Büyükşehir’de: bütçe, mera projesi, doğalgaz yatırımı, mutlu evlilik

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR’İN 2022 YILI BÜTÇESİ 1 MİLYAR 800 MİLYON TL

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 yılı bütçesini 1 milyar 800 milyon TL olarak onayladı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2021 Yılı Kasım Ayı Meclis Toplantısı ikinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Savruk başkanlığında, korona virüs tedbirleri kapsamında Büyükşehir Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Başkanvekili Savruk, meclisin açılışında, Öğretmenler Günü dolayısıyla tüm öğretmenlerin bu özel gününü kutlayarak, “Toplumun adeta alın yazısını yazan, geleceğimizin mimari olan, fedakârlık, sabır ve özveri ile öğrencilerimize kalp ve gönül zenginliği sunan, geleceğimizi ve nesillerimizi şekillendiren öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Meclis toplantısında, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 Mali Yılı Performans Programı ile 2022 Mali Yılı Bütçesi ile 16 ilçe belediyesinin bütçeleri ele alınarak, Plan ve Bütçe Komisyonu Raporları kabul edildi.

Buna göre, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 yılı bütçesi 1 milyar 800 milyon TL oldu.

Toplam 26 gündem maddesi ile ilgili meclis üyelerinin görüşlerinin alındığı meclis toplantısının ardından, KASKİ Genel Kurulu da yapılarak gündemde bulunan 5 madde karara bağlandı.

Meclis Başkanvekili Savruk, mecliste alınan kararların hayırlı olması temennisinde bulundu.

BÜYÜKKILIÇ’IN PROJESİ İLE KOYUNLAR ARTTI, MERALAR ŞENLENDİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın özel önem verdiği tarım ve hayvancılık alanında geçtiğimiz yıl başlatılan ‘Koyunlar Artıyor, Meralar Şenleniyor’ projesi, besicilik yapan vatandaşlara umut olmayı sürdürüyor.

Proje kapsamında Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Tomarza, Yahyalı ve Yeşilhisar gibi ilçelerdeki vatandaşlara teslim edilen 2 milyon lira değerindeki toplam bin 100 koyun, kırsal kesimdeki vatandaşlara geçim kaynağı oldu.

MEŞE: “ÇOK MEMNUNUM. ALLAH RAZI OLSUN”

Proje kapsamında kendisine koyun verilen Ümmügülsüm Meşe, projeden çok memnun olduğunu ve verilen 20 koyunun geçimine katkı sağladığını ifade ederek, şöyle konuştu:

“2 tane çocuğum var. Eşim vefat etti. 7 ay önce vefat etti. Köyde yaşıyorum. İneklerim var. Koyun yardımı aldım Büyükşehir Belediyesi’nden başvuruda bulundum. Allah razı olsun onlardan da 20 tane koyun verdiler. Ben de onların sütünü sağıyorum. İşte peynir, şu, bu öyle geçiniyorum. 2 yıl sonra tekrar 5 tane koyun vereceğiz. Onu da bizim gibi başvuranlara verecekler bizden aldıkları 5 koyunu. Onlara da destek olacaklar. Çok memnunum. Allah razı olsun. Bize büyük bir proje bu. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz. Ondan çok memnunuz. Allah Memduh Başkanımızdan razı olsun.”

MUHTAR TEMİZER: “4 AİLEYE KOYUN YARDIMI YAPILDI”

Girinci Mahalle Muhtarı Mehmet Temizer ise proje kapsamında mahallede 4 aileye koyun yardımı yapıldığını belirterek,“ İlk önce başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç’a çok teşekkür ederim ve ekibine. Onlardan Allah razı olsun. Bizim köyde 4 aileye koyun yardımı yaptılar. Bunların da hepsi garip-gureba, fukara insanlardı. Çok sebeplendiler bunlar. Ben bütün bu işte emeği geçen devlet erkanlarına çok teşekkür ediyorum. Ümmügülsüm kardeşimiz genç yaşta dul kalan bir kardeşimiz. Kocası vefat etti, iki çocuğuyla kalmıştı. Hiçbir gelir kaynağı yoktu. Bu sayede gelir sağlamaya başladı bu koyunlardan kendi evini geçindirecek kadar. En büyük duacımız o. Çok dua ediyor” dedi.

