Ataş’tan, zümre toplantıları ve diğer planlamaların online yapılmasını önerdi

İYİ PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ DURSUN ATAŞ: BU KARARIN MANTIĞI VAR MI?

-ZÜMRE TOPLANTILARININ VE DİĞER PLANLAMALARIN ONLİNE OLARAK YAPILMASININ MÜMKÜN DEĞİL Mİ?

-1 MİLYON ÖĞRETMENİN HAREKETLİLİĞİNE YOL AÇACAK BU KARARIN MANTIĞI ANLAŞILAMAMIŞTIR

-BAKANLIK BU İŞLEMİ GÖZDEN GEÇİREREK, İPTAL ETMEYİ DÜŞÜNMEKTE MİDİR?

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Bakanlık kararı ile öğretmenlerin haftada bir gün okula gitmelerine yönelik yaşanan düşündürücü tabloyu Meclis gündemine taşıdı.  Ataş, “Zaten öğretmenlerimiz canlı derslerini yürütmekteyken yaklaşık 1 milyon öğretmenin hareketliliğine yol açacak bu kararın mantığı anlaşılamamıştır. Bakanlık bu işlemi gözden geçirmelidir” dedi.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, bu kez de öğretmenlerin yaşadığı sıkıntıları Meclis’e taşıdı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi veren Ataş, zümre toplantılarının ve diğer planlamaların online olarak yapılmasının mümkün olduğuna dikkat çekti.

1 MİLYON ÖĞRETMENİN HAREKETLİLİĞİNE YOL AÇACAK BU KARARIN MANTIĞI ANLAŞILAMAMIŞTIR

Milletvekili Dursun Ataş, “Koronavirüs salgını sebebiyle okullarımız başta çocuklarımızın, öğretmenlerimizin ve tüm toplumun sağlığı açısından kapatılmıştır. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nca öğretmenlerin haftada en az 1 gün okula giderek değerlendirme yapacakları belirtilmiştir. Bu konuda bakanlık il milli eğitim müdürlüklerine yazı göndermiştir. Zaten öğretmenlerimiz canlı derslerini yürütmekteyken yaklaşık 1 milyon öğretmenin hareketliliğine yol açacak bu kararın mantığı anlaşılamamıştır” ifadelerini kullandı.

BAKANLIK BU İŞLEMİ GÖZDEN GEÇİREREK, İPTAL ETMEYİ DÜŞÜNMEKTE MİDİR?

Milletvekili Dursun Ataş, ayrıca Bakan Selçuk’tan şu sorularına yanıt istedi: Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenleri ve toplumu riske atacak bu kararının mantığı ve gerekçesi nedir? Aile ziyaretlerinin, misafirliklerin bile mümkün mertebe ertelenmesi için kısıtlamalar varken yaklaşık 1 milyon öğretmenin hareketliliğinin yaratacağı etki düşünülmüş müdür? Zümre toplantılarının ve diğer planlamaların online olarak yapılması mümkünken alınan karar sırf öğretmenlerin okula getirilmesi amacını taşımaktadır ki bunda da herhangi bir kamu yararı yoktur. Kamu yararı olmayan bu işlemi bakanlık gözden geçirerek, iptal etmeyi düşünmekte midir?