Büyükşehir, KASKİ, Melikgazi, Kocasinan, Talas ve Develi belediyelerinden haberler (23.12.2021)

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, 22 GÜNDE 13 İLÇEDE 533 MUHTAR İLE GÖRÜŞTÜ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 22 günde bin 122 kilometre yol kat ederek, birbirinden özel tarihi ve doğa güzellikleri bağrında barındıran 13 ilçede, 533 muhtar ile görüştü.

Başkan Büyükkılıç, 2021 yılında yapılan hizmetleri değerlendirmek, 2022 yılında yapılacak yatırımları görüşmek üzere ilçeleri ziyaret etmeye ve talepleri yerinde dinlemeye devam ediyor.

İlçelerde dokunmadık alan bırakmayan, ilçe ve mahalle sakinlerinin taleplerini, isteklerini yerinde dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bu kapsamda 22 günde 13 ilçeye ziyaret gerçekleştirdi. İlçe ziyaretlerinde bin 122 kilometre yol kat eden Başkan Büyükkılıç, ilçeleri tek tek gezerek, belediye başkanları ve mahalle muhtarları ile istişare toplantıları gerçekleştirdi.

MUHTARLARIN HEM SÖZLÜ, HEM YAZILI TALEPLERİNİ ALDI

Bu kapsamda içmece şifalı suyundan, balon turizmine, Soğanlısı’ndan Sultan Sazlığı’na kadar adeta turizm cenneti olan Yeşilhisar ile muhtar ziyaretlerine başlayan Başkan Büyükkılıç, ziyaretlerine Kapuzbaşı Şelaleleri, Hacer Ormanı, Sultan Sazlığı ve Zamantı Vadisi gibi eşsiz değerleri bağrında barındıran Yahyalı ile devam etti. Sırasıyla Erciyes Dağı’nın eteklerinde yer alan ve kentin turizmi açısından önem arz eden Hacılar’dan, çerezlik kabak çekirdeği ve doğal taşı ile tanınan Tomarza’ya, Kızılırmak Vadisi, Çan Kulesi ve tarihi kiliseleri ile tanınan Özvatan’dan, Erciyes’in eteklerinde gacer ekmeği ve cıvıklısı ile tanınan Develi’ye geçen Büyükkılıç, ardından Ali Dağı’nın eteğinde, öğrenci dostu ve tarih kokan Kayseri’nin yanı başındaki Talas ilçesi ile muhtar ziyaretlerini sürdürdü. Başkan Büyükkılıç, el dokuması halıları, gilaburusu, hanları ile tanınan Bünyan’dan, tarihi Şahruh Köprüsü ve Tuzla Gölü gibi doğal güzelliklere sahip Sarıoğlan ilçesine, yaylaları, gilaburusu ve yoğurdu ile meşhur Türkmen diyarı Akkışla’dan, barajları, hamamları, Süleyman Şah Türbesi ve Türklük Anıtı ile bilinen Pınarbaşı ilçesine ziyaret gerçekleştirdi. Büyükkılıç, son olarak dünyaca ünlü kilimleri ile bilinen Sarız’a kadar 13 ilçeye ziyarette bulundu. Başkan Büyükkılıç, ayrıca bağları, Kızılırmak ve Sıtma Pınarı ile tanınan Felahiye’de bir araya geldiği ve taleplerini dinlediği muhtarların yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi ve Felahiye Belediyesi ile hayırseverler işbirliğinde yapımı tamamlanan 17 projenin açılışına katıldı.

Bu kapsamda 22 gün içerisinde 13 ilçede 533 muhtarın taleplerini hem sözlü hem de yazılı olarak alan Büyükkılıç, samimi, yapıcı, uyum kültürü anlayışı ile talep ve önerilerini ileten ilçe belediye başkanları ve mahalle muhtarlarına teşekkür etti.

Başkan Büyükkılıç, bu milletin hizmetkârı olmak için gece gündüz, kar, kış, yağmur, çamur demeden çalıştıklarını, ilçelere yapılan yatırımların daha fazlasını yapmak için gayret gösterdiklerini vurguladı.

