmel destek
Stuart Grey, konuyla ilgili şunları söyledi: “Panasonic, kablolamadan tabletlerin kurulumuna ve her cihaza yazılımın yüklenmesine kadar, tüm süreçte her zaman yardımcı oldu.”
Panasonic Montaj Çözümleri ekibi, araçların önüne Panasonic CF-D1 tabletlerinin monte edilebilmesi için bir çözüm tasarladı. Ekip, maliyeti azaltmak için güç yönetim birimleri gibi mevcut altyapıdan sağlayabildiği tüm avantajı kullandı. Ekip aynı zamanda yakında tanıtılacak olan yeni Acil Servis Ağı’yla da uyumlu olacak antenleri kullanarak cihazların yeni teknolojilerle de uyumlu olmasını sağladı. Çözüm ekibi, Cambridgeshire’a araçların arkasına bağlanan tüm tabletler için özel bir raf tasarladı. Bu tasarım taşınabilir barkod okuyucusunun rafında da kullanıldı. Böylece hem tablet hem de okuyucu, erişilmesi kolay bir alana kurulabildi.
Sorunsuz kurulum
İtfaiye araçları her an bir ihbara gitmek zorunda kalabileceği için çözümlerin hiçbir şeyi aksatmadan kurulması, itfaiye için çok önemliydi. Her iki cihazın kurulumu aynı anda yapıldı. Kurulum süreci 10 hafta olarak planlandı ancak her şey hızlı ilerlediği için 8 haftadan kısa bir sürede tamamlandı.