AGÜ’de bir yanda tanıtım diğer yanda geleceğin mimarları ile buluşma

GELECEĞİN MİMARLARI ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ’NDE BULUŞTU

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) tarafından, bu yıl Çimsa’nın ana sponsorluğuyla gerçekleştirilen ve Türkiye’nin dört bir yanından mimarlık öğrencilerini bir araya getiren BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nun 17’ncisine katılan 24 öğrenci kapanışta eserlerini sergiledi.

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) tarafından, bu yıl Çimsa’nın ana sponsorluğuyla gerçekleştirilen ve Türkiye’nin dört bir yanından mimarlık öğrencilerini bir araya getiren BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nun 17’ncisi Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) düzenlendi. Mimarlık öğrencilere profesyonel yaşamın kapılarını açan, sektöre güçlü bir başlangıç yapmalarını sağlayan BETONART Mimarlık Yaz Okulu’na 17 yıl boyunca 400’den fazla genç mimar adayı katıldı. Sektör profesyonellerinin, akademisyenlerin ve alanında lider kurumların desteğiyle hayata geçirilen BETONART Mimarlık Yaz Okulu, güçlü bir ekosistem oluşturuyor ve genç mimarlara yol gösteriyor.

AGÜ Sümer Kampüsü’nde düzenlenen BETONART Mimarlık Yaz Okulu 24 öğrencinin eserlerinin yer aldığı, bu yılın temasına da adını veren “Beton Olmak, Morfogenetik Bir Yaklaşım” sergisiyle sona erdi. BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nun kapanışında, TÇMB CEO’su İsmail Bulut, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili İpek Akpınar ve AGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Yılmaz söz aldı.

BETONART projesi ile ilgili değerlendirmede bulunan Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) CEO’su İsmail Bulut; “Ülke ekonomisine katkı sağlamanın yanı sıra toplumsal kalkınmada etkin rol oynuyor ve geleceğin mimarlarının sektörle tanışmasına öncülük ediyoruz. 17 yıldır, aynı heyecan ve özveriyle parçası olmaktan büyük gurur duyduğumuz BETONART Mimarlık Yaz Okulu, bu yıl da tamamladık. Gördüğünüz gibi genç mimarlar, geleceğin mimarları yapıtaşımız betona yeni bir anlam katarak, onu yeniden şekillendirdiler. Güçlü ve sektör için büyük önem taşıyan bir ekosistemin 17 yıl önce temellerini attık ve bu yolculukta 400’den fazla genç mimarın hayatına dokunduk, birçoğu yeni dönemlerde BETONART’ta görev aldı. Biz de bu sinerjinin verdiği güçle aralıksız çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

AGÜ Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. İpek Akpınar, yaz okulu etkinlikleri süresince, beton gibi çok sert ve adı çok kötüye çıkmış bir malzemeyi daha yumuşatarak ve daha özel kılarak daha deneysel olarak nasıl kullanabilirizi araştırdıklarını belirterek, “Hepimiz müthiş bir deneyim yaşadık” dedi.

Tasarım işinin kolay olmadığını, çok ciddi yetenekler ve bilgi birikimi gerektirdiğini belirten AGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Yılmaz da “Özellikle  betonla yapılabilecek olan tasarım çok daha zor. Hem teknik bilgi hem yaratıcılık hem de biraz akılcılık gerekiyor. Bunların tamamını bizim öğrencilerimizle birlikte ortaya koymuş olmak, öğrencilerimizin bu konulardaki bilgi ve tecrübe birikimini mümkün olduğunca daha ileri bir seviye taşımış olmak bizim için çok önemli” diye konuştu.

Betondan Sanata: Beton Olmak, Morfogenetik Bir Yaklaşım

Küratörlüğünü Deniz Aslan ve Nursen Gümüşsoy’un, moderatörlüğünü Tomris Akın, Melike Altınışık, Gürkan Okta, Hakan Tüzün Şengün, Birge Yıldırım Okta, Özlem Kevseroğlu ve Ayşegül Kıdık’ın yaptığı BETONART Mimarlık Yaz Okulu, bu yıl “Beton Olmak, Morfogenetik Bir Yaklaşım” teması ile düzenlendi. BETONART, Mimarlık, İç Mimarlık, Güzel Sanatlar Tasarım ve Peyzaj Mimarlık Bölümleri’nde 3. sınıfı bitirmiş, 4. sınıfa geçmiş öğrencileri buluşturdu. Yaz okuluna katılan 24 öğrenci bu yılın temasından yola çıkarak, yoğun bir program sonunda özgün eserler ortaya çıkardı.

Moderatörlerin yönlendirmesiyle ekiplere ayrılan öğrenciler, yaz okulu boyunca toprağı ve betonu tanıdı. Hayata geçirecekleri eserin çizimini yapan gençler, prototipini yaparak planlamadan uygulama aşamasına geçti ve eserlerini ortaya çıkardılar. Ayrıca iş sağlığı ve güvenliği gibi profesyonel yaşamın öncelikli konularıyla ilgili de sunumlara katıldı ve bilgi sahibi oldular.

AGÜ’den  Tanıtım ve Tercih Günleri

Üniversite adayı öğrencilere ve ailelerine üniversite tercihleri, meslekler, eğitim olanakları, akademik programlar, yurtiçi ve yurtdışı olanaklar, barınma imkanları hakkında bilgiler verilecek.

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Tanıtım ve Tercih Günleri, bu yıl 30 Temmuz – 15 Ağustos tarihleri arasında Sümer Kampüsü’nde, 09.00 ile 19.00 saatleri arasında yapılacak.

Tanıtım ve Tercih Günleri süresince aday öğrencilere ve ailelerine üniversite tercihleri, tercih yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar, eğitim olanakları, akademik programlar, burslar, kampüs imkanları, üniversitenin yurtiçi ve yurtdışı olanakları, barınma imkanları hakkında detaylı bilgiler verilecek.

Aday öğrenciler, Rektörlük Sergi Salonu’nda açılacak stantlarda akademisyenler ve oluşturulan tanıtım ekibi ile görüşerek, meslekler ve tercihlerle ilgili her türlü bilgiye ulaşabilecek. Tanıtım Günleri çerçevesinde aday öğrenciler, 0850 360 0 248 numaralı ALO AGÜ Çağrı Merkezi’ni arayarak, 09.00 ile 21.00 saatleri arasında bilgi edinebilecek.

Sümer Kampüsü’ne ilk 40 bin başarı sıralamasından gelen tüm aday öğrencilerin otobüs bileti, yeme-içme ve konaklama masrafları da Abdullah Gül Üniversitesi’ni Destekleme Vakfı (AGÜV) tarafından karşılanacak.

Adaylar tercih döneminde, gerek AGÜ ile ilgili merak ettikleri konuları gerekse tercih ve mesleklerle ilgili  bilgileri, 0549 241 9 380 numaralı Whatsapp hattı aracılığıyla üniversite öğrencilerinden, akademisyenlerden veya tanıtım ekibinden öğrenebilecek.

Üniversiteyi ziyaret etmek isteyen öğrenci ve velilerine gar, otogar ve havalimanından ulaşım imkanı sağlanacak.