16 ilçeyi de ayrıştırmadan, ötekileştirmeden ziyaret etmeye, hem belediye başkanlarının, hem de ilçe sakinlerinin taleplerini ve önerilerini yüz yüze dinleyerek, istişare etmeye devam edeceklerini ifade eden Büyükkılıç, son olarak Kocasinan, Melikgazi ve İncesu ilçelerinde de muhtarlarla görüşeceklerini sözlerine ekledi.

KOCASİNAN’IN TAŞ OCAĞI, ÜRETTİĞİYLE HEM KENDİ MALİYETİNİ ÇIKARDI HEM DE TASARRUF SAĞLADI

Agrega malzemesini üretmek için 2 Milyon 500 Bin TL karşılığında Taş Ocağını hizmete sunan Kocasinan Belediyesi, yılsonu itibariyle ürettiği 270 bin ton mıcır malzemesiyle hem tesisin maliyetini çıkardı hem de 2 Milyon 400 Bin TL ekonomiye kazandırdı. Her alanda ‘Kendi kendine yetebilen bir belediye’ olabilmenin standartlarını her geçen gün artırdıklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, üretim tesisin ilçenin geleceğine yönelik büyük bir yatırım ve kazanç olduğunu söyledi.

Kocasinan’ın büyük hedefleri olduğunu ve bunun içinde altyapı ile tesis çalışmalarına ağırlık verdiklerine dikkat çeken Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bu yılın başında hizmete sundukları Agrega Üretim Tesisiyle asfalt için gereken olan malzemeyi ürettiklerini ifade etti. “Taş ocağımızda kendi üretmiş olduğumuz agrega ile kendi üretmiş olduğumuz asfalt tesisimizle Kocasinan’ımızın yollarını yenilemeye devam ediyoruz” diyen Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yaptığımız yatırımlarla kendi kendine yeten bir belediye olduk. Fen İşleri Müdürlüğü bünyemizde 5 yıl önce 214 bin metrekare alan üzerinde kurduğumuz ve Kayseri’de kamuda en yüksek kapasiteye sahip olan asfalt plentimizle asfalt üretimi gerçekleştiriyoruz. Bu yıl hayata geçirdiğimiz Gürpınar Taş Ocağında asfalt için gereken olan agrega malzemesini kendimiz üretiyoruz. Belediyelerin en önemli harca kalemlerinden biri de asfalt üretimidir. Hatta yüzölçümü olarak büyük bir alanı kapsayan ilçemizde altyapı çalışmaları önemli yer tutmaktadır. Yeni imarlaşan bölgelerimize yeni yol yaparken, mevcut olan yollarımızı da yeniliyoruz. Şehrimize, yol ve altyapı konusunda üretim yapan bir belediyeyiz. Bu yıl, içinde bulunduğumuz taş ocağıyla asfalt için gereken olan malzememizi kendimiz üretmeye başladık. Bu noktada ‘Kendi kendine yetebilen bir belediye’ olabilmenin standartlarını her geçen gün artırıyoruz. Her zaman belirttiğim gibi; her alanda ‘Kendi kendine yetebilen bir belediye’ olabilmek için bütün birimlerimizle birlikte yoğun gayret sarf ediyoruz ve yatırımlarımızı daha da artırıyoruz. Hemşehrilerimize yol çalışmaları gibi her alanda hizmet üretmeye devam ediyoruz. Yapılan çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum”.

Öte yandan yaptığı yatırımlarla ‘Kendi kendine yetebilen’ tesisleriyle dikkat çeken Kocasinan, 200 bin metrekare alana kurulan Agrega Üretim Tesisiyle kendi asfalt malzemesini üretiyor. Dünya standartlarında kaliteli asfalt üretimi için her gün numune alıp, kendi laboratuvarda analiz eden Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri  tarafından kurulan konkasör ile asfalt plentinin teknik yönden kaliteli asfalt üretimi için gerekli kaliteli kalker sınıfı agrega ile yol yapımı için gerekli olan alttemel, temel ve çeşitli ebatlarda asfalt mıcırı üretimi gerçekleştiriliyor. 2021 yılında toplam 270 bin ton mıcır kırmasıyla 4 Milyon 900 Bin TL eşdeğer maliyeti ekonomiye kazandıran Kocasinan Belediyesi,  hem tesisin maliyetini (2 Milyon 500 bin TL) çıkardı hem de 2 Milyon 400 bin TL tasarruf sağladı.

