‘Annem beni görsün’ kitabı ve yazardan direkt

FİLİZ AYGÜNDÜZ’ÜN ÜÇÜNCÜ ROMANI ANNEM BENİ GÖRSÜN OKURLARLA BULUŞTU!

 Usta gazeteci yazar Filiz Aygündüz üçüncü romanı Annem Beni Görsün’de, akıcı üslubu ve çok katmanlı anlatımıyla, bir erkeğin annesiyle kurduğu ve hayatının geri kalanını doğrudan etkileyen ilişkiye odaklanıyor. Anne-çocuk ilişkisinin, çocukların anneleri tarafından “görülmesi”nin öneminden yola çıkan roman, görülme ihtiyacının yanı sıra ölüm korkusu, dostluk, kız kardeşlik, aile ve kadın-erkek ilişkileri, yalnızlık, mutluluk arayışı gibi insana dair birçok konuya da dokunuyor. Filiz Aygündüz’ün görmek ve görülmek üzerine sürprizli romanı Annem Beni Görsün, Doğan Kitap logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde okurları bekliyor.

Kültür sanat gazeteciliğinin en deneyimli isimlerinden Filiz Aygündüz, okurların karşısına bir kez daha romancı kimliğiyle çıkıyor. Psikoloji alanında yüksek lisansı da bulunan Aygündüz, üçüncü romanı Annem Beni Görsün’de hepimizin en doğal ihtiyaçlarından birine, görülmek arzusu üzerine eğiliyor. Bir erkeğin annesiyle kurduğu ilişkinin geleceğini nasıl etkilediğine odaklanan roman, çocukluğunda görülmeyen bir adamın yakıcı hikâyesini anlatıyor.

Annem Beni Görsün’de modern hayatın “aşksız ilişkiler”i içerisinde birbirine tutunan iki insanın öyküsünü anlatan Filiz Aygündüz, akıcı üslubuyla bir ilişkinin arka planında insan ruhunun derinliklerine de iniyor. İnsanı anlamak ve anlatmak için yazan Aygündüz, Annem Beni Görsün’de herkesin ruhunda taşıdığı farklı farklı yaralara değinirken “insan”ı her yönüyle ele alıyor.

Zeynep başkalarını ve kendisini yazının aynasında görmek için romanlar yazıyor. Yaptığı portakal reçellerinin kokusu onu anne şefkatinin bahçesine, kaygısız günlerine götürüyor. Kıyısına yanaştığı her erkekte bir baba ve her aşkta ölüme galebe çalan bir yan var. Alp ise annesinin, çocukluğun sisli yurdunda kaybettiği bakışlarını bir kadında arıyor, bütün çabası görülmek… İlk görüşte âşık olduğu Zeynep onu annesine götürecek, varoluşun ilk kaynağına. Aşk en çok da görmek ve görülmek değil midir zaten?

Çocuklukta aldığı darbeler hem romanın esas kahramanına hem onun hayatına girenlere ne kadar acı verse de yaraları, olduğu gibi kabul edildiği iyi ve sağlıklı bir ilişki sayesinde iyileşiyor. Ölümle meselesini çözmeye çalışan Zeynep ise, ölüm korkusunu yenme yolunun dolu dolu bir yaşam sürmekten geçtiğini keşfediyor.

Filiz Aygündüz’ün kaleme aldığı Annem Beni Görsün adlı romanı, Doğan Kitap logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde!

YAZARLARIYLA BAŞINDAN SONUNA, AYNI YOLU YÜRÜYEN YAYINEVİ: YAZARDAN DİREKT

Kişisel yayıncılık; bağımsız yazarların, kitaplarını yayımlatırken tüm haklarına da sahip olmalarını sağlıyor. Burada önemli olan kısım ise kişisel yayıncılık yapan bir yayınevi arayışına girerken o yayınevinin, yazara nasıl hizmetler sunduğunu bilmek. Kendi başına karar verebiliyor olmak, tek başına tüm süreçleri yürütmek zorunda kalmak anlamına gelmemeli. Yazardan Direkt Yayınevi, yazarların talep ve beklentilerini karşılarken bir yandan da tüm konularda yazarlarına yol gösteriyor. Yazar danışmanlığı hizmetiyle başlayan süreç, dosyanın incelenip yazara geri bildirimlerle hangi konularda destek alması gerektiği bilgisiyle ilerliyor. Bu noktadan sonra yazar ve yazar danışmanının bağlantısı, kitap yayımlanana dek sürüyor. Ondan sonraki aşamada da bağlar kesilmiyor ve kitapların tanıtımı ve daha fazla okura ulaşması için birlikte bir yol haritası çiziliyor.

Yazar Danışmanı, Yazarın En Büyük Desteği

Yazarlar, kişisel yayıncılığı tercih ettikleri zaman, gittikçe sayısı artan yayınevleri arasında kendilerine en doğru yaklaşımı gösterenle ilerlediğinde bazı prosedürlerle de uğraşmak zorunda kalmazlar. Kişisel yayıncılık yapan bazı yayınevleri, sadece kitabı yayımlamayı ön planda tutarken kapsamlı çalışan yayınevleri ise editörlük desteği, kapak tasarımı gibi hizmetleri de veriyor. Aynı şekilde yazarın kendi başına çözmekte zorlanacağı yasal prosedürler de yayınevi tarafından üstleniliyor. Yazardan Direkt Yayınevi, Genel Koordinatörü Çağla Miniç; kişisel yayıncılık, yazarlara nasıl bir seçenek sunuyor, sorusunu şöyle cevaplıyor: “Yazarlar, yayınevlerinin koşul ve prosedürlerine bağlı kalmadan, kitabının telif hakları ve satış gelirleri kendilerinde kalacak şekilde bir yöntem seçebiliyorlar. Böylece klasik yayıncılıkta olduğu gibi kitabın basımı için kapı kapı dolaşması, uzun bekleme süreleri, ticari kaygılarla basımın onaylanmaması, telif haklarının yayınevinde olması ve bu nedenle yazarın 3-5-10 yıl gibi değişen sürelerle kitabının her türlü gelir ve kullanım haklarında yayınevine bağımlı kalması gibi koşullar ortadan kalkmış oluyor.”

Bu bağlamda Yazardan Direkt Yayınevi, kurulduğu günden beri yazarlara; İstek Üzerine Basım, dağıtım ve hatta çeviri hizmeti sunarak Amazon’da yayımlanma fırsatını veren; deneyimli ekibiyle hem editörlük desteği hem de kapak ve mizanpaj tasarımında da kusursuz bir çalışma yürüten bir yayınevi. Yazarların bu konuda gereksindikleri her an rahatlıkla iletişim kuracağı ve kendilerine yol gösteren yazar danışmanlığı hizmeti ise bir ilk. Kitaplar, yazarları tarafından bitmiş kabul edildikten sonra ise seçilen hizmetlere göre artık okurla buluşmaya hazır hâle geliyor.