Arık’tan ‘Beka sorunu var’ diyenlere eleştiri, Ümit Özer’den İstiklal Marşının kabülü açıklaması

ARIK, “MEYDANLARDA BEKA SORUNU DİYENLER MECLİSTE REDDETTİ”

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Cumhur İttifakı’nın sık sık dile getirdiği beka sorunun araştırılması için verilen önergenin AKP, MHP ve HDP’nin oylarıyla reddedildiği belirtti. Arık, ülkenin beka sorunun işçiye, çiftçiye, emekliye, memura istediği vermeyen iktidarın FETÖ’ye her istediğini vermesinden kaynaklandığını söyledi.

Millet İttifakı Eskişehir Bağlarında vatandaşlarla buluştu. Osmanlı Mahallesi’nde bir düğün salonunda düzenlenen etkinliğe CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, İYİ Parti Kayseri Milletvekili ve Millet İttifakı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dursun Ataş, CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, İYİ Parti İl Başkanı Süleyman Bozkurt, Millet ittifakı Melikgazi Belediye Başkan Adayı Sema Karaoğlu katıldı. Etkinlikte konuşan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Millet İttifakı’nın 24 Haziran seçimleri öncesinde demokrasiye kurulan kumpası engellemek için milletin desteği ile kurulduğunu belirterek, içinde kendisinin de bulunduğu 15 Milletvekilinin “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” diyerek, kumpasın bozulması için İYİ Parti’ye geçtiğini ifade etti.

Millet ittifakı adaylarının alanlarda neler yapacağını anlattığını ama buna karşılık Cumhur İttifakı’nın dini siyasete alet ederek ve ‘beka sorunu’ üzerinden oy istediğini belirten Arık, ‘beka sorunu’ ile ilgili meclis araştırma önergesinin AKP, MHP ve HDP’nin oylarıyla reddedildiğini söyledi. Arık konuşmasında şu görüşleri dile getirdi: “Millet ittifakının adayları temiz çevre, temiz su, gıda güvenliği, yaşanılacak bir kent diyorlar. Sizin paranızı size harcayacaklar. Halkın parasını halka harcayacaklar, yandaşa harcamayacaklar. Belediyeyi sizinle birlikte yönetecekler. Diğer taraf ise ‘Bize oy verirseniz cennetteki yeriniz hazır’ diyor. Ya da ne diyor, ‘Bize oy vermezseniz beka sorunu olur, ülke bölünür” diyor. Biz de bunlara, “Madem beka sorunu var diyorsunuz, gelin mecliste araştıralım” dedik, reddediler. Çünkü biz şunu söyleyecektik: 15 Temmuz’da bu ülkeye bir beka sorunu yaşattınız. Milletiyle, meclisiyle, medyasıyla Allah’a şükürler olsun ki bu beka sorununu hallettik. Siz FETÖ’ye her istediğini verirseniz işte o zaman beka sorunu olur. Arsa istedi arsa verdiniz, okul istedi okul verdiniz, üniversite istedi üniversite verdiniz, general istedi general verdiniz, müsteşar istedi müsteşar verdiniz… Yetmedi, ‘devletin kozmik odasına gireceğim’ dedi, ‘gir kardeşim’ dediniz. İşte o zaman beka sorunu yaşadı bu ülke… Ama kime vermediniz: Emekli istedi vermediniz, çiftçi istedi, ‘Ananı da al git’ dediniz, memur istedi vermediniz, emeklilikte yaşa takılanlar istedi ‘Nereden türediniz’, ‘Boş işlerle uğraşıyorsunuz’ dediniz. İşte milletin parasını milletin çocuklarına verseydiniz, bu ülke beka sorunu yaşamayacaktı. Hepinizi evinde çocukları var. Üniversiteyi bitirdi mühendis oldu ama iş bulamadı. Üniversiteyi bitirdi öğretmen oldu ama ataması yapılmadı. Babalarından utanıyorlar, analarının mutfak harçlığını alıyorlar. Ama bunların ne okulu bitirdiği belli olmayan çocukları trilyonlara ‘birkaç kuruş’ diyor. İşte beka sorunu budur. Milletin çocukları iş bulamazken sizin çocuklarınız milyonlara birkaç kuruş diyorsa işte beka sorunu budur. İşte Süleyman Şah Türbesi… Kayseri ne ise, Ankara ne ise Süleyman Şah Türbesi de o idi, öz be öz vatan toprağıydı. Ama tek bir kurşun atmadan, arkanıza bakmadan kaçıp IŞİD terör örgütüne bıraktınız. İşte beka sorunu budur. Ege’de 17 adamıza Yunanlılar bayrak dikti, ‘Ne yapıyorsunuz’ diyemediniz, işte beka sorunu budur. Bizim bunları söyleyeceğimizi bildikleri için ‘beka sorunu yok’ dediler”

Vatandaşların kendilerine kim hizmet edecekse ona oy vermesi gerektiğini ifade eden Arık, çocuk bezinden, kefen bezinden vergi alan ama işadamı Mehmet Cengiz’in 450 milyon liralık vergi borcunu silenlerden, fabrikaları bir bir satanlardan vatandaşların 31 Mart’ta hesap sormasını istedi.

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer’in 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü  Açıklaması

İşgaller altında zorlu geçen günlerde mücadeleci halkın ve kahraman ordumuzun moralini artıracağı düşünülerek milli marş yarışması düzenlenmesine karar verilmiştir. Bakan Hamdullah Suphi aracılık ederek Mehmet Akif Ersoy’un katılmasını istemiş ve Ersoy’un tek şartı ödül almamak olmuştur. 12 Mart 1921 tarihinde milli şairimiz tarafından kaleme alınmış olan Marşımız oy birliği ile kabul edilmiştir. Bu şekilde marşımız Mehmet Akif Ersoy’un kaleminden gönüllerimize işlemektedir.

   Mehmet Akif, Kurtuluş Savaşı mücadelesine bizzat katılmış olup kimi zaman cephede kimi zaman camilerde ama mücadelenin tam içinde yer almış bir kahramandır. Bugün özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın simgesi olan İstiklal Marşımızı coşkulu bir şekilde yüreklerimizi kabartarak  her duyduğumuz da Mehmet Akif Ersoy’u ve o zorlu geçen günleri saygı ve minnetle yad etmeliyiz.

   İstiklal Marşımızın ülkenin ulusal birliğini güçlendiren ve ulusal duygularımızı coşturan, sevgimizi paylaştığımız büyük bir değerdir. Dünya’nın en haklı en kutsal savaşlarından birini verdiğimiz, sömürgeciliğe karşı verilmiş, ulusal haykırışı, direnişi, heyecanı anlatan eşsiz bir yapıttır.

    Son olarak ülkenin o dönemde yaşadığı buhranlı günlerin umudu olacak olan İstiklal Marşımızı kahraman ordumuza ve aziz milletimize kazandırdığı için Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anıyoruz.