ÖĞRENCİLER HEM AYRIŞTIRDI HEM İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITTI

Şehit Mustafa Sezgin Anadolu İmamhatip Lisesi öğrencileri Melikgazi Belediyesi geri dönüşüm tesisinde ikinci el kıyafetleri ayrıştırarak Melikgazi Kıyafet Evi’nde ihtiyaç sahiplerine ulaştırdılar.

Vatandaşların kullanmadığı giysiler ve eşyaları değerlendirerek, ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Melikgazililer ile ihtiyaç sahibi kişiler arasında bir yardımlaşma köprüsü görevini sürdüren MELKEV dayanışmanın en güzel örneklerinden birini gösteriyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, Melikgazi Kıyafet Evimiz MELKEV’de Kaymakamlık ve Belediye olarak ücretsiz kıyafet, bot ve ayakkabı desteği sağlıyoruz. Bütün ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmek ve onların yanında olmak için gayretlerimizi artırarak devam ettiriyoruz. Kayserililerin yardımlaşma ve hayır işleme duygusu çok güçlüdür. Kullanılabilirlik durumlarına göre ayrılarak temizleniyor ve dağıtıma hazır hale getiriliyor. Bu kapsamda Şehit Mustafa Sezgin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerimiz Geri Dönüşüm Tesisimizde kendi imkânları ile topladıkları ikinci el kıyafetleri ayrıştırarak MELKEV’de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıttılar. Öğrencilerimiz, öğretmenleriyle beraber geri dönüşüm ve sosyal hizmetler alanında belediyemizin yaptığı çalışmaları yerinde tanıma fırsatı buldular. Yardımlaşmayı seven ve duyarlılık gösteren tüm öğrencilerimize çok teşekkür ederim.” dedi.

TOKAT BELEDİYE BAŞKANINDAN BAŞKAN PALANCIOĞLU’NA ZİYARET

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve Melikgazi Kaymakamı Bülent Karacan, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu’nu ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nu Melikgazi’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Belediyeler olarak tecrübe paylaşımı ve proje konusunda istişarelerimiz oluyor. Karşılıklı olarak tecrübelerimizi paylaşma fırsatı bulduk. Birbirimize destekler sağlayarak şehirlerimiz ve ülkemizin gelişmesi için birlikte çalışmalarımız olacak. Eyüp Başkanımıza ve Sayın Kaymakamımız Bülent Karacan’a nazik ziyaretleri için teşekkür ederim.” dedi.

Belediyeler arasında da paylaşım ve işbirliği yapmak istediklerini belirten Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, “Bizler inanıyoruz ki birlikte çok güzel işlere imza atılacaktır. Hep beraber, el ele kol kola güzel ülkemiz için güzel hizmetler yapıyoruz.  Örnek ve referans bir belediye olan Melikgazi’nin çalışmaları takdire şayan. Mustafa Başkanımıza ve ekibine bu güzel hizmetler için ve bugünkü misafirperverliği için çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

KASKİ’NİN FELAHİYE YATIRIMLARI 2021 YILINDA DA DEVAM ETTİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Felahiye ilçesinde 2021 yılında 1 milyon 977 Bin TL yatırım yapıldı.

Sağlıklı bir kentin ancak sağlıklı bir altyapı üzerine inşa edilebileceği gerçeğinden yola çıkan KASKİ Genel Müdürlüğü, güçlü yatırımlarla Kayseri’nin daha da sağlam altyapıya kavuşması için yatırım seferberliğini sürdürüyor.