“MAHALLEMİZ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIĞA ELVERİŞLİ”

Konuya ilişkin açıklamalarını sürdüren Muhtar Temizer, mahallenin küçükbaş hayvancılığa elverişli olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

“3 yıldan bu tarafa bizim köyün yaylası meşhurdur. Genelde koyuna elverişlidir arazimiz küçük baş hayvancılığa. Sağolsun Tarımsal Daire Başkanımız Duran Safrantı bey burada 4 yere 11 kilometreden su getirdik, koyunlara sulak yaptırdık 3 yıl önce. Yayla yollarımızı dozerle greyderle ulaşımı kolay olsun diye çok güzel bir şekle getirdik. Şu anda bizim burası Akkışla Girinci Mahallesi, bu küçükbaş koyunculuğa çok elverişli bir yer olduğu için ulaşımda da herhangi bir sıkıntı yok. Bu desteklerin devamını bekleriz biz inşallah. Küçükbaş hayvancılığı burada geliştirmek istiyoruz biz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç’a, Genel Sekreter Yardımcımız Bayar Özsoy, Tarımsal Daire Başkanımız Duran Safrantı beye öncelikle teşekkür ediyorum bu işte öncü oldukları için. Başarılarının devamını diliyorum.”

Proje kapsamında Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Tomarza, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerinde mera varlığı doluluk oranına göre ilk beşer mahalle tespit edildi. Her ilçede 5 aileye, her aile için de 19 akkaraman koyun ve 1 adet akkaraman koç olmak üzere 20 adet küçükbaş hayvan verildi. Toplam 55 aileye, bin 45 adet akkaraman koyun ve 55 adet akkaraman koç olmak üzere bin 100 adet küçükbaş hayvan dağıtımı gerçekleşecek projenin toplam bedeli 2 milyon Türk Lirası.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ ÖNCE 2 BİNE, SONRA 3 BİNE ÇIKARDI

Başkan Büyükkılıç, büyük ilgi gören projenin dağıtılan koyun sayısını önce 2 bine çıkarırken, en son ise bu sözünü 3 bine yükselerek besiciye müjdeyi verdi.

BÜYÜKŞEHİR’DE “DOĞAL GAZ YATIRIM” TOPLANTISI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde, 16 ilçe belediye başkanı ve temsilcilerinin katıldığı doğal gaz yatırım toplantısı yapıldı.

Büyükşehir Başkanlık Toplantı Salonu’nda Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Savruk başkanlığında gerçekleşen toplantıda, 16 ilçe belediye başkanı ve temsilcileri bölgelerine ilişkin doğal gaz durumlarını gündeme getirdi.

SOCAR Türkiye Doğal Gaz İş Birimi Tarife, Yatırım ve Paydaş İlişkileri Direktörü Ertan Yıldız, ilçe belediye başkanları ile birlikte, her ilçeyi ayrı ayrı değerlendirdi ve planlamalardan bahsetti.

Toplantıya, ilçe belediye başkanları ve SOCAR temsilcilerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman da katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yönetiminde yer aldığı, Büyükşehir Belediyesi’nin de ortağı olduğu Kayserigaz’ın önümüzdeki yıllarda yatırımlarının koordinasyon ve organizasyonu da masaya yatırılırken, doğru zamanda, doğru planlama ile yatırımların hayata geçirilmesi hedefleniyor.

BÜYÜKŞEHİR, MUTLU EVLİLİĞİN SIRRINI ÇİFTLERE SORUYOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi tarafından huzur veren bir projeye daha imza atıldı. mutlu ve huzurlu bir aile hayatı yaşayan ve bunun sırlarının neler olduğunu çiftlere soran projede, diğer ailelere adeta rehberlik ediliyor.

Kayseri’de 2009’dan bu yana ailelere ücretsiz rehberlik ve danışmanlık desteği vererek yüz binlerce vatandaşa ulaşan Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi, yeni bir proje başlatarak evli çiftlerin evlilik hikâyelerini dinlemeye koyuldu. Güzel evlilik hikâyeleri ile topluma örnek olma amacındaki proje ile evli çiftler ve evlenmek isteyenler istifade edecek.

“SİZ DE HİKÂYENİZİ BİZİMLE PAYLAŞMAK İSTER MİSİNİZ?”

Siz de hikâyenizi paylaşmak ister misiniz?’ sorusu ile evli çiftlerin hikâyelerini öğrenmeyi amaçlayan Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi tarafından gerçekleştirilen projede ‘Evlilik hikâyenizi dinlemek istiyoruz, iyi günde, kötü günde yuvanızı nasıl ayakta tutmayı başardınız?’ gibi sorularla mutlu ailelerin ve evliliklerin sırları öğreniliyor.

TOPLUMUN YAPI TAŞI AİLEYE HİZMET

Mutlu ve huzurlu bir aile hayatı yaşayan ve bunun sırlarının neler olduğunu öğrenerek diğer ailelere adeta rehberlik edecek proje ile toplumun yapı taşı olan ‘aile’ kurumu desteklenirken, mutlu, huzurlu ve uzun soluklu bir evliliğin şifreleri edinilmiş olacak.

Hikâyelerini paylaşmak isteyen çiftlerin 0534 276 67 41 nolu telefonu araması yeterli olacak.