AGÜ’lü öğrenciler Almanya gençlik zirvesi’nde

Almanya’da WWF (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) tarafından gerçekleştirilen Gençlik Zirvesi’nde Küresel Hedefleri Tartıştılar

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Yüksek Lisans öğrencileri, Almanya’da WWF (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) tarafından gerçekleştirilen Gençlik Zirvesi’ne katıldı.

Zirve, Almanya’nın Brandenburg eyaletindeki Falkensee şehrinde gerçekleştirildi. Öğrenciler zirvede, Küresel Hedeflere yönelik gerçekleştirilen çalışmalar içerisinde aktif olarak yer alan AGÜ Gençlik Fabrikası’nın organizasyonuyla yer aldı.

AGÜ zirvede,  Sürdürülebilir Kentsel Altyapı Mühendisliği Yüksek Lisans Programı öğrencileri Sedat Gülçimen ve Osman Saygın tarafından temsil edildi.

Türkiye’yi temsilen, Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı olan UN SDSN Türkiye Direktörü Bahar Özay’ın liderliğinde oluşturulan ekibe dahil olan yüksek lisans öğrencileri Gülçimen ve Saygın’ın katıldığı  zirvede, küresel hedefleri tartışıldı.

Gülçimen ve Saygın zirvede, lisans bitirme projelerinde geliştirdikleri atık plastiklerin beton  içinde kullanımı ile ilgili projelerini de sundu. Gülçimen ve Saygın’ın projeleri zirvede dikkat çekti.

Avusturya, Almanya, Türkiye, Finlandiya ve İsveç’ten gelen katılımcılar, küresel anlamda plastik atıkların doğaya atılmasına ve plastik kullanımını azaltmaya yönelik projeler geliştirdi.

AGÜ, En Başarılı Üniversiteler Arasında

YKS Sonuçlarına Göre Abdullah Gül Üniversitesi’nin Birçok Bölümü ilk 10’da Yer Aldı

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), 2018 üniversite sınavı (YKS) sonuçlarına göre, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, bu yılda Türkiye’nin en başarılı devlet üniversiteleri arasında yer aldı.

AGÜ’nün birçok bölümü, devlet üniversiteleri arasında ilk 10’a girerek en çok tercih edilen bölümler arasında yer aldı.

Devlet üniversiteleri sıralamasında Biyomühendislik 6, Mimarlık 8, Moleküler Biyoloji ve Genetik 8, Bilgisayar Mühendisliği 9, Elektrik-Elektronik Mühendisliği 9 ve İnşaat Mühendisliği ise Türkiye’nin en başarılı bölümleri arasında 10’ncu sırada yer aldı.

Öteyandan İşletme 11’nci sırada yer alırken, Endüstri Mühendisliği 12, Makine Mühendisliği ise 13’ncü sırada yer aldı.

Bu yıl da Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden, aralarında ilk binden gelen öğrencilerin de tercih ettiği AGÜ, kontenjanlarının tamamını doldurarak büyük bir başarı elde etti.

Güçlü akademik yapısı, bilimsel çalışma olanakları, iş dünyasındaki etkisi, sosyal, kültürel ortamı ve uluslararası işbirlikleri ile amaçlarının dünya vatandaşı yetiştirmek olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, AGÜ’yü tercih eden öğrencilere ve velilerine teşekkür etti.