KASKİ ekipleri bu kapsamda büyükşehirlerin olmazsa olmazı güçlü altyapı için merkez ve ilçelerde 2021 yılında da içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatları imalatlarına hız kesmeden devam etti. Ekonomik ömrünü tamamlamış mevcut hatlar ise yeni nesil borular ile yenilendi. Bu kapsamda 2021 yılı içerisinde Felahiye ilçesine bazı hizmetler dâhilinde 1 milyon 977 bin 643 TL yatırım yapıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, merkez ve ilçelerde altyapı ile ilgili en küçük bir sorun dahi kalmaması için tüm imkânları seferber ettiklerini belirterek, “Amacımız sağlıklı yaşamın gereği olan güçlü altyapıyı oluşturmak” dedi.

Gelişen, değişen, büyüyen Kayseri’nin vizyonuna uygun projeler ile kaliteli ve doğru hizmet sunmanın gereklerini araştırdıklarını belirten Başkan Büyükkılıç, şunları kaydetti:

“İklim değişikliği, kuraklık, nüfus artışı gibi nedenlerden dolayı su ihtiyacının giderek arttığı bir dönemden geçiyoruz. Su ihtiyacı bu kadar artarken, maalesef kaynaklar da her geçen gün azalıyor. Bu nedenle yerel yönetimler olarak suyun verimliliği ve sürdürülebilirliği için sorumluluğumuz her geçen gün artıyor. Bu bilinçle geleceğe yön verecek projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Çok şükür Kayseri’miz her yeni dönemde daha büyük, daha güçlü yatırımlara imza atarak örnek teşkil etmekte. Bununla beraber insanımızın hayat standartları da yükseliyor. Bu başarının arkasında iyi bir planlama ve ekip çalışması yatıyor. Merkez ve ilçelerimizde vatandaşlarımızın memnuniyetini daha da artırabilme adına sorunsuz altyapı için projelerimiz devam edecek. 2021 yılında Felahiye ilçemize yapılan yatırımlarımız hayırlı olsun.”

KASKİ’DEN 2021 YILINDA ÖZVATAN’A ÖNEMLİ YATIRIM

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, 2021 yılında Özvatan ilçesinde 2 milyon 106 Bin TL değerinde altyapı yatırımı gerçekleştirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, ilçelerdeki altyapı sorunlarını tamamen ortadan kaldırmak için tüm imkânlarını seferber ediyor ve büyük bir titizlikle çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda KASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Özvatan ilçesine 2021 yılında atık su arıtma tesisinden hat imalatlarına, yeni içme suyu depolarının yapımından sondaj kuyularının açılmasına kadar birçok önemli proje sayesinde 2 milyon 106 Bin TL değerinde altyapı yatırımı gerçekleştirildi.

Çözüm odaklı projeler kapsamında Cumhuriyet, Alparslan, Bahçelievler, Kavaklı, Kale, Küpeli, Kermelik, Taşlık, Aşağı Boğaziçi ve Güney Mahallelerinde 2.468 metre içme suyu, 1.282 metre kanalizasyon hattı imalatı yapıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, sağlıklı işleyen altyapıların gelişmiş kentlerin olmazsa olmazı olduğunu bildiklerini belirterek, bu doğrultuda hazırlanan projelerin sırasıyla hayata geçirildiğini kaydetti.

Başkan Büyükkılıç, ‘Sağlam altyapı, sağlam gelecek’ anlayışıyla Kayseri’nin geleceğini inşa etmeye çalıştıklarını kaydederek sözlerini şöyle tamamladı:

“KASKİ’miz aracılığıyla hayata geçirdiğimiz projelerimizi geleceğe dönük planlayarak 16 ilçemizde içme suyu, kanalizasyon, atık su altyapısını baştan aşağı yeniliyoruz. Kayseri’mizin geleceğine ışık tutacak yeni projeler üzerinde titizlikle çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığını önemsiyor ve geleceğimiz olan suyumuzu korumak için de mücadele ediyoruz. Sağlam ve modern altyapı için 2022 yılında da yatırımlarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz.”

TALAS’TA BÜTÇE ARTIYOR, HİZMET VE YATIRIMLAR BİRBİRİNİ İZLİYOR

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, her yıl artarak büyüyen bütçe ile ilçeye çok önemli hizmet ve yatırımlar kazandırdıklarını söyledi.

Talas Belediyesi bütçesinin 3 yılda yüzde 292 oranında arttığına dikkat çeken Başkan Yalçın “2019 yılında 98 milyon lira olan bütçemizi, 2020’de 133 milyon liraya, 2021’de ise 246 milyon liraya çıkarttık. 2022 yılı bütçemiz ise 385 milyon lira olarak belirlendi. 2022 yılı bütçesinde 2019 yılına göre yüzde 292 oranında artış sağlandı. Bu bütçe ile bir yandan rutin belediye işlerini en güzel şekilde yerine getirmeye devam edeceğiz bir yandan da yeni proje ve yatırımları hayata geçireceğiz. Bu yıl da tıpkı geçen yıl olduğu gibi Talas için hizmet ve yatırım dolu bir yıl olacak” dedi.

KIŞ ÇALIŞMALARINA TEKNOLOJİK KATKI

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, kış çalışmalarını daha etkin ve verimli şekilde gerçekleştirmek amacıyla geçtiğimiz yıl hizmet vermeye başlayan Kış Çalışmaları Koordinasyon Merkezi üzerinden kırsal mahallelerdeki yol ve hava durumunu inceledi.

Burada önce yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler alan Başkan Yalçın ardından da Yazyurdu Köyü’nde kar temizliği yapan belediye çalışanı Mümin Demirel ile bağlantı kurarak yağış durumu ve yollardaki trafik akışı hakkında bilgiler aldı.

Daha sonra konuya ilişkin bir açıklama yapan Başkan Yalçın, teknolojinin tüm imkanlarından yararlandıklarına dikkat çekerek, “22 kırsal mahallemiz var ve bu 22 kırsal mahallemizin tamamında kamera sistemi var. Kamera sistemleri hem bizim kış çalışmalarının koordinasyonunu sağlamakta hem de güvenlikte çok işimize yarıyor. Kaymakamlığımız, jandarmamız da yer yer bu teknolojik imkânlarımızdan yararlanıyor. Kayseri ve civarında ilk kar yağan köyler Talas’a ait köyler. Cebir, Yazyurdu vs. gibi yüksek rakımlı mahallelerimizde görev yapan arkadaşlarımızla anında bağlantı yapıyoruz. Bir sıkıntı yok çok şükür ve zaten biz hazırdık. Tuzlama çalışmaları devam ediyor. Kış olduğu için akşam biraz dona çekmiş. Ama en güzeli bizim burada kepçecimizi, kamyoncumuzu, tuzlama ekibini görerek hem onların çalışmalarını denetlemek, hem de vatandaşımızın ihbarlarına gerek kalmadan gerekli işlemleri yapma imkanı var burada. Bütün kış boyunca çalışmalarımız bu şekilde devam edecek” dedi.

Açıklamasının son bölümünde kış çalışmalarında görev yapan ekiplere de kolaylıklar dileyen Başkan Yalçın, “Kış çalışmalarında gerek sahada gerekse de koordinasyon merkezinde görev yapan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyor ve kolaylıklar diliyorum. Herkes 7/24 teyakkuzda. Kar bizim için önemli, yağmur bizim için önemli. İnşallah bereketli olur. Ancak bununla beraber Allah afatından muhafaza etsin” diye konuştu.

DEVELİ’DE ALT YAPI SEFERBERLİĞİ

Develi’nin çeşitli mahallelerinde toplam uzunluğu 8.760 metre olan kanalizasyon şebeke hattı imalatı çalışmaları KASKİ tarafından hız kesmeden devam ediyor.

Kış şartlarına rağmen alt yapı çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini belirten Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Hem merkez hem kırsal mahallelerimizde ihtiyaç olan gerek alt yapı gerekse üst yapı çalışmalarında bizlere her zaman destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız hemşerimiz Memduh Büyükkılıç’a ve KASKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Özgür Özdemir’ê çok teşekkür ediyor, yapılan hizmetlerin Develimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.